Start G16 tapte mot Sarpsborg

Søndag ettermiddag gikk G16-laget på et surt 2-5 tap for Sarpsborg i den nasjonale G16-serien.

- Vi er veldig skuffet. Det føles som det vi har trent på er glemt bort, spesielt når det kommer til det å få ballen ned på bakken. Vi gir bort dumme mål, der vi for eksempel heller kunne spilt støttepasning, men i stedet får unødvendige overganger imot, sier trener for Starts G16-lag, Håvard Thunes Lilletvedt etter kampen.

Start tok ledelsen
For det var Start som tok ledelsen i finværet på Sparebanken Sør Arena. Ti minutter var gått da midtstopper Isac Karlsen steg til værs på et godt slått frispark og stanget inn ledermålet.

Fem minutter senere utlignet Sarpsborg, før de tok ledelsen halvveis i førsteomgangen da de straffet Start på en kontring.

Det sto 1-2 da lagene gikk til pause.

- Vi følte vi startet dårlig, men tar likevel ledelsen. Vi var enige før kampen om å presse høyt, men når kampen begynner står vi i forsvar. Det gjør at det sprer seg usikkerhet.

Slik oppsummerer Lilletvedt det som skjedde før halv tid.

- Bedre i andre omgang
Et kvarter ut i andre omgang var det duket for tre kjappe mål da Sarpsborg økte til 1-3 og 1-4 på bare noen minutter, mens Start reduserte med en vakker scoring av Dejan Prelevic bare like etter. Prelevic, som for øvrig hospiterer fra Flekkefjord, skjærte inn i 16-meteren og klemte ballen i nettmaskene på lekkert vis.

Like før slutt fastsatte Sarpsborg sluttresultatet til 2-5.

- Andre omgang er vi egentlig relativt fornøyde med, utenom de tre minuttene der vi slipper inn to mål. Vi sliter med å spille ut Sarpsborg som ligger lavt, men føler fremdeles det var noen steg opp fra første omgang. I tillegg har de en god spiss som ender opp med score fire mål, forteller Lilletvedt.

Odd neste
Neste kamp for G16-laget er i Skien mot Odd på lørdag.

- Nå har vi fokus inn mot neste kamp, der fokuset blir å bli bedre på å holde ball i laget langs bakken, samtidig som vi skal luke vekk de enkle feilene, avslutter Lilletvedt.

 

Annonse fra Obos-ligaen: