Smil, glede og blåveis for Eirik

Eirik Wichne kom hjem fra Frøyland med en solid blåveis, men han gleder seg over nok en seier mot bror Amund og at laget viste at de også kan slå eliteserielag.

- Det var en god gjennomføring . Jeg synes vi var veldig gode i første omgang, og så tapte vi oss litt i andre omgang. Men vi er veldig fornøyde med å vinne kampen. Nå har vi fem seiere på rad. Det betyr mye for selvtilliten i laget, sier Eirik Wichen, som som vanlig var offensiv og løpsvillig fra sin høyre backposisjon i 2-1-seieren mot Viking.

Verre var det da en annen tidligere Start-spiller, Rolf Daniel Vikstøl, kom frem i banen. Litt ut i andre omgang gikk Vikstøl litt vel hardt inn i en hodeduell med Wichne, og mandalitten sitter igjen med en solid kul og en ordentlig blåveis etter møte med «Røde Rolf». Det hører med til historien at Rolf Daniel kun fikk gult kort, og at det ikke var noe som var tilsiktet venstrebacken med over 230 kamper for Start.

- Det var gøy å duellere med Rolf Daniel, helt frem til jeg fikk den smellen i andre omgang. Det var lite kommentarer mellom oss gjennom kampen, verken han eller jeg pleier å slenge så mye dritt under kampene. Men han trykker jo alltid godt til i duellene, sier Wichne.

Start skeid foto fredrik Fjellvang 1
Foto: Fredrik Fjellvang

Humøret er viktig

Wichne synes det er godt å se at laget matchet Viking, som har vært et friskt pust i eliteserien så langt i år, på en så god måte. Begge lagene manglet et par spillere, men stilte med tilnærmet toppet lag i første omgang.

- Spesielt i første omgang spilte vi veldig bra. I andre omgang blir det gjort veldig mange bytter, og da blir også kampen litt annerledes. Men det er gøy å se at flere av ungguttene våre får slippe til og vise seg frem, sier Wichne, som selv har gått veien fra Start 2 til Starts Alag for noen år siden.

Hva er ditt råd til Johannes Eftevaag, Kristian Lien, Dirirsa Gamachis og de andre ungguttene som banker på Alagsdøra?

- Det er å være tålmodig. Du må ikke tenke at du må spille fast på Alaget når du er 17-18 år. Ikke alle slår igjennom så tidlig som Tobias Christensen, det er ikke normalt. Så det gjelder å stå på, og å trene hardt over lengre tid, sier Wichne.

Mandalitten trente knallhardt i oppkjøringen og viste strålende form, men sykdom gjorde at han ble litt satt tilbake etter serieåpningen. Nå føler han at toppformen igjen er i anmarsj.

- Jeg får sakte men sikkert tilbake til godfølelsen. Men det gjelder vel alle, hele laget har hevet seg de siste ukene, sier Wichne.

Det preger også stemningen og humøret i spillergruppen.

- Humøret er viktig, og det er veldig bra for tiden. Det er mye smil og glede, både på trening og i kamper. Med seiere så kommer også selvtilliten. Det synes jeg vi viser mot Viking. Vi tør å ta ned ballen og spille, vi er tryggere nå, sier han.

Vant brødreduellen

I Vikings mål stod bror Amund, og Eirik synes alltid det er gøy å gå seirende ut av duellene med brødrene, slik han gjorde i 16.mai-kampen mot Jerv, der Torje spiller.

- Jeg begynner å få ganske god statistikk i de duellene, sier han og smiler.

I helga er det spillefri pga landskamper, og da møtes brødrene hjemme hos foreldrene i Mandal.

- Det blir nok litt snakk om kampen, men det blir lite fyring. Vi er ganske greie med hverandre sånn, sier Eirik, som bor sammen med Jervspiller Torje på Lund.

En annen spiller Eirik har fått et godt forhold til er Kasper Skaanes. Sammen har de utgjort en farlig høyreside i sesonginnledningen, og Eirik legger ikke skjul på at han setter pris på samarbeidet.

- Kasper er en fantastisk fyr, og en god spiller som det er topp å ha foran seg. Han er lett å samspille med. Og så løper han ustanselig, og jobber hardt defensivt. Det gjør det lettere meg å ta løp fremover når jeg vet at han kan ta den defensive jobben for meg. Vi jobber bra for hverandre, sier Wichne, som synes laget har forbedret seg for hver uke etter at Joey Hardarson tok over hovedtreneransvaret.

- Ideene de har, både når det gjelder struktur defensivt og offensive relasjoner, begynner å sitte i hodet på spillerne nå. Det var fint å få en ny bekreftelse på det i går.

- Men vi må stå på knallhardt videre. Nå venter en bortekamp mot Kongsvinger, og det er alltid beintøft å ta poeng der.

Annonse fra Eliteserien: