- Vi kan overraske

Supporterblogg fra Frank Thomassen før møtet med Molde.

Annonse:

Bildet: Til høyre ser vi Start juble etter Mathias Rasmussens utligningsmål mot Molde i 2016)

FORAN MOLDE - START

Du verden hvor godt den seieren mot Glimt smakte. Kanskje var det akkurat den seieren som skulle til for å snu dette? Uansett er det en gjeng som reiser til Molde denne helga med litt bedre selvtillit enn vi hadde for en uke siden. I Molde venter et annet lag som har slitt denne sesongen og muligheten for poeng er absolutt til stede. MEN, da må det kriges, jobbes, takles og blokkeres på samme måte som mot Glimt. Får vi det til, kan vi absolutt få med oss poeng hjem fra rosenes by.


TABELLEN
8. Molde.. 11...5-2-4...16-14...17 poeng
15. Start..11...2-1-8....8-24.....7 poeng

MOLDE FOTBALLKLUBB
Molde FK har i de senere år virkelig etablert seg i toppen av norsk fotball med tre seriegull og to cupmesterskap de siste seks sesongene. I fjor ble det sølvmedalje på laget fra rosenes by.

Laget hadde store utskiftninger foran denne sesongen og kvittet seg med hele 14 spillere. De meste kjente av disse var Björn Bergmann Sigurdarson, Joona Toivio og Ole Martin Rindarøy. Inn kom Kristoffer Haugen og Daniel Chima Chukwu. I tillegg mistet de jo assistent-trener Mark Dempsey til Start.

Uansett har trener Ole Gunnar Solskjær mer enn nok kvalitet i stallen til å kjempe om medalje i årets eliteserie.

Laget har imidlertid hatt en svak start og etter 11 kamper ligger Molde på 8. plass - hele 10 poeng bak serieleder Brann og syv poeng bak rival Rosenborg. Det begynte så bra med 5-0 over Sandefjord, 1-0 borte mot Haugesund og 2-1 hjemme mot TIL - og serieledelse etter tre runder, men så tapte de 0-4 borte mot Rosenborg og har slitt med formen etter dette. På deres seks siste seriekamper har det blitt 1 seier, 2 uavgjorte og 3 tap, og det er ingen tvil om at de må få snudd dette om det skal bli medaljekamp i Molde denne sesongen.
I tillegg til dette var Molde det første laget fra eliteserien som ble slått ut av cupen. 0-1 ble det borte mot Brattvåg i 2.runde, så at det begynner å ulme litt under beina til Solskjær tror jeg de fleste ser.

Toppscorer for Molde så langt er Eirik Hestad med 3 scoringer, mens Mathias Normann har flest målgivende (3).

Laget har ikke noen spesielle skadeproblemer som jeg kjenner til og dermed stiller de nok med sitt beste lag søndag kveld. Det skal dog sies at Solskjær roterer veldig på laget og dermed er det ikke så enkelt å vite hvem som starter.

Molde har tatt i mot Start 29 ganger i Molde og har vunnet 12 av disse. 7 kamper har endt med uavgjort mens Start har vunnet 10 ganger. Målforskjellen er 48-35.


MOLDE'S 5 SISTE KAMPER
2 mai: Brattvåg - Molde 1-0 (cup)
7 mai: Sarpsborg 08 - Molde 2-2 (serie)
13 mai: Molde - Bodø/Glimt 1-2 (serie)
16 mai: Molde - Strømsgodset 2-0 (serie)
21 mai: Ranheim - Molde 3-1 (serie)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Her vil jeg trekke fram en midtbanespiller som har hatt en god sesong så langt. Fredrik Aursnes har to scoringer og 2 målgivende så langt i sesongen og har det beste snittet i hele Molde-laget på altomfotball's poengbørs med 5.44 i snitt. Spilleren som kom fra Hødd foran 2016-sesongen er bare 22 år gammel og vil nok bli en viktig spiller for Molde de neste sesongene. Han startet på benken i forrige kamp, men er trolig med fra start i denne - selv om det er vanskelig å vite hvordan Solskjær tenker med sine laguttak.


IK START
Nå er vel de fleste tilbake i full trening i Start, bortsett fra uheldige Salvesen og Hollingen og dermed er det stor kamp om å bli med i kamptropp og på laget.

Jeg tror ikke vi gjør så mange endringer på laget som slo Glimt sist, jeg tror både forsvar og midtbane består av samme mannskap. Det er mulig det blir noen endringer på topp og tipper kanskje at Kabran eller Sigurdarson kommer inn for Christensen i denne kampen. Jeg tipper vi starter med disse:

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Damion Lowe
Simon Larsen
Elliot Kack

Isaac Twum
Afeez Aremu
Kasper Skaanes

Espen Børufsen
Floki Finnbogason
Kevin Kabran


I FARESONEN
Det begynner nå å bli endel gule kort, så det er litt interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles hjemme mot Strømsgodset. Dermed må følgende spillere unngå kort i denne runden:
Start: Isaac Twum, Afeez Aremu, Damion Lowe, Floki Finnbogason, Tobias Christensen
Strømsgodset: Marcus Pedersen


NOEN TANKER TIL SLUTT
Det var langt i fra noen toppkamp vi fikk se av Start mot Glimt sist mandag, men vi klarte det vi skulle - nemlig å få med oss 3 poeng. 

Men en svale gjør som kjent ingen sommer, og dermed er det viktig at vi ikke tror vi skal få noe gratis framover. Søndag kveld skal vi til Aker Stadion og møte et annet lag som har skuffet så langt i sesongen. Molde var en klar medaljefavoritt, men akkurat nå er de midt på tabellen og begynner å få en stor luke opp til de 2-3 beste lagene. Ingenting annet enn hjemmeseier er godt nok for Molde i denne kampen. 

I de siste dager har det i tillegg kommet rykter om at Malmø FF har Molde-trener Ole Gunnar Solskjær på blokka over kandidater som ny trener og ser vi på Molde sitt forum er det allerede snakk om hvem de vil ha som arvtaker i Molde. Det er ingen tvil om at slike ting er litt forstyrrende mens laget forbereder seg til en viktig kamp, selv om det trolig ikke påvirker Molde-treneren så mye.

I utgangspunktet er jeg veldig fornøyd om vi får med oss 1 poeng fra denne kampen, men samtidig ligger alt av press på hjemmelaget. De har solide spillere i hele laget og er samspilte, og vi har sett glimtvis at de er gode. Men samtidig så roterer Solskjær veldig mye på laget - noe jeg ikke tror er heldig i det hele tatt. Man får ikke bygget relasjoner og man skaper utrygge spillere når disse ikke føler at de har tillit. Jeg tror denne rulleringen er en av grunnene til at Molde har slitt denne sesongen. 

Hos Start er det plutselig en litt annen stemning enn vi har sett de siste ukene. Plutselig sitter smilene litt løsere, og det er helt klart at det var viktig med den seieren mot Glimt. Det er mulig at akkurat den seieren var vendepunktet denne sesongen og at vi vil se et lag som gradvis får mer og mer selvtillit i kampene som kommer. 

Jeg mener absolutt at vi kan overraske i denne kampen. Molde har allerede tapt hjemme for både Bodø/Glimt og Odd og det kan absolutt skje igjen. Og sist mandag tapte de 1-3 for Ranheim i en kamp der Molde var klart best i 1.omgang og Ranheim var klart best i 2.omgang.

La oss håpe at motgangen fortsetter for Molde, og at Start-gutta tar nye steg fra seieren sist mandag. I utgangspunktet er jeg godt fornøyd om vi får med oss 1 poeng herfra, men jeg drømmer selvsagt om full pott - og videre klatring oppover tabellen. Og drømmen kan ingen ta fra meg, selv om ikke alle drømmene mine har blitt til virkelighet - ennå. 

Lykke til alle Start-venner.


FRA OVER THERE, 
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: