Viking - Start 1-1

Det endte uavgjort i treningskampen mot cupfinaleklare Viking. Eman Markovic scoret et flott mål. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Start reiste til Stavanger torsdag ettermiddag for å møte Viking til treningskamp. Etter at OBOS-ligaen ble ferdigspilt lørdag har vi ikke kamp igjen for kvalifiseringskampen 1. desember, og derfor så Joey Hardarson frem til å treningskampen mot cupfinaleklare Viking.

Til kampen måtte Hardarson klare seg uten fire av lagets mest sentrale spillere denne sesongen. Damion Lowe er borte på landslagsoppdrag, mens midtstopperpartner Joackim Jørgensen er småskadet. Det er også toppscorer Aron Sigurdarson, mens keeper Jonas Deumeland er syk.

I tillegg er Mikael Ugland borte med U20-landslaget, mens Kristoffer Tønnesen, Espen Børufsen, Jesper Daland og Adeleke Akinyemi fortsatt er et stykke unna fotballspill.

Viking har også flere spillere borte pga landslagsspill. Kristian Thorstvedt, Tord Salte og Adrian Pereira er alle opptatt med U21-landslagsspill for Norge, mens Samuel Fridjonsson er på landslagsoppdrag for Island og Benjamin Källman er med Finlands U21-lag.

De tidligere Start-spillerne Zlatko Tripic og Rolf Daniel Vikstøl er begge med i startoppstillingen.

Start (1-4-2-3-1): Pedersen - Wichne (Sjøkvist 73), Berger, Robstad (Eftevaag fra 67), Hadzic (Ujkani fra 73)- Aremu, Twum (Segberg fra 46 min) - Skaanes, Markovic, Kabran (Bringaker fra 60) - Ramsland (Strømland Lien fra 73)

Innbyttere: Heggland, Eftevaag, Ujkani, Segberg, Sjøkvist, Bringaker, Strømland Lien.

10 min: Viking har startet best og kommet til et par halvsjanser. Den største kommer når Tripic får en fin ball i bakrom og kommer alene med keeper, men Pedersen er våken og fanger ballen før han får avsluttet.

13 min: Skaanes kommer til et innlegg, Martin Ramsland er foran mål men klarer ikke få ballen i nettet.

15 min: 0-1! Et fint angrep ender hos Markovic utenfor 16-meteren. Han legger til rette og banker ballen i høyre hjørne bak Wichne fra 17-18 meter. Flott scoring av lyngdølen!

22 min: 1-1. Twum med en feilpasning som går rett til Bytyqi, han avanserer til innenfor 16-meteren og skyter i mål via stolperoten.

29 min: Fint Start-angrep! Wichne avanserer fremover og spiller igjennom Ramsland. Han tar med seg ballen ned mot dødlinjen og legger inn til Markovic som skyter upresset fra 10 meter. Wichne gjør en god redning.

35 min: Bytyqi fyrer fra 25 meter, får bra treff men Pedersen gjør en god redning.

Pause: 1-1 til pause. En jevn omgang der begge lag har hatt et par ok muligheter utenom scoringene. Markovic ga oss ledelsen på et flott skudd, mens Bytyqi reduserte etter ta Twum var veldig uheldig med et pasningsforsøk på egen banehalvdel

2. omgang: Erlend Segberg kommer inn for Isaac Twum i pausen

54 min: Ramsland med et strålende raid, skjærer inn i feltet og fyrer av, men Wichne gjør en god beinparade. Returen faller til Markovic og han drar seg fri og skyter, men igjen redder Wichne. Vi får en god mulighet også på den påfølgende corneren, men igjen er Wichne på jobb!

58 min: Bytte: Mathias Bringaker kommer inn for Kevin Kabran.

61 min: Arumu mister ballen til prøvespiller Joachim Holtan som sistemann og Holtan får fri bane mot mål. Prøver en lobb fra 30 meter, men treffer ikke spesielt bra og ballen går rett i klypene til Pedersen.

62 min: Segberg prøver seg fra langt hold etter en kort cornervariant. Curler ballen opp mot lengste kryss, men igjen gjør Wichne en god redning.

67 min: Bytte: Johannes Eftevaag kommer inn for Robstad.

72 min: Ny stor sjanse når Hadzic får et perfekt innlegg fra Wichne. Klarer ikke styre headingen på mål der, ellers ville det stått 1-2. Vi burde ha ledet nå utifra spill og sjanser denne andre omgangen.

73 min: Trippelbytte. Ujkani, Sjøkvist og Strømland Lien kommer inn. Hadzic, Wichne og Ramsland går ut.

85 min: Lite som har skjedd foran målene de siste minuttene. Viking har tatt over initiativet nå. Vi sliter med å holde i ballen.

Slutt: Det ender uavgjort mellom Viking og Start i en kamp som var jevnspilt. Viking åpnet best før vi tok gradvis over i 1. omgang. I andre omgang åpnet vi best og burde scoret på en av de mange store sjansene vi hadde. Etterhvert falt tempoet i kampen ganske kraftig, og det ble også gjort mange bytter på begge lag.

En fin gjennomkjøring for Start-laget, som ser frem til kvalikkamp på Sparebanken Sør Arena 1. desember kl. 15.00.