Start - Rosenborg 0-1

Start hadde sine muligheter, men Rosenborg ble for sterke på Sparebanken Sør Arena. (Foto: NTB Scanpix)

I regnværet tok Start søndag kveld imot serieleder Rosenborg til sesongens siste hjemmekamp på Sparebanken Sør Arena. Her kan Start med seier ta tre svært viktige poeng i bunnstriden. Samtidig kommer Rosenborg til Kristiansand med en fem poengs luke til 2. plass, og kan sikre seg seriegullet i denne kampen.

Rosenborg kommer fra en 3-1-seier hjemme mot Odd sist helg og 2-5-tap hjemme mot Salzburg i Europa League torsdag denne uken. Samtidig skal Start forsøke å revansjere det sure overtidstapet mot Rosenborg i semifinalen i cupen på Lerkendal for halvannen uke siden og den svake forestillingen i Sandefjord sist helg, som resulterte i et 1-4-tap.

Til kampen mot Rosenborg har Rekdal gjort et par endringer på laget som møtte Sandefjord sist søndag. Inn kommer Henrik Robstad, Adnan Hadzic og Niklas Sandberg.

Starts lag (1-3-4-3):

Jonas Deumeland - Espen Hammer Berger, Damion Lowe, Henrik Robstad  - Eirik Wichne, Adnan Hadzic (Aremu fra 78), Erlend Segberg (K), Elliot Käck - Herolind Shala, Adeleke Akinyemi (Bringaker fra 80), Niklas Sandberg (Christensen fra 72).

Innbyttere: Håkon Opdal, Simon Larsen, Kasper Skaanes, Afeez Aremu, Mathias Bringaker, Ibrahim Arafat Mensah, Tobias Christensen.

RBKs lag:

Andre Hansen (Østbø fra 90), Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling, Mike Jensen, Anders Konradsen, Anders Trondsen (Lundemo fra 90), Pål Andre Helland (Levi fra 76), Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro.

Innbyttere: Arild Østbø, Yann-Erik de Lanlay, Alexander Søderlund, Jonathan Levi, Erlend Dahl Reitan, Marius Lundemo, Besim Serbecic.

• Pause: 0-1

• Sparebanken Sør Arena

• Eliteserien, runde 29.

• Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden

• Gult kort: Erlend Segberg (62), Start. Anders Trondsen (78), Rosenborg.

• Rødt kort: Ingen.

• Mål: 0-1 Samuel Adegbenro (28)

• Solgte billetter: 5.481

6. min: RBK med ballen de første fem minuttene, men så kommer vi på en fin kontring som ender med et innlegg til Akinyemi. Han kommer akkurat ikke høyt nok til at han får til en ordentlig heading. Men en ok mulighet der.

11 min: Stor Start-sjanse. Wichne kommer opp på høyresiden og slår et perfekt innlegg til Akinyemi som får til en bra heading, men den går på utsiden av stolpen. Nære!

25. min: Shala kommer til avslutning fra 22 meter, men forsøket går til side for mål.

28. min: 0-1 Meling slår et presist innlegg fra venstre og Adegbenro stanger Rosenborg i ledelsen.

31. min: Melig slår inn i feltet, og en Start-spiller klarerer rett i beina på Adegbenro, som avslutter fra rundt 10 meter. Heldigvis for Start går forsøket over mål.

45. min: Minimum to minutter tillegg.

Pause:

Rosenborg leder 1-0 til pause i en omgang hvor trønderne har hatt mye ball, men ikke skapt veldig mye utenom scoringen.

2. omgang:

45. min: Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

48. min: Start får omgangens første corner, men den går over alt og alle og ender til slutt hos en Rosenborg-spiller på motsatt side av 16 meteren.

52. min: God Start-sjanse. Et presist innlegg fra Hammer Berger går over alle. Akinyemi vil ha straffe, men dommer lar spillet gå. Ballen blir slått inn igjen i feltet og det ender med en god mulighet for Sandberg, men han skyter over.

62. min: Segberg er for sein mot en RBK-spiller og får det gule kortet. Dette er Segbergs fjerde gule kort denne sesongen, noe som gjør at han må stå over den viktige bortekampen mot Haugesund 24. november.

68. min: Meling med en god mulighet for RBK, men må nøye seg med corner. Den blir det ikke noe ut av.

72. min: Bytte Start: Sandberg ut - Christensen inn.

73. min: Frispark Start i god innleggsposisjon. Innlegget fra Wichne går over alle og ut tl utspark fra mål.

76. min: Bytte RBK: Helland ut - Levi inn.

78. min: Anders Trondsen feller Akinyemi og får det gule kortet.

78. min: Bytte Start: Hadzic ut - Aremu inn.

80. min: Bytte Start: Akinyemi yt - Bringaker inn.

81 min: Stor Start-sjanse! Kjører et cornertrekk der ballen slås lavt inn. Aremu tar den med seg til linja og slår hardt inn, ballen spretter frem og tilbake og Hansen får den til slutt i fanget. Start trykker på nå!

83. min: Start vinner et nytt hjørnespark. Blir først klarert, men Start beholder ballen. Blir slått inn i feltet igjen, men der er RBK-keeper Andre Hansen ute og plukker ballen.

87. min: Start jager utligning. Ny corner, men RBK får klarert.

89. min: Start får ny corner, og denne gangen blir det småskummelt.  Keeper Hansen får til slutt tak i ballen og avverget.

90. min: Minimum fire minutter tillegg.

90. min: Bytte RBK: Trondsen ut - Lundemo inn

90. min: keeperbytte RBK: Hansen ut - Østbø inn.

90. min: Damion Lowe kåres til Dagens starter.

SLUTT

Rosenborg vinner 1-0, og blir dermed serimestre 2018.

Start jaget utligningen mot slutten av oppgjøret, men klarte aldri å få satt ballen i mål.

For Starts del betyr tapet at det blir en meget spennende siste runde i Haugesund lørdag 24. november, etter landslagspausen. Ettersom Stabæk slo Odd 3-0 i Skien mens Strømsgodset og Lillestrøm spilte uavgjort 2-2 i Drammen, er Start nede på kvalifiseringsplassen, et poeng foran Stabæk på direkte nedrykk og a poeng med Lillestrøm på sikker plass, som ligger foran på bedre målforskjell.