Storslått hyllest av Karsten

Nye Caledonien hotell var proppet med både nye og gamle startere da Karsten Johannessens liv ble minnet og hyllet gjennom en hel kveld.

Annonse:

Starts mest meritterte trener gjennom alle tider gikk bort 16. desember 2018, 93 år gammel. 

Mandag kveld arrangerte Start hyllestkvelden «Karsten i sentrum». Salen var full av tidligere og nåværende Start-spillere, trenere, medlemmer, ansatte og supportere, samt Karsten Johannessens venner og familie.

Se bildeserie fra kvelden i bunnen av saken.

Det ble en flott aften, verdig den legendariske treneren. Johannessen var hovedtrener for klubben i ni ulike perioder, 1954–55, 1957, 1961, 1967, 1971–74, 1978–81, 1985, 1987–89 og i 1996. Totalt var han trener for Start i 18 sesonger – en karriere som strakk seg over 42 år. Høydepunktene er Starts to eneste gullmedaljer i Eliteserien, i 1978 og 1980. Han ble æresmedlem i Start i 1981.

Styreleder i  IK Start, Monica Grimstad, ønsket velkommen, før kveldens konferansier, Per Svein Bostrøm, tok over. På samme måte som han gjort det som speaker i snart 50 år, ledet Bostrøm oss stødig gjennom kvelden.

NRK Sørlandet hadde satt sammen en rørende og innholdsrik video som oppsummerte mye av Karstens liv som Start-trener, krydret med mange minnerike intervjuer.

Den kan du se her.


Fem tiår i Start

Kristiansands ordfører Harald Furre var tilstede og han kom med en hilsen på vegne av kommunen.

Så tok programmet en musikals vending, der hvert tiår av Karsten Johannessens aktive karriere i Start, som både spiller og trener, ble presentert. Harald Arntsen var kveldens musikalske leder, og satte passende toner til de ulike epokene i Karsten Johannessens liv.

Egil Gundersen (50-tallet), Harald Båsland (60-tallet) og Torleif Breidalen (tidlig 70-tallet) fortalte om Karstens første tiår som Start-spiller og -trener.

Deretter kom spillerne Trond Pedersen og Preben Jørgensen (fra 70- og 80-tallet), samt Karstens assistenttrener Helge Henriksen og mangeårig materialforvalter i Start, Kai Eriksen, på scenen.

Karsten minnestund16
Kai Eriksen, Trond Pedersen og Preben Jørgensen.

De fortalte mange gode historier, og også litt om hvorfor Karsten lykkes så godt som trener.

Vi sendte den seansen live på Facebook, den kan du se her.

Etterpå var det klart for en rørende tale av Rune Johannessen, sønn til Karsten, som fortalte om hvordan han var som far.

Gullkassetten

Asbjørn Arntsen fortalte så, med ellevill innlevelse og utallige gullkorn, om den berømte Gullkassetten fra 1980, laget for å feire Starts seriegull. Historiene om hvordan Karsten fikk både Wenche Myhre og Bjørge Lillelien til å stille opp fikk publikum til å trekke godt på smilebåndet.

Karsten minnestund10
Asbjørn Arntsen og Per Svein Bostrøm

Deretter var det prest og tidligere Start-spiller Audun Myhre som tok mikrofonen. Hans tale om personen og personligheten Karsten, om hans verdisyn og måten han var på overfor alle rundt ham, fikk frem litt andre sider av ham. Blant annet fortalte han om da Karsten ble tatt til fange under andre verdenskrig, og satt i Grini fangeleir.

Det ble en kveld i Karstens ånd, som ble avsluttet med en rekke gode historier og gullkorn fra Karsten, fortalt av blant andre Paul Richardsen, Tore Løvland og Tor Helge Stensland.

Er det noe det er mange av når det gjelder Karsten Johannessen, så er det gode historier, og trolig kunne vi holdt det gående til langt utpå våren om vi skulle fortalt alle.

Kvelden ble avsluttet med at kapteinen på gullaget, Trond Pedersen, sang «Min arbeidsdag på scenen er over...» fra Gullkassetten, akkompagnert av Asbjørn Arntsen på piano. En rørende og vakker avslutning på en minnerik kveld.

Takk til Caledonien, Bagehuset, NRK Sørlandet og Fædrelandsvennen som bidro til å gjøre det til et flott arrangement.

Annonse fra Obos-ligaen: