EIK- Start 1-1

Erlend Segberg takket for tilliten og kapteinsbindet med å score Starts mål mot EIK, men hjemmelaget utliknet på overtid.

Start reiste til "Okka by" for å møte Egersunds IK til treningskamp seks dager før Eliteserie-hverdagen starter opp igjen med bortekamp mot Brann.

Kjetil Rekdal uttalte dagen før kampen at han ønsket å la elleveren som startet kampen spille lengst mulig, men at det viktigste var å få en god gjennomkjøring før seriespillet starter igjen.

Start møtte EIK også i NMs tredje runde, og den gangen vant vi 1-0 takket være et mål fra Mathias Bringaker.

Start hadde med seg den 21 år gamle nigerianske spissen Elijah Ani til kampen mot Egersunds IK. Han er på prøvespill i klubben denne uka.

Start stiller med følgende lag (1-4-3-3):

Jonas Deumeland (Opdal fra 61)

Eirik Wichne (Bringaker fra 70) - Simon Larsen - Henrik Robstad - Elliot Käck

Afeez Aremu (Twum fra 61) - Erlend Segberg (k) - Aron Sigurdarson (Tryggvason fra 83)

Kasper Skaanes (Espen Hammer Berger fra 45) - Kevin Kabran (Salvesen fra 83) - Niklas Sandberg (Ani fra 83)

Innbyttere:

Håkon Opdal, Isaac Twum, Mathias Bringaker, Espen Hammer Berger, Lars Jørgen Salvesen, Gudmundur Andri Tryggvason, Elijah Ani.

Egersunds IK starter slik:

Nicolai Larsen Berg - Marcel Wawrzynkiewicz, Sondre Norheim, Vegard Eltervåg, Marius Andersen - Aleksandar Corovic, Sander Remme - Stefan Ghilom, Jakob Jay Andersen, Kevin Beugre - Bubacarr Sumareh.

Innbyttere: Aleksander Lie, Sander Haugstad, Chris Sleveland, Stian Sleveland, Roy Miljeteig, Mathias K. Perttamo, Henning Romslo

EIK - Start 1-1

• Pause: 0-1

• Idrettsparken, Egersund

• Treningskamp

• Gult kort: Chris Sleveland

• Mål: 0-1 Erlend Segberg (26 min), 1-1 Bubacarr Sumareh (91 min)

6 min: EIK får en farlig mulighet når Robstad feilberegner et oppspill. Kommer 2 mot 1 mot Simon Larsen, men stopperen gjør en god jobb og det ender med en dårlig pasning som snappes opp av Deumeland.

13 min: Sjansefattig og tett start på kampen. Det regner godt i Egersund, og den blaute gressmatta virker å være noe uvant for Start-spillerne i innledningen.

17 min: EIK kombinerer fint utenfor Starts 16-meter og kommer til en farlig avslutning fra snaue 20 meter. Ballen går like utenfor mål.

20 min: Start farlig frempå. Vinner ballen høyt i banen og spiller ut til Käck som slår hardt inn foran mål. Ingen Start-spillere får foten på ballen.

21 min: Ny Start-sjanse. Wichne slår inn, Sigurdarson stusser ballen videre og Kabran drar til med venstre fra litt skrå vinkel. Ballen klareres til corner.

25 min: En fantastisk redning fra Larsen Berg når Kabran drar til på volley fra kort hold! Slår ballen til corner.

26 min: 0-1. En innoverskrudd corner stusses i mål av dagens kaptein Erlend Segberg. Etter at EIK startet friskest i regnet har Start tatt over nå.

35 min: Start med et strålende angrep som til slutt avsluttes av Sigurdarson, prøver å skru ballen i lengste kryss, men den går like over. Start med to cornere like etter, men begge blir klarert.

Pause: Det siste som skjer i 1. omgang er at Aremu finter seg fri og kommer til skudd fra kort hold. Skuddet går utenfor.

EIK åpnet kampen friskt, men så har vi tatt mer og mer over. Målet kom etter en av våre mange cornere. Kraftig regnvær har preget kampen noe, flere spillere sliter med å holde seg på beina. Men etter en tam start på kampen har Start festet et solid grep på kampen, og burde nok ledet med mer enn ett mål til pause.

2. omgang: Start gjør ett bytte i pausen. Espen Hammer Berger kommer inn for Kasper Skaanes, Eirik Wichne flyttes opp til høyre kant og Simon Larsen tar plass på høyre back.

52 min: EIK med pent angrep, ender med et gjennomspill, men Deumeland er fint ute og plukker ballen.

54 min: Stor mulighet for hjemmelaget. Et innlegg fra høyre heades i stolpen av Andersen. Start går rett i angrep etterpå og spiller seg til en god mulighet, men EIK-forsvaret klarerer innlegget fra Kabran til corner.

55 min: Stor sjanse til Start. Simon Larsen header knallhardt i tverrliggeren etter et godt innlegg fra Sigurdarson.

58 min: Afeez Aremu fyrer av fra 20-22 meter og ballen har retning mot venstre kryss, men keeper strekker seg og redder.

61 min: Dobbeltbytte hos Start. Deumeland erstattes av Håkon Opdal, mens Isaac Twum kommer inn for Afeez Aremu.

70 min: Bytte. Bringaker kommer inn for Wichne.

83 min: Sandberg, Sigurdarson og Kabran går ut, inn kommer Salvesen, Tryggvason og Ani.

84 min: God mulighet for EIK. Start slår en stygg feilpasning som gir hjemmelaget en skuddmulighet fra 18 meter. Opdal redder, men gir retur, og redder så returen.

91 min: 1-1. Så kommer utlikningen på overtid. En corner slås på bakre stolpe og der rager Sumareh høyest og stanger inn 1-1.

Slutt. Det ender 1-1. EIK åpnet og avsluttet best, mens vi var det førende laget i timen i mellom. Burde nok avgjort kampen i den perioden, men all honnør til hjemmelaget som kom tilbake med en sterk sluttspurt.

Starts neste seriekamp er borte mot Brann mandag 6. august, mens neste hjemmekamp er mot Ranheim søndag 12. august.