Travel helg for utviklingsavdelingen

Både G19- og G16-laget har vært på tur i helga. Mens G19-guttene fikk med seg et bra resultat hjem fra Kristiansund, fikk G16-laget tøff motstand under elite-tiltaket i Bergen.

Det er ikke bare Starts A-lag som har vært i aksjon i helga. Mens førstelaget tok med seg tre poeng hjem fra møtet med KFUM Oslo, så har G19-laget spilt fjerde runde i gruppespillet av Nasjonal CL.

Forrige uke vant Start 2-1 mot Kristiansund på Sparebanken Sør Arena, men på fredag endte det uavgjort mellom lagene.

- I stekende sol startet vi ok og vi tok ledelsen allerede etter 4 minutter. Arian Gundersen spiller Kristian Lien igjennom i bakrom, Kristian kommer litt skrått på mål, vender innover og smeller ballen i lengste hjørne. Der dukker Jakob Ugland opp og dytter ballen i mål, beskriver trenerduoen Alf Erik Svela og Gaute Schei.

Kristiansund slo tilbake da Start mistet ballen på vei fremover, og dermed stod det 1-1 etter et kvarter spilt.

- Resten av omgangen er preget av dårlig rytme, vi er upresise med ball og vi har for store avstander i laget. Likevel tar vi ledelsen etter 30 minutter. Dirirsa får et skudd blokkert og Kristian Lien er på rett plass til rett tid og smeller ballen i mål, sier trenerne.

Men på overtid av omgangen utnytter hjemmelaget igjen litt slurv i Start-laget, og dermed står det 2-2.

Det blir også sluttresultatet etter en andre omgang der begge lag har sine gode perioder, men der ingen får uttelling på sjansene.

g19 lien og ugland
Jakob Ugland (t.v.) og Kristian Lien stod bak målene i Kristiansund.

- Vi er ikke fornøyde med energien og den kollektive samhandlingen i dag, men vi tar med oss et viktig poeng på bortebane, sier trenerne.

Med fire spilte kamper ligger Start på andreplass i gruppen, med syv poeng. Lillestrøm leder med ni poeng.

Neste kamp for Start er mot Kongsvinger på hjemmebane, 29.mai.

 

Fire kamper på to dager

G16-laget tilbragte helgen i Bergen, der det var et såkalt elitetiltak. Laget spilte fire kamper på to dager, og først ut var kampen mot vertene Brann.

- Vi starter kampen meget bra og kommer til flere sjanser. To-tre ganger er vi alene med keeper, i tillegg til noen brukbare skudd fra distanse. Dessverre får vi ikke uttelling, og Brann scorer på sin første mulighet etter en kontring. De omsetter også sin andre målsjanse i mål og det er 2-0 til pause. I 2. omgang får vi stor strekk i laget og blir for lett spilt igjennom. Vi er på etterskudd hele omgangen og Brann vinner til slutt 3-0. Sånn som det ble var det en fortjent seier, men vi burde utnyttet de store sjansene vi hadde tidlig i kampen, oppsummerer trener Håvar Lilletvedt.

I andre kampen ventet Strømsgodset. Godset startet best og får en god mulighet da de får straffespark mot slutten av første omgang. 

- Ibrahim (hospitant fra MK) redder både straffen og returen. Noen minutter før pause glipper det og vi ligger under 1-0. Vi blir enig om å gå høyt i presset igjen og å tørre å spille mer enn i 1. omgang. 2. omgang er av en helt annen klasse både med tanke på energi og kvalitet. Vi er bedre i presset, og vi trer inn i mellomrom, bakrom og rundt på sidene. Vi skaper flere store sjanser, men ballen vil rett og slett ikke inn. I stedet er det Godset som får kontret inn 2-0, noe som også blir sluttresultatet, sier Lilletvedt.

Søndag ventet Kristiansund i første kamp, og allerede etter 44 sekunder ligger ballen i nettet etter at Dejan Prelevic stanget inn et innlegg fra Sander Svela. 

Svela setter inn 2-0 i starten av andre omgang, et skikkelig "kremmerhus" av et skudd med venstrefoten. Mot slutten kontrer vi inn 3-0 da Sander Svela uegoistisk slår til Fredrik Lien (lillebror til Kristian Lien) som scorer på åpent mål.

g16 elitetiltak
ra venstre: Sander Svela, Dejan Prelevic (Flekkefjord) og Fredrik Lien (Flekkefjord).

Søndagens siste kamp, mot Odd, gikk ikke like bra.

- Mindre energi, mindre evne til å ta vare på ballen og spille. Vi taper til slutt 4-1 for et Odd lag med mer energi og vilje i dag. Målet vårt kom på et nydelig frispark av Bo André Larsen (fra Farsund), sier Lilletvedt, som ser tilbake på en helg med varierende prestasjoner.

- Alt i alt to gode omganger på lørdag, og en god og en dårlig kamp på søndag.

Allerede til helgen venter nye muligheter, da mange av guttene reiser til Oslo på G15 elitetiltak.

g16 elitetiltak3
I tillegg til fire tøffe kamper fikk guttene også se Bergen i sjeldent fint vær.

 

Annonse fra Obos-ligaen: