Fredag kveld tok Start imot Donn i Sørlandshallen til årets første treningskamp. Mens Start forbereder spill i Eliteserien kommende sesong etter opprykket fra OBOS-ligaen i høst, forbereder Donn seg på spill i 3. divisjon etter opprykket fra 4. divisjon i høst.

Start begynte sesongoppkjøringen mandag denne uken, og dette ble altså årets første test for de gule og svarte.

Dette var for øvrig også første kamp hvor Mark Dempsey ledet laget etter at han ble presentert som ny Start-trener 1. desember.

Slik så vi kampen:

Start åpnet kampen best, og etter ett minutt kom Start seg til en skummel mulighet da det ble slått inn fra Lasse Sigurdsen fra venstre og Dennis Antwi bare var noen centimeter fra å sende Start i ledelsen.

De gule og svarte fortsatte å stå høyt og halvannet minutt senere kom scoringen da Mikael Ugland sendte laget i ledelsen.

Etter dette fortsatte Start å føre kampen, og like etter at kampklokka passerte 12 minutter la Lasse Sigurdsen på til 2-0.

Like før den første omgangen var halvspilt kom Dennis Antwi seg til en dobbeltsjanse, men Donns keeper fikk avverget begge forsøkene.

Kontring

Etter 24 minutter satte Start-keeper Benjamin Boujar igang en god Start-kontring. Dennis Antwi kom denne gangen på løp på venstresiden og spilte til Mikael Ugland som satte inn sitt andre mål for dagen, og sendte Start opp i 3-0.

Etter 28 minutter fikk Donn et frispark midt på Starts banehalvdel, et forsøk Start-forsvaret fikk klarert. På returen avsluttet en Donn-spiller, men forsøket gikk til side for mål.

Etter 34 minutter kjempet Dennis Antwi godt og skaffet Start et frispark på rundt 20 meter. Forsøket fra Adnan Hadzic gikk derimot i muren.

Etter 36 minutter forsøkte tomålsscorer Mikael Ugland seg fra 16 meter, et forsøk som endte med hjørnespark. På corneren var Simon Larsen høyest i lufta, men headingen ble for løs og Donns keeper hadde ingen problemer med å avverge.

I det 39. minutt fikk unggutten Mathias Myhre Madsen æren av å sette inn Starts fjerde mål for dagen med en flott scoring.

Tre-fire minutter senere kom Start på en ny kontring, og Dennis Antwi kom seg til en god mulighet, men avslutningen gikk til side for mål.

Hat-trick

I det klokka passerte 45 minutter satt også det femte målet for Start da Dennis Antwi dempet ballen til Mikael Ugland, som satte inn sitt tredje mål for kvelden med et velplassert skudd i høyre hjørne fra rundt elleve meter.

Dermed gikk Start til pause med en komfortabel 5-0-ledelse etter å ha vært det førende laget gjennom hele den første omgangen.

9 bytter

I pausen kom alle de ni Start-spillerne som startet oppgjøret på benken inn. Det betyr at Elliot Käck, Isac Lidberg, Andri Tryggvason, Espen  Børufsen, Henrik Robstad, Abubakar Ibrahim, Tobias Christensen, Håkon Opdal og Eirik Wichne kom inn og fikk årets første minutter.

I den andre omgangen fortsatte Start hvor de slapp før pause, og i det 51. minutt satte debutant Isac Lidberg, som kom inn etter pause, inn 6-0-målet etter klabb og babb i feltet.

Tre minutter senere satt også 7-0, igjen var Lidberg på plass og satte inn sitt andre mål etter godt forarbeid av Espen Børufsen.

Minuttet senere skaffet Abubakar Ibrahim Start straffe. Han tok den selv og satte straffen midt på mål. Der stod Donns keeper og avverget forsøket.

Mål og sjanser

Like etter at timen ble passert kom også Andri Tryggvason seg til en god mulighet, men Donns keeper avverget nok en gang.

Etter 64 minutter kom Starts åttende for kvelden da Tobias Christensen avsluttet et flott Start-angrep med scoring.

Minutter senere økte Espen Børufsen ledelsen til 9-0 etter flott spill på høyresiden.

Etter 68 minutter ble Simon Larsen og Adnan Hadzic erstattet av Rolf Daniel Vikstøl og Mikael Ugland.

Etter 77 minutter var Start nære ved å gå opp i 10-0, men forsøket gikk til side for mål. Like etter hadde også Espen Børufsen en ball i stolpen.

Tosifret

I det 83. minutt kom 10-0 for Start da Andri Tryggvason ble felt og dommer Marius Lien pekte på straffemerket for andre gang i oppgjøret. Fra krittmerket var Tobias Christensen sikker.

Tre minutter senere kom også det ellevte målet da Espen Børufsen kom på løp, rundet keeper og satte ballen i nettet.

Dermed sikret Start seg en overbevisende 11-0-seier mot Donn.

• Pause: 5-0

• Treningskamp i Sørlandshallen

• Gult kort: Tobias Christensen (52), Start. Nicklas Brenna Karlsen (36), Donn.

• Målscorere: 1-0 Mikael Ugland (3), 2-0 Lasse Sigurdsen (13), 3-0 Mikael Ugland (24), 4-0 Mathias Myhre Madsen (39), 5-0 Mikael Ugland (45), 6-0 Isac Lidberg (51), 7-0 Isac Lidberg (54), 8-0 Tobias Christensen (64), 9-0 Espen Børufsen (68), 10-0 Tobias Christensen (83, straffe), 11-0 Espen Børufsen (86)