- Sett av et par timer søndag kveld

Frank Thomassen blogger om Starts kamp mot Stabæk søndag.

FORAN START - STABÆK

Dersom du som leser dette har noen som helst følelser for Start så håper jeg du prioriterer Start-kamp søndag kveld. Selv om vi bare er halvspilt denne sesongen, er dette en kamp som betyr så utrolig mye. Med seier har vi kontakt med flere andre lag. Med seier går vi inn i sommerferien med en god følelse og med selvtillit. Med seier forteller vi fotball-Norge at Start er på vei opp igjen etter en tung vårsesong. 

Dette er en kamp som må prioriteres! Ta turen til Sparebanken Sør Arena et par timer søndag kveld - og bli med å sende Henning Berg, Inge Andre Olsen og alle de andre i blått og svart hjem til østlandet med null poeng.

 
TABELLEN
14. Stabæk.15....3-5-7....15-26...14 poeng
15. Start.....15...3-2-10...12-30...11 poeng

STABÆK FOTBALL
Etter en solid 9 plass i 2017 så har Stabæk slitt mere denne sesongen og ligger akkurat nå på kvalikplass med 14 poeng etter 15 runder. På grunn av svake resultater mistet Toni Ordinas jobben som trener for litt over en uke siden. Ordinas tok over på sommeren 2016 men resultatene denne sesongen har ikke vært gode nok. 

Assistent-trener Jan Peder Jalland tok over ledelsen i kampen mot Haugesund sist helg, og ledet laget til en viktig 2-1-seier. Sist onsdag ble det så klart at Henning Berg er ny trener og skal lede laget ut 2019-sesongen.

Stabæk har spilt 8 bortekamper så langt denne sesongen og har tapt 6 av disse, mens de to siste har endt med poengdeling (mot Godset og Sandefjord). Bare Start har en verre bortestatistikk med 1 uavgjort (mot Stabæk) og 6 tap. 

Toppscorer for Stabæk er jo selvfølgelig Ohi Omoijunafo med 6 scoringer, mens Franck Boli er nestenmann på lista med 4 mål så langt. Disse to har også 2 målgivende pasninger hver og leder den statistikken sammen med Tonny Brochmann. Ola Brynhildsen har best snitt på børsen tilaltomfotball.no med et snitt på 4.18. 

Laget har ingen spesielle skadeproblemer og har heller ingen spillere ute med karantene til denne kampen.


STABÆK'S 5 SISTE KAMPER
21 mai: Stabæk - Odd 2-1 (serie)
28 mai:Sarpsborg 08 - Stabæk 4-2 (serie)
10 juni: Stabæk - Bodø/Glimt 0-0 (serie)
23 juni: Molde - Stabæk 3-0 (serie)
1 juli: Stabæk - Haugesund 2-1 (serie)

PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Det er spesielt en spiller jeg frykter i denne kampen og det er Ohi Omoijunafo. Spissen som tidligere herjet for Jerv har ikke hatt en veldig god sesong så langt, men har allikevel 6 scoringer og 2 målgivende. Det betyr at spissen har vært delaktig i mer enn halvparten av Stabæk's scoringer så langt. Han er høy og derfor farlig i lufta, men er også ganske rask. Dette blir nok en mann som Damion Lowe får spesielt ansvar for i denne kampen.
Men Stabæk har også en annen spiss i form. Franck Boli scoret begge målene i forrige kamp mot Haugesund.

IK START
Damion Lowe er heldigvis tilbake fra karantene og nå er også Simon Larsen friskmeldt igjen. Da blir det vel trolig disse to som tar plass i midtforsvaret. Resten av forsvaret og Deumeland fortsetter nok her. 
Etter en litt svak kamp mot Ranheim sist, blir det nok noen endringer framover på banen. Jeg vil tippe vi får se et lavtliggende Stabæk-lag og dermed trenger vi kreativitet framover på banen. Dermed tror jeg vi får se Tobias fra start - kanskje på bekostning av Kasper Skaanes. Det er mulig at Daniel Aase blir vurdert her. Han er også en spiller som kan åpne opp et kompakt forsvar.
Jeg tipper disse starter mot Stabæk: (4-3-3)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Damion Lowe
Simon Larsen
Elliot Kack

Afeez Aremu
Erlend Segberg
Aron Sigurdarson

Tobias Christensen
Kevin Kabran
Espen Børufsen

I FARESONEN
Mange spillere har nå fått endel gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles borte mot Brann. Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:
Start: Isaac Twum, Afeez Aremu, Kristjan Flok Finnbogason
Brann: Peter Orry Larsen, Kristoffer Barmen


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter en opptur mot Kristiansund ble det en ny skuffende kamp borte mot Ranheim. Nå er det derimot fullt fokus mot søndagens kamp mot Stabæk - som absolutt må kalles en 6-poengskamp. Forskjellen på tap og seier i denne kampen er enorm, da Stabæk trolig er ett av lagene vi vil kjempe mot helt til siste spark er tatt i november. Akkurat nå ligger Stabæk 3 poeng foran Start - så en Start-seier vil føre oss opp helt i ryggen på Henning Bergs mannskap, mens et tap vil gi en luke på 6 poeng.

Spillerne til Stabæk sier at fokuset denne uken har vært på det defensive (ikke noen overraskelse det) og det var vel omtrent det samme som ble sagt da Kjetil Rekdal tok over Start-laget. Det er nok dermed store sjanser for at vi får se et dyptliggende Stabæk-lag søndag kveld - som vil satse på raske kontringer ved Boli og Ohi når de får sjansen. Dermed er det viktig at vi er tålmodige og ikke sender for mange spillere fram om vi ikke får uttelling tidlig i kampen. Jeg tror dette er en kamp for en spiller som Tobias Christensen eller Daniel Aase. Et dyptliggende Stabæk-lag som vil bli vanskelige å trenge gjennom betyr at vi trenger spillere med litt ekstra tekniske ferdigheter og det har både Aase og Christensen. 

Ideelt sett så får vi en eller to tidligere scoringer, så Stabæk må fram i banen. Da kan vi utnytte det med våre raske spillere som Kabran, Bringaker og Skaanes, men jeg har følelsen at dette blir en kamp der vi vil stange mot et dyptliggende bortelag.

Ellers så er det klart at det ikke blir noen Fair Play pris på noen av disse lagene. Ser vi på statistikken for hele Eliteserien så er det spillere fra Start og Stabæk som har 4 av de 5 øverste plassene. Lowe har 6 gule, mens Floki, Vetlesen og Jeppe Moe har 5 gule. 
Når dette i tillegg er en 6-poengskamp med litt ekstra tenning tror jeg dommer Tom Harald Hagen får god bruk for kortstokken sin i denne kampen. 

Det har så langt vært en fantastisk sommer på Sørlandet med sol og varme i omtrent hele mai og juni. Det betyr at folk har fått massevis av muligheter til bading, båttur og andre aktiviteter rundt om på Sørlandet. Dermed mener jeg at denne kampen må prioriteres søndag kveld. Dette er en kamp som fort kan bli helt avgjørende for i hvilken divisjon Start spiller i 2019. Det er mange østlendinger som er på Sørlandet i forbindelse med Palmesus, så det blir nok ganske livlig på feltet til Stabæk's supportere og dermed håper jeg virkelig at alle som har et hjerte for Start vil prioritere denne kampen. Etter at Kjetil Rekdal har kommet inn har vi sett fremgang, og selv om vi tapte sist, så skaper vi mer enn vi har gjort tidligere. Vi har ingen ute med karantene og flere spillere er tilbake fra skader. Dette er en utrolig viktig kamp - og publikum kan absolutt bli en avgjørende faktor. 

Så sett av et par timer søndag kveld. Ta på deg Start-drakt, Start-skjerf eller bare kom som du er. Start trenger så mange som absolutt mulig som vil hjelpe laget til 3 poeng i denne kampen. La oss vise Henning Berg at det ikke lenger er enkelt å komme til Kristiansand å ta med seg poeng.

Dette er dessuten siste kamp før spillerne skal ha ut i ferie. Neste hjemmekamp spilles 12 august, så dette er siste mulighet til å se eliteseriefotball i Kristiansand på en stund. 

Ta turen og så skal vi sammen med Kjetil Rekdal & co sørge for at disse 3 uhyre viktige poengene blir igjen i Kristiansand. Da har vi et helt greit utgangspunkt foran høstsesongen.

Velkommen til Sparebanken Sør Arena - og HEIA START!

FRA OVER THERE, 
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: