- Sinnsykt viktig seier

Det ble noen hektiske sluttminutter, men vi klarte å dra i land nok en seier. Etterpå var Eirik Wichne & co naturligvis ekstremt glade! Foto: NTB scanpix

Annonse:

- Det var en sinnsykt viktig seier. Det er stort, utrolig deilig! Vi ser ut til å trives mot lag i fra nord, sier Eirik Wichne, vel vitende om at vi nå har fem seiere av fem mulige mot Tromsø og Bodø Glimt i år.

Denne gangen ble det hektisk mot slutten, som i forrige runde mot Sarpsborg, men igjen klarte vi å holde unna.

- Det var så hektisk mot slutten, og det var litt unødvendig at vi slapp inn det reduseringsmålet. Vi gjorde det litt unødvendig spennende. Vi var dårlige til å gjøre det vi hadde øvd på, men å få ballen ut av banen og beholde roen mot slutten. Likevel klarer vi å renske unna på en god måte, sier Wichne.

Dødballag

Vingbacken var som vanlig livlig på sin side, og han viste seg også frem med flere gode dødballer. Og det var nettopp dødballene som ble nøkkelen i dag. Først et strålende innøvd frispark som endte med at Shala kom helt alene med keeper og kunne sette inn 0-1. Så headet Lowe et langt frispark inn foran mål, og der presset innbytter Bringaker midtstopper Wangberg så mye at han satte ballen i eget mål.

- For et dødballag vi har blitt. 1-0-målet kom etter en variant vi har øvd på en del, og nå gikk den helt perfekt. Nydelig, sier Wichne.

Hvordan vil du oppsummere kampen?

- De er et bra lag, og de spiller fint, men uten å skape så veldig mye. Jeg synes vi demmer ganske bra for dem, men så bør vi klare å spille bedre selv. Men i den situasjonen vi er i nå så er seieren det viktigste!

- I ferd med å bli et vinnerlag

En annen ung gutt som løp mye var Tobias Christensen, som spilte sin femte kamp på to uker.

- Jeg er ung og tåler å spille mye kamper. Jeg er også flink til å restituere meg, så det gikk helt fint, sier Christensen, som noterte seg for en målgivende pasning på det innøvde frisparket som endte med at Herolind Shala satte inn 0-1.

- Jeg synes dette er sterkt av oss, vi viser karakter igjen når vi klarer å ri i land seieren. Vi er i ferd med å bli et vinnerlag. Vi jobber steinhardt hver eneste dag, og nå få vi resultater av det. Det er utrolig gøy, men så må vi komme oss ned på jorda igjen i morgen, og begynne å tenke på Molde-kampen, sier 18-åringen.

En seier som kostet

Kjetil Rekdal fortalte Eurosport etter kampen at det var tre viktige poeng, men at det kostet dyrt.

- Det blir en krigekamp, det ble ikke så mye fotball. Men vi klarer å stenge ned Tromsø ganske bra. Så scorer vi på to dødballer og det var viktig. Tre poeng var det viktigste, men det kostet dyrt når vi nå har Lowe og Aremu utestengt i neste kamp, sa Rekdal.

Med 29 poeng klatrer vi nå opp til 11 plass på tabellen.

- Nå skal vi reise hjem og trene godt, for vi trenger mer enn 29 poeng for å klare oss.Det er fire beintøffe kamper igjen, men nå er det i alle fall litt mer opp til oss selv, sa Rekdal.

Annonse fra Obos-ligaen: