Start-Fløy 1-2

En tidligere Start-spiller spiller sørget for at Fløy vant 2-1 i Sørlandshallen fredag.

Start tok fredag imot Fløy til årets andre treningskamp i Sørlandshallen. Sist fredag slo de gule og svarte Donn 11-0, og det var altså ventet at laget ville få det tøffere i denne kampen..

Fredagens motstander rykket i høst opp fra 3. divisjon, og forbereder i disse dager seg til comebacket i 2. divisjon. I tillegg slo de ut Start i cupens 2. runde på vårparten i fjor. Her kunne altså Start få sin revansje.

Til denne kampen stilte Start med et ganske sterkt lag, hvor blant annet nysigneringen Kevin Kabran gikk rett inn på laget.

I denne kampen spilte også Lasse Sigurdsen sin første kamp for Fløy etter å ha blitt lånt ut dit fra Start frem til sommeren. I tillegg spilte Mikael Ugland for Fløy for å sikre at de hadde nok spillere til denne kampen.

Det var Start som sparket igang kampen, men det tok ikke mer enn et halvt minutt før Fløy tok ledelsen ved tidligere Start-spiller Henrik Dahlum, som ble spilt gjennom og lobbet ballen i mål. En tung start på kampen for Start.

Seks minutter senere svarte derimot Start. Etter en glipp i Fløy-forsvaret, snappet Tobias Christensen ballen og ga til Kristjan Floki Finnbogason, som satte ballen i mål til 1-1.

Like etter var Fløy farlig frampå på et frispark, men Start fikk klarert.

Etter ti minutter skaffet Tobias Christensen Start frispark i god posisjon. Forsøket fra samme mann gikk rett i muren.

Start spilte seg utover omgangen mer og mer inn i kampen etter at laget fra øya åpnet kampen aggressivt. Samtidig var  ikke Fløy ufarlige når de først kom fremover.

Etter 25 minutter var det et fint spill av Abubakar Ibrahim, som fikk gitt til Espen Børufsen. Den rutinerte Start-spilleren fikk derimot ikke omsatt muligheten til scoring.

Fire minutter før pause fikk Start et nytt frispark i god posisjon, denne gangen fra rundt 22 meter. Forsøket fra Christensen gikk derimot like til side for mål.

Straffe

Like før pause var Eirik Wichne uheldig og lagde straffe til Fløy. Fra krittmerket var Henrik Dahlum sikker, og sørget for at Fløy kunne gå til pause med 2-1-ledelse.

I pausen kom alle som startet på benken inn for Start.

Mye ball

Etter pause fortsatte Start å ha mye ball, men uten å komme til de store sjansene innledningsvis.

I det timen ble passert kom Isac Lidberg seg til en god mulighet, men Fløys keeper fikk avverget.

Tre minutter senere var Mikael Ugland farlig frampå for Fløy, men skuddforsøket gikk over mål fra 16-17 meter.

Etter 69 minutter var Dennis Antwi frempå med en heading på mål, men igjen fikk Fløys keeper avverget.

Flere sjanser

Kvarteret før full tid var igjen Isac Lidberg farlig frempå for Start, men forsøket var for mye rett på keeper, som fikk avverget.

Fire minutter kom også Abu Ibrahim seg til en avslutning som endte med corner. Denne ble klarert i første omgang, men Start opprettholdt trykket.

Fem minutter før full tid var Lidberg igjen frempå, men denne gangen gikk ballen bak mål.

Etter 87 minutter var samme mann igjen farlig frempå, men Fløy fikk klarert.

Etter 90 minutter var Fløy nære ved å gå opp i 3-1-ledelse da Lasse Sigurdsen kom alene gjennom på en kontring, men forsøket gikk i stolpen.

Start fikk kampens siste mulighet da laget fikk corner helt på tampen, men da Antwi headet ballen til side for mål, kunne Fløy juble for 2-1-seier.

Selv om Start hadde det meste av spillet og kom til flere gode muligheter, kjempet Fløy godt og dro iland sin andre strake seier mot Start.

På onsdag drar Start på en ukes treningsopphold i Spania før de første lørdag i februar møter FKH til treningskamp i Haugesund. Neste treningskamp for Start i Sørlandshallen blir derfor fredag 9. februar mot Sandefjord.

• Pause: 1-2

• Treningskamp i Sørlandshallen

• Gult kort: Ingen.

• Mål: 0-1 Henrik Dahlum (1), 1-1 Kristjan Floki Finnbogason (7), 1-2 Henrik Dahlum (45, straffe)