Slik evaluerer Kjetil sesongen

- Vi må lære av de erfaringene vi har gjort i år.

Kjetil Rekdal og resten av det sportslige apparatet har fått noen dager på seg til å evaluere det som har skjedd i 2018. Etter en høst som lenge så ut til å bli en stor opptur, så endte det med en gedigen nedtur. Nedrykk, på målforskjell, er tungt å svelge. De siste dagene har gått med til å fordøye skuffelsen.

- De siste dagene har vi hatt evaluering av en del ting, vi har hatt spillersamtaler og så har vi begynt planleggingen av neste sesong. Så vi ligger ikke på sofaen og synes synd på oss selv, sier Rekdal.

- Men det er klart det var tøft. Tøft for alle, både ledere, supportere, spillere og alle andre. Det var en tøff ting å svelge, men så må man begynne å se fremover. Det er nok tøffest nå før jul, så vil det bli lettere når vi kommer igang igjen etter jul, sier Rekdal.

Se hele intervjuet her (teksten fortsetter under videovinduet).


Treneren mener det er viktig at klubben tar læring av de erfaringene man har gjort seg i år.

- Hvorfor gikk det som det gikk? Det er egentlig bare ett svar: Du har ikke vært god nok over 30 serierunder. Men å rykke ned på målforskjell gjør det nesten bare enda verre. Vi var egentlig på god vei en periode, men vi visste at vi hadde en tøff avslutning med tre av de fire beste lagene. Jeg følte også at det var mulig å ta poeng i de kampene, men kvaliteten vår var ikke god nok.

- Hva er du mest fornøyd med fra den perioden du ledet laget?

- At vi fikk et lag som var i stand til å konkurrere på det nivået vi spilte på. Nivået på det vi spilte på var for lavt til å ha en reell sjanse til å berge seg. Etterhvert fikk vi inn en struktur, en mentalitet og en måte å spille på som gjorde at vi kunne vinne kamper. Vi vant vel fem av seks en periode der. Min kalkyle var at vi skulle ta fire poeng på de siste fire kampene for å overleve. Da vi vant mot Tromsø så trengte vi bare tre poeng, men vi klarte ikke det. Vi nådde ikke opp på det nivået som skulle til for å ta poeng mot de gode lagene i slutten av sesongen, sier Rekdal.

Og den største skuffelsen?

- At vi rykket ned. Men av kamper så er det Sandefjord borte, det var ekstremt overraskende at det skjedde. Vi klarte ikke å få laget og prestasjonen til å være på et anstendig nivå. Det er mitt ansvar, og det klandrer jeg meg ganske mye for, at ikke jeg klarte å se det. Den kampen var altfor dårlig.

I etterkant av serieavslutningen har enkelte stilt spørsmålstegn ved om Rekdal, som den meritterte fotballmannen han er, vil være motivert for å lede Start i OBOS-ligaen neste år. Rekdal avviser at motivasjonen blir noe problem, snarere tvert i mot.

- Jeg startet trenerkarrieren min i OBOS-ligaen med Vålerenga. Det er ikke noe farlig eller noe nedverdigende ved å trene en klubb i OBOS-ligaen, men det er en annen hverdag. Det er andre forventninger, nå er det vi som blir satt i en favorittrolle. Da må man endre ganske mye på mentaliteten i gruppen din og som klubb. Man kan ikke ta det som en selvfølge, for da rykker vi ikke opp. Det blir en tøff reise, og så er spørsmålet hvem som blir med på den reisen. Vi må sørge for at vi har godt nok lag til å gå opp, det er punkt nummer 1 nå.

Hver søndag i advent skal vi servere deg et større intervju med en Start-profil, og først ut er Kjetil Rekdal. Søndag 2. desember kan du se Rekdal snakke om kampen han husker best fra karrieren og hans beste mål, i tillegg til at vi snakker om nyttårsforsetter, julemat og planene hans for Start i 2019. 

Annonse fra Eliteserien: