Vant mot spansk toppklubb

Starts G19-lag målte krefter mot Valencia i dag. Det ble en stor opplevelse.

Annonse:

Det er ikke bare Starts A-lag som er i Spania denne uka. Også utviklingsavdelingen har reist sørover. G19-laget ankom Valencia mandag og skal spille tre kamper på tre dager.

I dag var det Valencia som var motstander.

Klubben, som nå ligger på tredjeplass i La Liga, foran Real Madrid, er kjent for å ha en av de beste ungdomsavdelingene i Europa. Spillere som Isco (Real Madrid) og David Silva (Man City) er eksempler på spillere som har kommet opp fra ungdomsavdelingen i klubben.

- Spillerne var veldig spente før kampen. Valencia var også et veldig bra lag. De var trygge med ballen, gode teknisk og kloke i valgene. De presset oss også ganske langt tilbake i starten av kampen, forteller Bård Borgersen, utviklingsleder i Start.

Men etter å ha stått i mot et kraftig press i starten, spilte de gule og svarte seg gradvis inn i kampen.

- Valencia var gode da de fikk styre spillet, men vi merket at de var sårbare når vi turte angripe dem og spille vårt spill, sier Borgersen.

Det stod seg 0-0 til det gjenstod kun et par minutter, da dukket Sindre Osestad opp og avgjorde kampen. Osestad, som kom til Start fra Giv Akt i 2016, var blant juniorspillerne som fikk spille for A-laget i treningskampen mot Donn i januar.

- Det er utrolig god stemning her nå. Jeg er imponert over disiplinen og innsatsen guttene viste da vi ble presset tilbake, og etterhvert turte vi mer. Andreomgangen var jevn. Trenerne, Alexander (Øren) og Adolfo (Rodríguez Duarte) skal også ha ros for at de holdt hodet kaldt i starten og ledet laget på en god måte, sier Borgersen.

Får testet seg mot de beste

Nå venter kamper mot Levante og Villareal de neste to dagene, før guttene reiser hjem igjen til Kristiansand på fredag.

Turen er et resultat av at de lojale støttespillerne i Club 21 ga 200.000 kroner i øremerkede midler til Utviklingsavdelingen, for at talentene i klubben skulle kunne reise ut og få matching mot topp internasjonal motstand.

- Det er viktig for disse unge guttene å få referanser som står i stil med de målene klubben har satt seg. Det er avgjørende for at de skal kunne ta de siste stegene og bli toppspillere, sier Borgersen, som er strålende fornøyd med at investorgruppen har bidratt med midler som gjør dette mulig.

Følgende 18 spillere er med på turen:

Sebastian H. Heggland
Markus Håbestad
Håkon Suggelia

Fredrik Dahl
Mustafa Omarkheil
Sindre Osestad

Peter Reinhardsen
Kasper Christensen
Mathias Madsen

Enlil Sawa
Altin Ujkani
Torje Kydland

Jørgen Myhre
Johannes Eftevaag
Jostein Rudi

Sabaun Mir
Sturla Enersen
Fredrik Hansen

Annonse fra Obos-ligaen: