Fikk det tøft mot Jerv

Det var vått og kaldt på Sparebanken Sør Arena, da Start G16 tapte 1-4 mot Jerv tirsdag kveld.

Annonse:

Starts G16-lag avsluttet sesongen i G19s 1. divisjon avdeling 1 hjemme på eget gress mot et godt Jerv-lag. Det var en jevnspilt kamp, men de effektive gjestene vant etter hvert komfortabelt.

Jerv startet best, og hadde de største målsjansene. Etter 30 minutter satte gjestenes Eivind Langås inn 1-0 for gjestene. Starts unggutter prøvde seg ved flere anledninger, men det ble bare med små skremmeskudd i første omgang.

Andre omgang startet på verst tenkelig vis. Etter 49 minutter ble Tobias Wangerud spilt gjennom alene med keeper, og satte inn 2-0 for Jerv. Et drøyt kvarter senere ble det enda verre for hjemmelaget. Wangerud fant Eivind Langås foran mål, som brukte én berøring før han kaldt og rolig la ballen ned i venstre hjørne.

Gjestene var veldig effektive, for der Starts unggutter ikke maktet å sette ballen i mål, fikk Jerv sine angrepsspillere servert ballen enkelt foran mål, og etter 75 minutter sto det 0-4 på Sparebanken Sør Arena.

En liten trøst for kvelden var hjemmelagets redusering. Adrian Nilsen kom seg alene med keeper, og fra skrått hold fikk han plassert ballen i lengste hjørne. Fem minutter senere fikk Start en spiller utvist, med direkte rødt kort.

Trener Håvard Lilletvedt er klar på hva som ikke var godt nok.

- Vi hadde for lite presisjon da vi skulle spille oss ut bakfra. Vanligvis er vi gode på å spille oss ut bakfra, men i dag var vi for ufokuserte og ukonsentrerte. Vi mistet ballen flere ganger på utsatte steder, og da straffet de oss veldig hardt. De var veldig effektive da vi gjorde feil.

- Nå må vi ta lærdom av de situasjonene som vi har snakket om, og prøve å bli bedre på det.

Til tross for tapet, mener Lilletvedt at det er ting å ta med seg fra kampen.

- Vi tar med oss at guttene har tatt fine steg på å ta krigen utpå der. De kaster seg inn i duellene, og det er et stort pluss. Selv om vi slipper inn tre mål i andreomgangen, var vi bedre på å utnytte rommene som åpnet seg.

Dermed ender våre yngste gutter sesongen på 3. plass i sin avdeling, med fem seire og tre tap.

Kampfakta:

Start  – Jerv 1-4

G19 1. div avd. 1

Sparebanken Sør Arena

Målscorer Start: Adrian Nilsen

Starts lag:

Abdullah Salem Abdullah

Stian Mangseth Hornnes

Martin Eriksen

Deni Dashaev

Jakob Aasgaard Årikstad

Adrian Eftestad Nilsen

Fredrik Hauglund Berge

Kristoffer Haukom Birkeland

Teodor Zenabu Skoglund Witzøe

Levi Eftevaag

Tobias Larsen 

 

Innbyttere:

Henrik Webb Dahl

Jesper Gregersen

Markus Andersen

Helge Strand

Jørgen Hille 

Markus Rokseth

Tobias Tønnessen

Annonse fra Eliteserien: