Starten på en spennende høst

- Både spillere, trenere og supportere må opp et par hakk. Supporterblogger Frank Thomassen om kampen mot HamKam og hva som venter oss i høst.

FORAN START - HAM KAM
Endelig er sommerpausen over og vi kan gå i gang med det som betyr noe - nemlig å se start spille kamper igjen. Vi leverte en meget variabel vårsesong, men har ennå kontakt med lagene foran oss - og vi har absolutt alle muligheter til å rykke opp. 
 
Ham Kam hjemme er første hinder og den kampen må rett og slett vinnes. Ikke bare fordi vi trenger poeng, men også fordi vi har et ungt lag som trenger selvtillit og flyt.
La oss håpe vi kan levere årsbeste allerede i kampen mot Ham Kam og at det blir starten på en høst-sesong som til slutt krones med opprykk til eliteserien.
 
 
TABELLEN
6. Start.......... 12 7-1-4 21-17 22 poeng
12. Ham Kam...13 3-4-6 12-16 13 poeng


HAMARKAMERATENE
Hamarkameratene - eller Ham Kam ble stiftet i 1917 under navnet Freidig. I 1927 skiftet man navn til Briskebyen Fotballag før man i 1946 slo seg sammen med Hamar Arbeideridrettslag og stiftet Hamarkameratene. Første halvdel av 1970-tallet var deres beste periode og i 1970 tok man både bronsemedalje i toppserien samt at man kom til semifinalen i cupen. Etter at klubben rykket ned i 2008 har klubben variert mellom spill i 1.divisjon og 2.divisjon. I fjor endte man på en 9. plass i OBOS-ligaen.

Denne sesongen har laget til trener Geir Helstrup stort sett kjempet rundt 10-12 plass på tabellen. Det er ingen overraskelse om laget blir i dette sjiktet resten av sesongen. Laget er i svak form og har 3 strake tap og 6 kamper på rad uten seier - inkludert et cuptap for Grorud.

Til kampen mot Start mangler følgende spillere: Petter Vaagan Moen (skadet), Benjamin Gleditsch (skadet), Patrick Alfei Sæbø (skadet), Markus Solbakken (opptatt med EM for G19-landslaget.).

Toppscorer for Hamar-laget er: Kristian Lønstad Onsrud med 3 scoringer mens Petter Mathias Olsen og Emil Sildnes har flest målgivende (2 hver).

Ham Kam er ganske gjerrige bakover og har sluppet inn mindre enn Start, men de er svakere framover på banen der de kun har scoret 12 ganger på 13 kamper. 


HAM KAM's 5 SISTE KAMPER
25 mai: Ullensaker/Kisa - Ham Kam 0-0 (serie)
2 juni: Ham Kam - Jerv 2-2 (serie)
16 juni:Ham Kam - Aalesund 1-2 (serie)
23 juni: KFUM - Ham Kam 2-0 (serie)
29 juni: Ham Kam - Raufoss 1-2 (serie)IK START
Hos Start så er Damion Lowe tilbake fra Gold-cup og går selvsagt rett inn på laget. Mikael Ugland er opptatt med U-19 landslag, mens følgende spillere er ute med skade: Hadzic, Akinyemi, Børufsen, Daland. 
Floki er solgt til Island, men skal spille Starts tre siste kamper før vinduet åpner den 1 august. Han starter nok på benken mot Ham Kam. Jeg tipper vi starter med dette laget (4-2-3-1):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Tobias Christensen
Aron Sigurdarson

Mathias BringakerI FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Sogndal - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Damion Lowe
Erlend Segberg
Tobias Christensen

Sogndal:
Per Magnus Steiring


NOEN TANKER TIL SLUTT
Vår forrige seriekamp ble spilt borte mot Tromsdalen for 3 uker siden - i en kamp der vi var best, men som i de fleste andre kamper hadde perioder der vi virkelig slet. Men heldigvis har vi en Aron Sigurdarson i meget god form som leverte 2 scoringer og 1 målgivende i denne kampen. Dermed avsluttet vi vårsesongen med 22 poeng på 12 kamper. Det betyr at vi nesten har 2 poeng i snitt - noe som normalt er godt nok til opprykk, men både Aalesund og Sandefjord virker sterke, så mulig man må ha et bedre snitt enn det for å kunne rykke direkte opp denne sesongen.

Etter denne kampen har vi hatt 3 ukers pause fra seriekamper, men mye har skjedd i denne perioden. Joey Hardarson har fått beskjed om at han får trene laget ut denne sesongen. Det er forståelig da det er vanskelig å finne en ny trener midt i sesongen - samt at det er utfordrende å få inn en ny trener som skal få tid til å sette sitt preg på laget. 
Nå har Joey og resten av teamet hans arbeidsro ut sesongen og så får vi håpe at både spill og poengfangst blir bedre enn det som har blitt levert fram til nå.
Ellers så har Floki blitt solgt til Island (men blir i Start fram til 1.august) mens Martin Ramsland har flyttet til Kr.sand og nå trener med Start (også han må vente med å spille for sin nye klubb til 1.august). 
Uansett er det gunstig at han får trent med sine nye lagkamerater. 
Forrige helg spilte vi også treningskamp borte mot Jerv. I den kampen var vi klart best, og det var ganske mye positivt å ta med seg. Igjen var Aron Sigurdarson den store spilleren med 2 nye nettkjenninger. I den kampen fikk man også se prøvespiller Alfie Beestin i 70 minutter. Engelskmannen med flere kamper fra nivå 3 i England leverte en god debut og blir i Start en uke til og det er absolutt mulig at han får kontrakt.

Men nå er det slutt på sommerferie, treningskamper, og alvoret starter opp igjen hjemme mot Ham Kam. For at Start skal rykke direkte opp er vi avhengige av at Sandefjord og/eller Aalesund avgir poeng, men det aller viktigste er at vi tenker på oss selv. Vinner vi resten av kampene rykker vi opp. Jeg håper virkelig at Joey minner gutta på hva som skjer hvis vi ikke gir 100 prosent. Mot Notodden var vi elendige og vi har ikke råd til en ny slik kamp. 

Det som er gledelig er at klubben jobber med forsterkninger og jeg regner med at det kommer inn minst et par nye spillere i tillegg til Martin Ramsland som allerede er klar fra og med 1 august. Det er ikke alle klubber som har mulighet til å hente nye spillere og jeg håper virkelig at vi kan få inn et par solide spillere som kan hjelpe resten av gutta å bli enda bedre - og at vi kan levere en høst-sesong som krones med opprykk i november. 

Jeg mener vi har alle muligheter til å klare det, men da må både spillere, trenere og supportere opp minst et par hakk fra det som har blitt levert fram til nå. Spillerne må ta kommando i kampene og kjempe som løver i samtlige 90+ minutter. Man har ikke råd til å slippe seg ned en eneste gang. Joey & Co må også levere bedre. Man må sørge for at spillerne er mentalt klare når hver omgang sparkes i gang. Flere ganger har det virket som om vi ikke var klare når dommeren blåste i fløyta.
Og så må selvfølgelig publikum også forstå at de har et ansvar. Publikum er spiller nummer 12 og det kan absolutt bety en forskjell at spillerne føler at de har publikum i ryggen. Hvis mange kommer på kamp og viser at man bryr seg - tror jeg også spillerne vil hente noen ekstra krefter. For meg er en ekte supporter en som er der i medgang og i motgang - og som ikke slutter å gå på kamp uansett hvor svakt laget leverer. Joda, man har lov til å bli både skuffet og forbannet, men man slutter aldri å gå på kamp - eller å støtte klubben - uansett.

Den kommende uka skal vi spille 3 kamper. Hjemme mot Ham Kam, borte mot Sogndal og borte mot Ullensaker Kisa. Jeg mener vi må ta 6-7 poeng i disse kampene - og den enkleste kampen er definitivt kampen mot Ham Kam. Jeg håper mange tar turen til Sparebanken Sør Arena søndag kveld og at vi sender Ham Kam hjem med 0 poeng.

Kom og hjelp Start-gutta til en perfekt start på en utrolig viktig høst-sesong!
 
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
 
 
Annonse fra Eliteserien: