G16-laget leverte bra i Skien

Vårt G16-lag var i helgen på et såkalt «elitetiltak» i Skien. Der fikk guttene måle krefter mot andre toppklubber i Norge.

 

Gruppespillet startet ikke så bra, og det ble tap 1-0 mot Mjøndalen.

- En åpningskamp der vi var litt halvveis i alt vi gjorde og ikke kom godt i gang i 1. omgang. Vi løfter oss flere hakk i 2. omgang og produserer nok sjanser til å utlikne, men v mangler sluttprodukt og taper 10, oppsummerer trener Håvar Lilletvedt.

I andre kamp møtte vi KFUM, som slo Mjøndalen 7-0, i sin første kamp.

- Her var vi på fra start og hadde mye energi i det høye presset vårt. Dejan Prelevic fikk kranglet en corner i mål, og han økte senere til 20 etter et gjennomløp. Sander Svela la på til 3-0 etter et strålende angrep. KFUM reduserte noen minutter før slutt, men vi vinner likevel fullt fortjent 3-1, sier Lilletvedt.

Med det endte vi på 2. plass i gruppespillet og skulle dermed spille kvalifiseringsspill om 4.-6. plass på søndagen.Motstanderne var Bodø/Glimt og Odd.

Først ut var mot Bodø/Glimt. En svak start gjorde at vi havnet under 0-1, men vi slo kraftig tilbake da vi fikk til det høye presset til bedre og bedre.

- Vi tok også mer over banespillet. 11 kom ved Bernhard Salvesen på frispark. Bernhard fikset så 2-1 etter en fin avslutning fra venstre. 3-1 kom etter Dejan Vrelevic blir spilt flott igjennom. Vi har god kontroll utover i 2. omgang og Bernhard fullførte hat-tricket sitt på straffe, forteller Lilletvedt.

Siste kampen ble spilt mot et sterkt og aggressivt Odd- lag.

- Vi havner under etter at vi splipper inn på en corner. Vi får ikke helt til det spillet vi ønsker under et hardt høyt press fra Odd. Vi utligner likevel etter at Fredrik Lien spiller gjennom Dejan som scorer. Det stod 11 lenge, men etter en god enkeltmannsprestasjon gikk Odd opp i 2-1. Vi var nære ved å utligne på slutten, men vi hadde ikke marginene helt på vår side, sier Lilletvedt, som likevel er godt fornøyd med helgen sett under ett.

- Alt i alt er vi godt fornøyd. Etter en dårlig åpning mot Mjøndalen har gutta vist at de som enkeltspillere og lag hører hjemme på dette nivået, og at de kan bite fra seg mot veldig gode lag. Det er en god bekreftelse å få, sier han,

Laget havnet til slutt på fjerdeplass av ni lag.

Annonse fra Obos-ligaen: