Storseier i NM

G19 tok turen til Hisøy i første runde av cupen. Det endte med 6-0-seier og avansement til neste runde. Alle foto: Tobias Bjerkholt Svensson.

Et sterkt Start-juniorlag reiste torsdag kveld østover for å møte Hisøy i i 1. runde av NM. Hisøy er et lag som kjemper i toppen av 1. divisjon, og de grønnkledde sto til tider godt imot, men Starts gutter kontrollerte kampen inn til avansement.

Starts, som for anledningen stilte i svart, hadde mye ball og et høyt press de første minuttene. Etter bare få minutter satt den første ballen i nettet for Starts Kristian Strømland Lien. Etter 26 minutter satte Jakob Ugland inn Starts andre for kvelden. Start fortsatte kjøret, men et godt Hisøy-forsvar sto imot presset og holdt resultatet inn til pause.

Hisøy_Start G19 (4 of 17)

Hattrick

Etter få minutter av andre omgang fikk også Hisøy sin første sjanse i kampen, men uten at det ble mål. Etter 55 minutter havnet ballen igjen i målet til Hisøy. Denne gang etter en corner hvor Hisøys keeper famlet ballen i mål. Få minutter etter havnet ballen i stolpen til Hisøy, før Strømland Lien satet inn sitt andre mål for kvelden etter 60 minutters spill. Start fikk straffe etter 66 minutter da Strømland Lien kom igjennom alene med keeper og ble felt. Hisøys keeper fikk gult kort i situasjonen. Strømland Lien gikk selv bort for å ta straffen, som ble satt kontant i mål. 0-5 til Start og hattrick for Flekkerfjord-gutten Strømland Lien.

Hisøy_Start G19 (8 of 17)
Kristian Strømland Lien på farta.

Start briljerte videre i banespillet og ga Hisøy få sjanser. Etter 77 minutter fikk hjemmelaget straffe litt ut av det blå. En ball ble lempet inn i feltet hvor en duell mellom en Hisøy-spiller og en Start-spiller resulterte i at dommer pekte på krittet. Starts keeper Sondre Solås tok ansvar og reddet straffen. Spillet på banen blir litt mer rufsete det siste kvarteret, og Start fikk mange gode kontringsmuligheter. Det siste Start-målet kom i kampens siste spilleminutt da Magnus Hagelien Mikkelsen satte inn 6-0.Dette ble også sluttresultatet i kampen.

Dermed er Start videre i NM. 2. runde spilles 23. mai.

Se bilder fra kampen. Alle foto: Tobias Bjerkholt Svensson