Starten på ei drømmeuke?

Supporterblogger Frank Thomassen om Starts muligheter til å vinne i Bodø.

Annonse:

FORAN BODØ/GLIMT - START
Steike hvor viktig og deilig seieren mot LSK forrige helg var. Men den er nå historie og vi må levere en minst like bra kamp denne helga hvis vi skal ta vår første borteseier på fryktelig lang tid. Dersom vi skal overleve i Eliteserien må vi også vinne borte og Glimt er absolutt en motstander vi kan slå. Kan vi håpe på en drømmeuke med seier i Bodø i serien - og at vi deretter sender dem ut av cupen når de kommer til Kristiansand for å spille kvartfinale til onsdag. Det blir en spennende uke og så får vi bare håpe at vi kan bygge videre på den gode prestasjonen mot LSK. 

TABELLEN
11. Bodø/Glimt..22...6-9-7....27-27...27 poeng
14. Start..........22...5-5-12...20-38...20 poeng

BODØ/GLIMT
Bodø/Glimt slet lenge rundt bunnstriden, men tre seire på deres fem siste kamper har gitt laget en liten luke ned til nedrykksstreken. Akkurat nå er det syv poeng mellom Glimt og Start som har kvalikplassen, men skulle det bli borteseier i Bodø, så er avstanden plutselig bare fire poeng mellom lagene, så dette er en viktig kamp for begge lag.

Glimt har en evne til å unngå tap. Faktisk har de bare tapt en av deres 12 siste kamper, borte mot Godset den 5.august. Før det kom deres forrige tap 21. mai - borte mot Start. Deres siste hjemmetap kom 16. mai da Tromsø vant 1-0 på Aspmyra.

Toppscorer for Glimt er naturligvis Kristian Fardal Opseth - som har ni nettkjenninger så langt. Nestemann er danske Philip Zinckernagel med fire scoringer.
Amor Layoni har flest målgivende (fire) mens nevnte Philip Zinckernagel er best hos altomfotballs spiller børs med et snitt på sterke 5.75.

Laget har ingen karantener og har heller ikke noen spesielle skadeproblemer, så de kan nok mønstre sitt beste lag i denne kampen.

Den omvendte kampen i Kristiansand ble spilt den 21. mai og endte med 1-0 til hjemmelaget etter scoring av Espen Børufsen.

Glimt har tatt i mot Start 15 ganger. Seks av disse har endt med hjemmeseier, fem har endt med poengdeling mens Start har reist hjem med full pott fire ganger. Målforskjellen er 25-23, fordel Glimt.


BODØ/GLIMT'S 5 SISTE KAMPER
12 august: Bodø/Glimt - Kristiansund 3-0 (serie)
20 august: Bodø/Glimt - Odd 1-1 (serie)
25 august: Tromsø - Bodø/Glimt 1-2 (serie)
2 september: Bodø/Glimt - Sarpsborg 3-1 (serie)
16 september: Sandefjord - Bodø/Glimt 1-1 (serie)

PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Det er naturlig å se til Kristian Fardal Opseth her - siden han er lagets toppscorer. Jeg vil derimot trekke fram Philip Zinckernagel - som er lagets beste spiller. Han har soleklart det beste snittet på spillerbørsen til altomfotball og han har i tillegg fire mål og to målgivende så langt. Zinckernagel spiller høyre ving og dette er en spiller som blir viktig å ta ut i denne kampen. 

IK START
Hos Start er Elliot Käck tilbake fra karantene, og han tar nok plassen tilbake fra Niklas Sandberg som gjorde en god jobb mot LSK sist. Vi har ingen spillere ute med karantene, men Kevin Kabran skadet seg like før pause sist og blir borte i 4-6 uker. Litt usikkert hvem som tar plassen hans. Mitt tips er Niklas Sandberg - selv om både Aron Sigurdarson, Kasper Skaanes og Tobias Christensen også er gode kandidater.

Espen Børufsen er også ute.

Jeg tipper vi starter med dette laget i en 3-4-3 formasjon:

Jonas Deumeland

Simon Larsen
Damion Lowe
Espen Hammer-Berger

Eirik Wichne
Erlend Segberg
Afeez Aremu
Elliot Käck

Herolind Shala
Adeleke Akinyemi
Niklas Sandberg


I FARESONEN
Mange spillere har nå fått en del gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles borte mot Vålerenga. Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:
Start: Isaac Twum, Henrik Robstad, Damion Lowe, Tobias Christensen
Vålerenga: Har ingen i faresonen denne runden

NOEN TANKER TIL SLUTT
Forrige helgs kamp mot LSK var en kamp som måtte vinnes, og bortsett fra elendig vær og skaden til Kevin Kabran, ble det en veldig hyggelig kveld sett med Start-øyne. 3-0 mot en av våre argeste rivaler i nedrykksstriden er sterkt. 

Dette gir dog ingen rom for å tro at vi har reddet plassen. LSK har to "enkle" hjemmekamper på rad nå, mens vi skal i to vanskelige bortekamper mot Glimt og VIF - så vi kan fort ramle ned igjen under streken. Her må det kjempes som løver i hver eneste kamp framover.

Først ute er Bodø/Glimt på Aspmyra og dette er en stadion vi normalt trives ganske greit på. Selv om Glimt er gode hjemme så er det lenge mellom de virkelig gode prestasjonene. De fleste kampene Glimt spiller er jevne og det er lite som tyder på at denne blir annerledes.
Etter at Rekdal kom inn har vi spilt jevnt mot de fleste og vi var kun minutter unna seier både i Drammen og i Kristiansund - så det er mye som tyder på at våre første borteseier på lang tid ikke er langt unna.

Det var veldig kjipt at Kevin Kabran ble skadet sist, men i motsetning til tidligere sesonger så har vi nå bred dekning i de fleste posisjoner og jeg er helt sikker på at den som får jobben med å ta Kabrans plass vil gjøre en god jobb. 

Jeg er spent på hva slags kampbilde vi får se i Bodø. Glimt er normalt et lag som ligger litt bak i banen og som kontrer hurtig i lengderetning når de vinner ballen. Jeg vil tro at det vil bli et litt annerledes kampbilde i denne kampen og at Start vil ligge kompakt bak og vente på Glimt. Og så fort man vinner ballen og Glimt er i ubalanse, vil vi sende folk fram og forhåpentligvis finne Adeleke Akinyemi på topp. Vår nye spiss har lovet at scoringen mot LSK bare var begynnelsen, så da er det bare å håpe at han holder ord. Jeg tror kampen i Bodø kan passe han bra, og tror vi får se Akinyemi jubel i denne kampen også.

La oss håpe at Lowe og resten av forsvaret kan tette igjen bakover og at vi kan få med oss 3 viktige poeng fra Bodø. Jeg er drittlei pratet om hvor lenge siden det er siden vi har vunnet borte og håper derfor at vi får brutt den barrieren i denne kampen.

Ellers kan det jo også nevnes at disse to lagene skal spille mot hverandre i Kristiansand kun 3 dager senere - da det skal spilles om en semifinalebillett i cupen.

Kan vi håpe på full pott - med 3 poeng og avansement i cupen! Du verden hvor godt det hadde smakt.

God kamp alle Start-venner!!

FROM OVER THERE, 
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: