G16-sesongen oppsummert

Se hvem som ble årets spiller og hvordan trenerne Håvard og Erik oppsummerer sesongen.

Det har vært en tøff sesong med mange smeller på veien, som endte på en veldig positiv måte. Året startet bra med en del gode treningskamper. Blant annet ble Odd beseiret 4-0. Vi fikk også bitt relativt greit ifra oss på G16 Elitetiltak, med seire mot KFUM og Bodø/Glimt som de to høydepunktene. De neste Elite-tiltakene ble tøffere, blant annet med en for tynn stall på G15 i Oslo, og noen tøffe nederlag på G16 i Bergen. Oppkjøringen bar også preg av skader på en del spillere som sannsynligvis ville vært viktige brikker i startoppstillingen.

Seriespillet på våren var veldig varierende. Vi led nok noe under at vi slet med kontinuiteten i laget, og det var sjeldent vi startet med samme 11’er to ganger på rad. Vi var periodevis gode i flere av kampene, men som et kollektiv var vi ikke klare til å prestere godt nok sammen over 90 minutter. Spesielt var evnen til å stå sammen når vi havnet under for lite tilstede, og ofte kom det flere mål på kort tid når vi først slapp inn. Vårsesongen endte vi som nr. 5 av 6, og dermed ble det C-sluttspill i nasjonal liga.

g16 elitetiltak skien 2019

 

Fin Danmarks-tur

Det er deilig å være norsk i Danmark, og det var det for oss i Skaw Cup også. Denne turneringen gjorde oss godt. Vi forsvarte oss bedre enn noen gang, og så ut som et kollektiv. Dette førte blant annet til seier mot Aalesund som i år har vært et av de beste G16 lagene, samt uavgjort mot to gode danske lag, Vejle og Hobro. Med seier over Halsen ble vi nr. 2 i puljen bak Aalesund og kvalifisert for semifinalen. Der ble det tap mot et godt Horsens lag, og i bronsefinalen ble det tøft med to mann utvist, og dermed tap for Pors.

Høstsesongen startet også varierende. Men fra september begynte oppturen. Mjøndalen ble beseiret, og mot Sarpsborg borte ble det et tungt 4-3 tap, et lag vi var mye lenger unna på våren. Mot Odd vant vi sjansestatistikken suverent, men på måltavlen stod det 2-2. Uansett et godt resultat mot et lag vi har slitt med i år. I de to siste seriekampene ble Rosenborg og Bodø/Glimt beseiret henholdsvis 6-3 og 4-1. Dermed ble det en veldig god avslutning på sesongen, med en utvikling som pekte riktig vei. Moralen i laget de siste kampene og evnen til å forsvare seg som en enhet var på et helt annet nivå enn tidligere. Vi er stolte over hvordan guttene har taklet en utfordrende sesong, og reist seg på denne måten. Vi har nok hatt et av de yngste lagene i NG16 serien, noe som gjør at vi er spente og forhåpningsfulle for hvordan dette skal slå ut neste år. I tillegg til at laget har hatt god utvikling har også mange enkeltspillere hatt god individuell utvikling. Dette har blant annet ført til at flere spillere har fått prøvd seg, og prestert bra på juniorlaget. I tillegg har Henrik Webb Dahl debutert på landslaget, som er en fjær i hatten for oss.

 

Priser

På sesongavslutningen var det prisutdelingen. Første pris var til laget som gikk seirende ut av fotballkonkurransen ”Chelsea”, og det var Vitalik Bravikov, Herman Ose og Henrik Webb Dahl. Laget som vant den prestisjetunge quizen var forhåndsfavorittene med Bork Lee, Tobias Larsen, Abdullah Salem, Oscar Christiansen og Levi Eftevaag.

Årets mest fremgangsrike spiller: Sander Svela.

Sander var en spiller man så tidlig i sesongen hadde noe veldig bra og spennende med seg, nemlig hans avslutteregenskaper. Disse har slått ut i full blomst i høst både for G16 og G19. På G16 står han bokført med hele 40 scoringer i alt av turneringer, som sier sitt. Det mest gledelige er at han nå har vist seg som en spiss som scorer mot motstandere av ypperste klasse også, og han har utviklet seg til å bli en spiss som holder meget bra nasjonalt nivå. I tillegg er han en spiller som raskt tar til seg ting vi ønsker han skal jobbe med, som er en god egenskap.

Årets spiller : Lyder Daland

Lyder har underveis i sesongen blitt en av de viktigste spillerne både på og utenfor banen. Etter å ha vært litt inn og ut av laget i begynnelsen av sesongen har han spilt seg inn og blitt en av de første man setter opp i 11’eren. I tillegg til hans gode prestasjoner på banen er det hans lederegenskaper og mellommenneskelige evner som gjør at han virkelig fortjener denne prisen. Han har vært en fantastisk leder og kaptein for dette laget, og er en person som bryr seg enormt om at alle skal ha det bra.

Statistikk

 

Kamper: 

Spiller

Kamper totalt

Kamper fra start

Abdullah Salem

23

17

Bork Lee

25

11

Deni Dashaev

49

32

Einar Perdomo Ferstad

15

7

Fredrik Berge

52

28

Henrik Webb Dahl

37

33

Herman Ose

41

29

Isac Karlsen

42

40

Jakob Årikstad

56

42

Jesper Gregersen

59

49

Kristoffer Birkeland

18

9

Levi Eftevaag

55

46

Lyder Daland

42

38

Marius Eikså

16

16

Markus Rokseth

29

11

Oscar Christiansen

4

3

Sander Svela

42

39

Tobias Larsen

40

23

Tobias Tønnessen

23

10

Bo André Larsen

27

24

Vitalik Bravikov

22

19

 

Mål:

Spiller

Mål

Assist

Målpoeng

Deni Dashaev

6

9

15

Einar Perdomo Ferstad

2

3

5

Fredrik Berge

3

6

9

Henrik Webb Dahl

-67

1

1

Herman Ose

5

3

8

Håkon Alvestad

2

2

4

Isac Karlsen

9

5

14

Jakob Årikstad

3

5

8

Jesper Gregersen

12

9

21

Levi Eftevaag

3

15

18

Lyder Daland

0

5

5

Marius Eikså

3

0

3

Markus Rokseth

2

2

4

Sander Svela

40

16

56

Tobias Larsen

6

4

10

Bo André Larsen

2

4

1

Vitalik Bravikov

1

4

5

Tobias Tønnessen

1

1

2

 

 

Annonse fra Eliteserien: