Bare nesten for G19-gutta

Det endte 1-2 i den andre og avgjørende kvartfinalen i Nasjonal G19 CL mellom Start og Vålerenga i kveld. (Arkivfoto)

Onsdag kveld tok Start G19 imot Vålerenga G19 til kvartfinale-returkamp i Nasjonal G19 CL. Første oppgjør, som ble spilt på Intility Arena for to uker siden, endte med 1-1, og i dag skulle det avgjøres hvem som skulle avansere til en semifinale i turneringen.

Bortelaget fra Oslo tar tidlig tak i spillet. Allerede etter tre minutter vender de spillet på flott vis, før en av deres spillere kommer til skudd innenfor boksen som blir klarert til et hjørnespark. Kort tid etter er det hjemmelagets tur til å presentere seg. Vi ruller fint opp på høyresiden og kommer til et innlegg. Den blir headet ut til 16-meteren der Strømland Lien blir felt og skaffer Start et frispark. Det påfølgende frisparket fra godt hold er bra slått, men bortelagets sisteskanser tupper den ut til et hjørnespark. Etter 22 minutter spilt drar Osame Sahraoui med seg ballen og skyter i mål fra like utenfor 16-meteren. Vålerenga går med det opp i ledelsen, og har fått kampen i det sporet de ønsker. Etter en drøy halvtime på kampuret kommer Oslo-laget til et innlegg fra venstresiden som Marcus Melchior umarkert header inn i mål. 0-2, og dermed har Start en stor jobb å gjøre dersom de skal avansere i turneringen.

Opphentingen kunne startet etter 36 minutter når Dirirsa Gamachis stiller seg opp for å ta et frispark. Den går via muren, i stanga og i klypene på keeper. Start-spillerne hevder at ballen var over streken, men det er dommer uenig i, noe som også var helt korrekt dømt av kveldens kampleder. Lagene går inn til pause på resultatet 0-2 til Vålerenga.

 

For sene i duellene

- Vi er ikke oppe på det nivået vi bør være i førsteomgangen. Det skal sies at vi spiller mot et godt lag med mange gode individualister, men vi føler at vi kunne gjort det bedre. Vi er for sent inne i dueller, vinner ikke andreballer og er hele tiden på 90 prosent i hver eneste duell. Da blir man hardt straffet. Kampplanen vår var å ligge kompakte i 4-4-1-1 og kontre på dem når muligheten bød seg. Vi synes etter kampen også at det var et riktig valg, men vi burde gjort det med bedre kvalitet. De kommer seg fri to ganger og scorer, på situasjoner der vi burde vist mer ærgjerrighet. Vi blir for lett gått av på det første målet, og på det andre må vi plukke spiller i boksen. Det er tungt å havne under 0-2, da det gjør utgangspunktet for å gå videre veldig vanskelig. Det positive fra førsteomgangen var den siste perioden inn mot pause da vi tør å holde mer på ball og klarer å hvile med ball i laget, sier trener, Alf Erik Svela.

I andreomgangen har Start en stor jobb foran seg med å snu denne kampen, og allerede etter to minutter kommer hjemmelaget til en avslutning fra skrått hold, men skuddet går greit i klypene på keeper. Etter 54 minutter fyller Start opp boksen med flere spillere når Dirirsa Gamachis skal slå inn et frispark. Den går på bakerste og blir for sikkerhets skyld slått ut til et hjørnespark av en Vålerenga-spiller. Den blir slått på utsøkt vis av Gamachis og i boksen ruver Strømland Lien høyest og reduserer til 1-2. Nå er det game on, og Start har momentum i kampen. Fire minutter senere tester Altin Ujkani frisparkfoten sin, men keeper får hendene på ballen og slår den ut til et hjørnespark. De påfølgende minuttene skjer ikke det helt store, men etter 72 minutter blir Lien spilt gjennom på høyresiden. Det er en spiller i boksen, og han kommer til et innlegg som dessverre blir akkurat litt for lang til at noen kan få beina på den. Start fortsetter å kjempe hardt, men Vålerenga har kontroll på de siste minuttene og vinner til slutt 1-2. Dermed er Start slått ut av G19 Nasjonal CL.

 

Stolt

- Det er et tøft utgangspunkt vi har til pause, og vi velger å legge om til 4-3-3. Vi vinner mer rom og plukker flere andreballer i andreomgangen. Vi skaper en del sjanser, men de er også farlige og det er en kamp mellom to jevne lag. Det som gjør meg stolt av spillerne i dag er at vi fortsetter å jobbe selv om det butter imot. Mentaliteten til denne gjengen er strålende, og jeg er fornøyd med lojaliteten de viser til hverandre og kampplanen. Etter reduseringen får vi håp og kampbildet endrer seg, men vi mangler det siste lille. Vi spiller mot et godt lag som har flere landslagsspillere. Om vi ikke er konkurransedyktige mot de beste ennå, synes jeg hvert fall at vi viser at vi er på god vei til å bli det. Vi har et relativt ungt mannskap, og det er gledelig at to 2003-modellspillere fikk sjansen til å prøve seg i dag. Jeg synes vi har mye å bygge videre på, oppsummerer Svela.

 

Kampfakta:

Start - Vålerenga 1-2

2. kvartfinale, Nasjonal G19 CL

Start G19 startet med følgende lag:

Repstad Hansen – Myhre, Eftevaag, Haraldsen, Ujkani – Berglund, Frigstad, Gamachis, Dirdal – Ugland, Strømland Lien.

Mål Start G19:

Kristian Strømland Lien

Annonse fra Eliteserien: