Tok med trenertalenter til Porsgrunn

Starts eksterne trenerutviklingsprogram er i gang. Denne uken hadde vi med en gruppe lokale trenere på tur til talentleiren i Porsgrunn for å skaffe gode referanser.

Tdligere i vår inviterte vi ambisiøse trenere fra Sørlandet til å søke om plass i vårt trenerutviklingsprogram.

Vi har nå plukket ut 10 lokale trenere som skal delta i programmet, og de vil bli fulgt opp gjennom et år, med 10 fellessamlinger, pluss jevnlig oppfølging i egen klubb.

Første fellessamling ble gjennomført 5. mai på Sparebanken Sør Arena, og tirsdag og onsdag var halvparten av deltakerne med til talentleiren i Porsgrunn.

- Dette var det vi kaller et referansetiltak og målet var å se økter med landslagstrenerne, samt å få gode referanser på nivået for de beste 14-, 15- og 16-åringene i landet. Agder var representert med 3 spillere (fra Jerv, Vigør og Start) som alle klarte seg bra, sier Per Erik Andersen, som leder trenerutviklingsprogrammet.

- Vi fikk med oss treninger på tirsdag og tre internkamper på onsdag. Det var en fin tur hvor vi fikk gode fotballdiskusjoner både på treningsøkter og på spillere, samt at vi la på plass planene for programmet videre utover høsten og frem til juni 2020, sier Andersen.

Deltakere i programmet er:
Joachim Eriksen (Våg), Mentor Rachica (Våg), Marius Johnsen (Vigør), Erik Andre Ingebretsen, (Vigør), Jesper Johnsen (Vigør), Andre Thorsen Schoute (Vigør), Per Gunner Laudal (MK), Sondre Nedregår (Donn), Benjamin Thorsvik (Donn) og Anders Gundersen (Randesund).

 

Annonse fra Eliteserien: