Tror på mange mål

Frank Thomassen har tro på en målrik kamp mellom Start og Tromsdalen søndag kveld.

Annonse:
FORAN START - TROMSDALEN
Da var det klart for ny hjemmekamp. Vi har scoret 7 mål på våre 2 siste hjemmekamper og vi har tatt 16 av 18 mulige poeng på våre 6 siste kamper. Søndag kveld kommer jumbolaget Tromsdalen. Ingen kamper er enkle i denne divisjonen, men dette er en kamp vi må vinne - og får vi et par kjappe mål, så tror jeg det fort kan bli målrikt og morsomt på Sparebanken Sør Arena. Det er bare å komme seg på kamp - for Start jakter direkte opprykk og da håper jeg publikum kjenner sin besøkelsestid. 
 
 
TABELLEN
3. Start............17 11-2-4 31-19 35 poeng
16. Tromsdalen.17 1-2-14 21-54 5 poeng

TROMSDALEN
Den omvendte kampen ble spilt så sent som den 30 juni da Start dro til Tromsø etter å ha blitt latterliggjort av Notodden. Start styrte det meste og vant fullt fortjent etter to scoringer av Aron Sigurdarson og en scoring av Kasper Skaanes. Håvard Lysvoll ble utvist for hjemmelaget etter 68 minutter - uten at Start klarte å pynte ytterligere på resultatet. Kampen ebbet ut med 3-1 seier til Start.

Tromsdalen har hatt en fryktelig sesong og det er en sensasjon om laget klarer å unngå nedrykk, men det skal sies at de fikk sin første seier i forrige runde da de slo Skeid hjemme på TUIL Arena. Det har nok gitt en liten dose selvtillit - og så får vi se om de kan vise dette i Kristiansand. Vi må heller ikke glemme at Tromsdalen faktisk slo ut Sarpsborg 08 av cupen, så det finnes definitivt noe kvalitet i dette laget, selv om de til nå har vist at de er det klart svakeste laget i OBOS-ligaen.

Til kampen mot Start må de i tillegg klare seg uten spissen Sander Ringberg som fikk sitt 4 gule kort mot Skeid og dermed soner karantene i denne kampen. 
Toppscorer for Tromsdalen er Gabriel Andersen med 4 scoringer, mens Tomas Kristoffersen har flest målgivende (4). Kristoffersen blir heller ikke med til Kristiansand - da han nylig ble solgt til Sogndal.


TROMSDALEN's 5 SISTE
30 juni: Tromsdalen - Start 1-3 (serie)
21 juli: Sogndal - Tromsdalen 5-2 (serie)
28 juli: Tromsdalen - Strømmen 0-2 (serie)
4 august: Sandefjord - Tromsdalen 1-0 (serie)
11 august: Tromsdalen - Skeid 1-0 (serie)



IK START
Hos Start så soner Damion Lowe karantene etter at han ble utvist mot Sandefjord. Espen Hammer-Berger kommer inn der. Afeez Aremu og Henrik Robstad må også sone karantener etter at de fikk sitt 6 og 4 gule kort mot Sandefjord. Erlend Segberg tar nok plassen til Aremu, mens det kan se ut som om Sander Sjøkvist tar plassen til Robstad, selv om det nok også er aktuelt å sette ned Kasper Skaanes - og at man f.eks bruker Markovic på høyrekanten. Jeg kunne tenke meg det siste og ville startet med dette laget (4-2-3-1):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Espen Hammer-Berger
Kasper Skaanes

Isaac Twum
Erlend Segberg

Eman Markovic
Kevin Kabran
Aron Sigurdarson

Martin Ramsland


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Skeid - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Mathias Bringaker

Skeid
Ahmed El-Amrani
Henning Tønsberg Andresen


NOEN TANKER TIL SLUTT
Start fortsetter sin rekke uten tap, og har nå ikke tapt siden 22 juni. Etter dette har vi 5 strake seier i tillegg til uavgjort i toppkampen mot Sandefjord forrige helg. Det ble en tett og jevn kamp med store sjanser begge veier - som toppet seg med utvisning av Lowe og straffespark til hjemmelaget på overtid. Jonas Deumeland reddet derimot det svake straffesparket fra OBOS-ligaens toppscorer Pontus Engblom - og Start fikk med seg et veldig viktig poeng hjem til Kristiansand. Dette poenget kan fort bli helt avgjørende når status skal gjøres opp etter sesongen.

Nå må det derimot nullstilles, for hver eneste av de 13 resterende kampene blir utrolig viktige. Vi er 2 poeng bak Sandefjord - og både vi og Sandefjord skal til Aalesund, så det kan fort bli en thriller helt inn. 

Mot Tromsdalen håper jeg vi bygger videre på det vi har vist de siste ukene. At vi fortsetter å angripe med mange mann, men at vi samtidig holder tett bakover. 
Søndag får vi nok se et bortelag som legger seg lavt med 11 mann - og som vil satse på kontringer og dødballer. Da blir det utrolig viktig at vi er tålmodige - og ikke lar oss stresse hvis vi ikke scorer tidlig. Vi vil garantert få sjanser - og vi har masse kreativitet i laget til å spille ut et lavtliggende Tromsdalen lag. 

Men det aller viktigste er at vi ikke tror at vi får noe gratis i denne kampen kun fordi Tromsdalen ligger fortapt helt i bunnen. Tromsdalen kommer garantert til Kristiansand for å overraske - og for å ta poeng. De har allerede tatt poeng fra Sandefjord - og vi må sørge for at det ikke skjer mot Start.

I og med at vi har 3 spillere ute med karantene blir det endel endringer, men nå har vi god og stor nok stall til å takle det uten at det skal få noen konsekvenser. Framover har vi massevis av fart og kreativitet - og bakover har vi god rutine og OBOS-ligaens beste keeper.

Jeg håper Start får en tidlig scoring og at Tromsdalen dermed må framover. Da kan det fort bli en veldig morsom kveld for et kontringsterkt Start-lag. En storseier hadde passet utrolig bra, da målforskjellen mellom oss og Sandefjord er nesten helt lik og det er godt mulig at målforskjellen kan bli avgjørende når det skal bestemmes hvem som rykker direkte opp.

Start er i god form og har 6 kamper på rad uten tap og jeg håper mange sørlendinger tar turen til Sparebanken Sør Arena søndag kveld. Jeg tror vi scorer minimum 4 mål - og at det kan bli en veldig morsom kamp å se fra tribuneplass.

God kamp alle Start venner. Ta turen på kamp og hei gutta fram til 3 nye poeng.
 
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Obos-ligaen: