- Det har vært en tung beslutning

Assistenttrener Morten Tandberg har valgt å gi seg i Start av hensyn til familien.

Annonse:

Etter å ha brukt tiden etter sesongavslutningen i 2018 til å tenke nøye gjennom situasjonen har Tandberg nå kommet frem til at han ikke ønsker å fortsette som assistenttrener i Start. 

-  Jeg sa til Kjetil før ferien at jeg trengte julen på å gjøre en totalvurdering på på min situasjon med tanke på familien, om jeg skulle flytte dem avgårde. Jeg har snakket med Kjetil nærmest daglig om dette, for å se på ulike løsninger. Men jeg må kunne være med for fullt, jeg klarer ikke bare være med på en del, og ikke alt. Jeg må ha eierskap til det jeg driver med. Så etter noen tunge vurderinger så endte det med en enda tyngre beslutning. Jeg får ikke dette regnestykket til å gå opp, så derfor har jeg meddelt Start at jeg gir meg, sier Tandberg.

For hovedtrener Kjetil Rekdal er det selvsagt trist å miste en trener han har jobbet tett med både i Vålerenga og i Start.

- Det er vemodig, vi mister en meget dyktig og fotballfaglig sterk fotballtrener som jeg har samarbeidet godt med. Men samtidig er det en fase i livet man må gjennom, med små barn, og du må få alt til å passe inn. Så jeg skjønner han godt og jeg har respekt for avgjørelsen hans, men han kommer selvfølgelig til å bli savnet. Men slik er fotballen, spillere og trenere kommer og går. Vi skal bare knytte neven og knytte skoene, og fortsette å jobbe videre med det vi har startet på, sier Rekdal, som har visst lenge at dette kunne skje.

- Derfor har jeg tenkt en del tanker om hvordan det kan løses, men foreløpig har vi ikke tatt noen grep. Men vi er en del folk her som har både lyst og kompetanse på å ta Start opp i igjen og bygge klubben opp igjen til det nivået vi ønsker, sier Rekdal.

Se hele intervjuet med Tandberg og Rekdal her (artikkelen fortsetter under).


 

Tandberg forteller han ikke har tenkt på hva fremtiden vil bringe med tanke på å jobbe som trener igjen.

-       Jeg har brukt mye energi og tankekraft på å komme frem til denne beslutningen her, så hva livet bringer videre har jeg ikke tenkt så mye ennå. Det jeg vet er at jeg kommer til å bidra på Dønski videregående skole, på fotballinjen der, to ganger i uka. Det er det eneste jeg vet nå, så får jeg ta det derfra, sier han.

Respekt for valget

- Det har vært en stor glede å jobbe med Morten. Han har imponert både som fagmann og menneske. I den korte perioden han var hos oss bidro han med nye innfallsvinkler og positiv energi. Jeg ønsker Morten og familien lykke og suksess, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, synes det er trist at Tandberg nå forlater klubben.

-  Morten har vist seg som en veldig dyktig og engasjert trener, så det er trist at han nå velger å gi seg. Samtidig så må vi ha respekt for det valget han har tatt, og vi ønsker ham lykke til videre, sier Langeland.

- Heldigvis har vi masse trenerkompetanse i klubben som kan støtte opp under hovedtrener Kjetil Rekdal, så jeg  er sikker på at vi har et mer enn nok kompetent trenerteam til å nå målene våre om opprykk til eliteserien.

Annonse fra Obos-ligaen: