- Tror Start kan overraske

Supporterblogger Frank Thomassen tror Starts unggutter kan ryste de regjerende seriemesterne i dag.

Etter to kamper mot antatt svakere lag, skal vi nå ta i mot Norges beste lag. Molde er klare favoritter, men jeg sitter med en liten følelse av at Start-gutta kan overraske i denne kampen. Etter en oppløftende start på sesongen, skal vi nå virkelig få svar på hvordan vi ligger ann i forhold til de beste.

TID: Onsdag 24.juni kl.1800
STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN 
3. Molde. 2...2-0-0...5-1...6 poeng
9. Start...2...0-2-0...4-4...2 poeng


MOLDE FOTBALLKLUBB 
Molde vant eliteserien overlegent i fjor - hele 14 poeng foran Glimt og 16 poeng foran RBK og Odd. Selv om RBK ikke kan avskrives, så er Molde igjen favoritter til å vinne serien. Laget har startet sesongen veldig solid med 4-1 borte mot Aalesund i serieåpningen, før gullrival Rosenborg måtte se seg slått sist helg. 

Her er spillerne Molde har mistet foran denne sesongen:
Ruben Gabrielsen (Toulouse)
Sivert Stenseth Gussiås (Sandefjord)
Daniel Chima Chukwu (Taizhou Yuanda)
Tobias Hestad (Stjørdals-Blink, lån)
Jakob Nyland Ørsahl (Notodden, lån)
Mathias Eriksen Ranmark (HamKam, lån)

Her er nye spillere som har kommet til klubben:
John Kitolano (Wolves, lån)
Marcus Holmgren Pedersen (Tromsø)

Det som imponerer mest med Molde er den utrolig sterke stallen de besitter. Mot Rosenborg hadde de en benk bestående av spillere som E. Hestad, O. Brynhildsen, M.Mostrom, E.Hussain og Tobias Christensen som vi kjenner godt til. Dette er alle spillere som hadde gått rett inn på Starts lag. 
Jeg vil tro at trener Erling Moe vil rotere noe på laget og at får se flere av disse spillerne starte i Kristiansand. 

Leke James stod over kampen mot RBK med karantene og vil nok garantert starte, og da vil trolig Ohi starte på benken. Magnus Wolf Eikrem har slitt med noen småskader og det er nok sannsynlig at han blir hvilt her. Er nok også gode sjanser for at både Brynhildsen, Christensen og kanskje også Hussein får starte i Kristiansand.

Her er laget Molde stilte med I forrige kamp mot Rosenborg: (4-2-3-1)
A. Linde

M. Pedersen
S. Gregersen
M. Bjørnbak
K. Haugen

F. Aursnes
M. Ellingsen

E. Andersen
M. Eikrem
E. Knudtzon

O. Omoijuanfo


MOLDE'S 5 SISTE KAMPER
31 mars: Molde - Sogndal 1-2 (treningskamp)
4 junii: Molde - Kristiansund 5-2 (treningskamp)
8 juni: Molde - Brann 3-2 (treningskamp)
16 juni: Aalesund - Molde 1-4 (serie)
20 juni: Molde - Rosenborg 1-0 (serie)


IK START
Hos Start måtte Aremu stå over kampen i Sandefjord etter at han var ble utsatt for en sykkelulykke som gjorde at han måtte sy et kutt i kneet. Det er store sjanser for at han også må stå over denne kampen. Jeg tipper at Joackim Jørgensen blir trukket ned i forsvaret igjen og at han danner stopperpar med Jesper Daland. Dersom Aremu er ute, tipper jeg det blir Segberg og Schulze på midten. Jeg tror også at Skålevik blir hvilt i denne kampen og at Kabran flyttes fram. Jeg tipper vi starter med disse: (4-2-3-1)

Amund Wichne

Eirik Wichne
Jesper Daland
Joackim Jørgensen
Kristoffer Tønnesen

Erlend Segberg
Eirik Schulze

Mathias Bringaker
Eman Markovic
Kasper Skaanes

Kevin Kabran
NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Sandefjord var et nytt bevis på at vi har et lag i fremgang. Igjen var vi det beste laget, og burde og skulle ha vunnet kampen klart. Vi hadde vel fire avslutninger i stengene, i tillegg til at vi ble snytt for et straffespark. Sandefjord scoret to ganger på dødball, men skapte veldig lite utenom det, og derfor var det nok en skuffet gjeng med Start-spillere som satte seg på bussen tilbake til Kristiansand. Det faktum at vi har dominert både mot Godset og Sandefjord til tross for at vi har manglet flere spillere er veldig gledelig. Mot Sandefjord var vår kanskje viktigste spiller (Aremu) ute, men allikevel spilte vi en god kamp. Klarer vi å fortsette utviklingen, så kan dette bli en mye morsommere sesong enn det mange hadde fryktet etter treningskampen mot Sarpsborg 08.

Nå kommer derimot eksamen for de unge Start-gutta. Fram til nå har vi spilt mot to lag som trolig vil kjempe i bunnstriden, men onsdag kveld tar vi i mot Norges beste fotballlag. Molde har en enormt sterk stall og samtlige spillere som satt på benken mot RBK kunne gått rett inn på Starts lag. 

Men nå er det en gang slik at en kamp ikke blir avgjort på papiret og selv om Molde er store favoritter, har Start alle muligheter til å ta poeng i denne kampen. Molde vil nok spare noen av sine profiler, og om Start har dagen, så kan vi absolutt skape problemer for dette Molde-laget. 
Skal vi derimot klare det, må vi luke bort unødvendige feil. Da kan vi ikke gi bort unødvendige frispark, som Bringaker gav da Sandefjord utlignet til 2-2 på søndag. Da kan ikke Amund Wichne bli stående på halvdistanse.
Skal vi klare å få med noe i denne kampen, må vi ha 11 spillere som er 100 prosent skjerpet både i hodet og beina. 

Molde var ikke spesielt gode i 1.omgangen mot Aalesund i seriepremieren, og dersom Start får den første scoringen, så kan det skapes litt utrygghet i Molde-laget. 

For meg er dette en bonuskamp. Jeg forventer ikke at vi tar poeng, men samtidig så vet jeg at fotballen er rund og at vi har et lag med mange unge spillere som vil elske å skape problemer for tittelforsvareren. Det blir utrolig viktig å få den første scoringen her. Scorer bortelaget et tidlig mål, tror jeg fort det kan bli en tung kveld, men scorer vi først så er det absolutt mulig å bli det første laget som tar poeng fra Molde denne sesongen.

Nå skal vi virkelig få se hva som bor i dette Start-laget! Jeg gleder meg!

 

From over there, 

= Frank Thomassen. =

Annonse fra Eliteserien: