Vender tilbake til Start

Mattias Andersson (37) blir trener for Starts G19-lag fra sommeren av.

Svensken trente Start 2 i 2015, før han og Bård Borgersen overtok ansvaret for A-laget i innspurten, der de til slutt berget plassen i Eliteserien ved å slå Jerv i kvalik.

Våren 2016 gikk veien videre til Fløy, der han gjorde en meget imponerende jobb. Så imponerende at Arendal, som da var i OBOS-ligaen hentet ham østover i et forsøk på å berge plassen. Det klarte de ikke. Et år etter, sommeren 2018, var han ferdig som trener i Arendal. Etter 20 år i toppfotballen bestemte han seg for å ta et år der han prioriterte tid med familien.

Men fra 1. august er han tilbake i Start, der han skal være hovedtrener for G19-gruppen som spiller i Norsk Tipping-ligaen (Start 2) og i Nasjonal G18-serie.

- Gleder meg

Andersson, som er bosatt på Søm, ser frem til å bli en del av utviklingsavdelingen i Start igjen.

 - Jeg gleder meg veldig til å starte. Start er grunnen til at familien min bor på Sørlandet, og det er vi veldig glade for. Så har det skjedd mye i klubben siden jeg forlot den i april 2016. Det er en mye større utviklingsavdeling nå, sier Andersson, som trekker frem sine nye kolleger som hovedgrunnen til at han ønsket denne jobben.

- Jeg gleder meg selvsagt til å kunne jobbe med ambisiøse og dedikerte unge spillere, men det å kunne være en del av et miljø med så mange flinke mennesker er hovedgrunnen til at jeg ønsker dette. I de siste jobbene som hovedtrener har jeg vært mer alene, så jeg ser frem til å bli en del et så sterkt utviklingsmiljø.

Hva har du lært av oppholdene i Fløy og Arendal?

- Jeg har vært med på oppturer og nedturer, og selvsagt lært mye av det. Jeg har utviklet både mine lederegenskaper og de fotballfaglige egenskapene. Jeg ønsket å være hovedtrener i klubb, og har fått oppleve det. Nå har jeg lyst til å jobbe mer med individer igjen, og ha fokus på å utvikle spillere. Det er spennende, sier han.

andersson ntb scanpix
Mattias Andersson (t.h.) sammen med Bård Borgersen i kampen mot Lillestrøm høsten 2015. Duoen overtok ansvaret for A-laget da Mons Ivar Mjelde sluttet som Start-trener. FOTO: NTB Scanpix

- Bra sted å være

Andersson er ikke i tvil om at Start er godt rigget for å få frem gode sørlandske fotballspillere i årene fremover.

- Det opplegget som er i Start nå er det utrolig høy kvalitet på, både når det kommer til faglig kunnskap og den tette oppfølgingen spillerne får. Start er et utrolig bra sted å være om du vil bli god fotballspiller, det kan jeg si sikkert.

Frem til Andersson tar over er det Adolfo Rodriguez som har hovedtreneransvaret for G19, med hjelp av Alf Erik Svela og Gaute Schei.

 - I Mattias får vi inn en utrolig dyktig, tydelig og dedikert trener, og samtidig også en trener som kjenner Start og fotballen på Sørlandet godt, sier Atle Roar Håland, operativ leder sport i Start.

- Med Mattias på plass har vi virkelig fått på plass et veldig kompetent trenerapparat på både G16- og G19-laget. Vi er utrolig fornøyd med den gjengen som nå utgjør utviklingsavdelingen, sier Alexander Øren, utviklingsleder i Start.

Annonse fra Eliteserien: