Markovic sikret nesten plassen for Start 2

Eman Markovic scoret to mål, men Start 2 gikk skuffet i garderoben etter å ha gitt fra seg 2-0-ledelsen. Dermed er heller ikke plassen i 3. divisjon 100 prosent sikret. Arkivfoto

Start 2 er inne i en spennende avslutning på høstsesongen, og gjør alt de kan for å ikke rykke ned. Lørdag ettermiddag var Madla motstander, og det som så ut til å bli en grei kamp og seier, endte opp med å bli et skuffende resultat for de gulkledde.

Start 2 stilte med en veldig sterk ellever, og allerede etter tre minutter kom kampens første avslutning på mål. Start får et frispark som blir slått inn mot Espen Hammer Berger som header den rett på keeper. I de påfølgende minuttene har Madla en del ball, og etter et kvarter spiller de seg til en fin mulighet, men avslutningen går over mål fra relativt kort hold. Start tar nå mer tak i ballen, og styrer spillet. Etter 25 minutter får hjemmelaget en fin kontringsmulighet. Afeez Aremu sender en utsøkt stikker til Sander Emanuelsen, som har gått på et godt løp, men som ikke makter å sette den inn alene med keeper. En god redning av Madlas målvakt. Fem minutter senere får Start på ny en stor sjanse når Lien blir sendt på løp i bakrom. Han tar med seg ballen, og chipper den over Madlas målvakt, men akkurat idet ballen er i ferd med å gå i mål blir den på heroisk vis klarert.

Nå har Start festet et ordentlig grep på kampen, og minutter senere tester Sander Sjøkvist skuddfoten fra 20 meter, men får ikke et bra nok treff og skuddet går over mål. Det ser ut som at det skal ebbe ut med 0-0 til pause, men to minutter før kommer endelig scoringen for Start. Sørlendingene har flere spillere med opp på en kontring. Kristian Strømland Lien har ballen dypt i banen, sender den til Mathias Bringaker på høyresiden. Han forserer med ballen og spiller den inn på bakerste til Eman Markovic som pirker inn 1-0-scoringen. Lagene går dermed inn til pause på resultatet 1-0 til Start 2.

- I førsteomgangen starter vi ikke så bra. Vi slår litt for mye langt, og klarer ikke å etablere noe spill mot et Madla-lag som er hardtarbeidende. Etter 15-20 minutter begynner vi å spille vårt spill og dominerer kampen mer. Vi har god kontroll i store perioder av førsteomgangen, og de har ingen store målsjanser. Vi hadde et par store sjanser før scoringen, og føler at resultatet til pause er fortjent, sier Start 2-trener, Adolfo Rodriguez.

Markovic tomålsscorer

I andreomgang fortsetter Start 2 der de slapp, og etter fem minutter slår Altin Ujkani et nydelig innlegg mot Mathias Bringaker som header ballen i stangen og ut, men spissen blir avvinket for offside. Åtte minutter senere er det Strømland Lien sin tur til å teste skuddfoten, men avslutningene sitter ikke helt for spissen i denne kampen. Etter en time spilt så dobler Start 2 ledelsen på fantastisk vis. Strømland Lien sender en flott pasning til Sander Emanuelsen som slår hardt inn mot Markovic som setter inn sin andre scoring for dagen. Det har ikke blitt så mye spilletid for han etter overgangen til Start, mye på grunn av sykdom og skader, men i denne kampen gjør han en god figur. Han kunne fått et hat-trick etter rundt 75 minutter, dersom ikke målvakten til Madla hadde reddet det gode frisparkforsøket hans. Det ser ut som at sørlendingene har god kontroll på kampen men så rakner det plutselig. Etter 77 minutter sitter reduseringen etter litt klabb og babb i feltet som ender med en upresset avslutning. Madla sender flere spillere fremover nå, og Start 2 virker litt engstelige for å slippe inn. Et par minutter før slutt pumpes det inn et innlegg som blir headet i mål, og dermed ender kampen 2-2. Et skuffende resultat for Start 2.

- I motsetning til førsteomgangen, starter vi bra i andreomgang. Vi skaper mange sjanser og er i overtall i angrep. Vi har et par sjanser til å sette inn 3-0, men klarer ikke å drepe kampen. Madla er et lag som kjemper hardt, og når de øynet muligheten til å få med seg poeng spilte de mye mer direkte. De vant andreballer, og scoret fordi vi falt for langt ned i banen og ble spilt for dype. Vi ble nervøse, men sånn er det. Det er ikke et bra resultat for oss, men vi nærmer oss målet om sikker plass, ettersom Bryne 2 også tapte, sier Adolfo Rodriguez etter kampen.

Vindbjart vant 4-0 mot Bryne 2 i dag, og dermed er det seks poeng ned til nedrykkplassene med to runder igjen.