Uavgjort for Start 2

Det ble poengdeling da Start 2 og Brodd møttes til dyst i ettermiddag. Arkivfoto

I herlig solskinnsvær var det søndag ettermiddag duket til kamp i Norsk Tipping-ligaen mellom Start 2 og Brodd.

I åpningsminuttene er det et Start-lag som har mye ball og som prøver å finne de riktige åpningene. Bortelaget ligger lavt i en 4-4-2-formasjon og ønsker å gjøre ting vanskelig for Start-guttene. Etter et kvarter får Sander Sjøkvist en pasning, drar med seg ballen innover i banen og spiller videre til Ugland som kommer til skudd fra 18-meter. Det blir dessverre reddet. Ti minutter senere er Ugland farlig frempå igjen. Han drar av et par spillere før han skjærer innover i banen og kommer til avslutning, men nok en gang en fantastisk redning av Brodds sisteskanse. Etter dette er det et kampbilde som tidligere i omgangen der Start prøver å bearbeide motstanderen, men de store sjansene uteblir og lagene går inn til pause på resultatet 0-0.

- Det er en jevn og tøff førsteomgang. Det er omtrent likt nivå på lagene, men vi er det førende laget og prøver å skape sjanser. De lå dypt og forsøkte å gjøre ting vanskelig for oss. Ugland har flere sjanser til å gi oss ledelsen, men vi går inn til pause med uavgjort. Vi burde og kunne ha ledet kampen til pause, men vi er likevel greit fornøyde da vi styrer spillet, forteller Start 2-trener Adolfo Rodriguez.

Spillerne har knapt rukket å komme ut til andreomgangen da Brodd kommer på en farlig kontring som ender med et knallhardt skudd i tverrliggeren som spretter ned i bakken før den blir klarert. Etter 55 minutter går Ugland på et fantastisk løp, og finner rom inne i 16-meteren til å avslutte, men avsluttingen blir fra altfor skrått hold til å bli farlig. Fem minutter senere tar samme mann et frispark som går i stanga og på returen er Jostein Rudi på plass og header Start 2 inn i ledelsen. Den ledelsen holder ikke lenge, da Brodd etter 63 minutter får et hjørnespark som etter litt klabb og babb ender med at deres spiller får stå fri og prikke inn utlikningen. Den siste halvtimen er det Brodd som styrer det meste av spillet og er farlig på noen dødballer, men til slutt ender det med poengdeling mellom to jevne lag.

- Vi skapte ting i første periode av andreomgang, og går opp i ledelsen etter 60 minutter, men så faller nivået og intensiteten vår. Vi blir slappe, gjør enkle feil og det blir for store avstand mellom leddene. Samtidig som at vi gjorde mye feil fikk de mer selvtillit og begynte å stå høyere i banen. Vi har hatt det samme problemet tidligere, og er nødt til å lære oss hvordan vi skal stå kampen ut når vi går opp i ledelsen, konkluderer Rodriguez.

Start 2 startet med følgende lag:

Pedersen, Myhre, Eftevaag, Enersen, Robstad – Ugland, Aremu, Gamachis – Sjøkvist, Floki, Strømland Lien

Mål Start 2: Innbytter Jostein Rudi.

Annonse fra Eliteserien: