Sterk opphenting på øya

Start 2 så ut til å gå på et tap mot Fløy på Flekkerøy, men så dukket Mikael Ugland opp.

I mandagens kamp i Norsk Tipping-ligaen tok Start 2 turen til Flekkerøy, der en av opprykksfavorittene, Fløy, ventet.

Hjemmelaget fikk en drømmestart da de tok ledelsen etter syv minutter ved Henrik Andersen.

- Første omgang starter med mange dødballer for Fløy. Vi sliter med å håndtere situasjonene som oppstår som følge av dette, og det er ikke ufortjent at Fløy tar ledelsen. De første 30 minuttene fortsetter med det samme kampbildet, men gradvis jobber vi oss mer inn i kampen. Når vi evner å spille av det første presset åpner det seg opp mye rom, og vi klarer tidvis å spille oss frem til noen gode sjanser, forteller trenerne Adolfo Rodriguez, Alf Erik Svela og Gaute Schei.

I pausen la Start 2 om fra 1-3-5-2 til 1-4-2-3-1, og det ga resultater.

Start 2-guttene tar initiativet i kampen og dominerer banespillet. Det oppleves derfor som litt ufortjent når Fløy øker til 2-0 ved tidligere Start-spiller Lasse Sigurdsen i det 56.minutt.

- Men selv på stillingen 0-2 fortsetter spillerne å jobbe hardt, og etter en strålende enkeltmannsprestasjon av Adnan Hadzic mottar Mikael Ugland ballen i mellomrom. Han tar med seg ballen noen meter før han "limer" den utagbart i vinkelen bak Fløy-keeper Ante Knezovic etter 78 minutter, forteller trenerne.

Fløy-spillerne virker trøtte og etter en corner i det 90.minutt peker dommeren på straffemerket. Mikael Ugland er sikker og kampen ender dermed 2-2.

- I dag fremstår vi som et solid kollektiv som jobber hardt sammen, samtidig som enkeltspillere viser seg frem og bidrar med gode prestasjoner. Både A-lagsspillere og G19-spillere viser vilje og holdninger som fører til at vi klarer å komme tilbake i kampen, og vi får med oss ett poeng mot et hardtsatsende Fløy-lag, i det som nok er en av de vanskeligste bortekampene i år. Dette er slik vi ønsker å fremstå som prestasjonsgruppe, oppsummerer et fornøyd trenerteam.

Nå venter en ny spennende kamp allerede kommende lørdag mot Vindbjart. Den spilles på Sparebanken Sør Arena.

 

Kampfakta:

Fløy - Start 2 2-2

Arkicon Arena Flekkerøy

Mål Fløy: Henrik Andersen (7), Lasse Sigurdsen (56)

Mål Start: Mikael Ugland (78, 90)

Start 2s lag: Alexander Hurlen Pedersen - Jesper Norman Daland, Altin Ujkani (Arian Gundersen fra 64), Jørgen Myhre (Sturla Enersen fra 74), Johannes Eftevaag, Mikael Birk Giæver Ugland, Sander Hansen Sjøkvist (Jostein Rudi fra 88), Adnan Hadzic, Isaac Twum, Dirirsa gamachis (Jakob Ugland fra 68),  Kristian Strømland Lien.

 

Annonse fra Obos-ligaen: