Se direktesendingen fra dagens trening

Vi snakker med Espen Børufsen, Jesper Daland og Joey Hardarson om onsdagens skuffelse og søndagens viktige kamp!

Sola skinner og det hjelper nok litt på humøret for skuffede sørlendinger som hadde en tung kveld på onsdag etter at poengene glapp på kontroversielt vis mot Ålesund. Vi snakket med et par av spillerne og trener Hardarson etter dagens trening, og et av spørsmålene var naturligvis om de hadde kommet over skuffelsen?

Du finner sendingen nederst i saken.

- Slike kamper som vi hadde på onsdag sitter i, det svir. Jeg har kanskje blitt litt bedre til å takle det, men det sitter godt i likevel, sier Espen Børufsen, som startet sin første kamp på over to år. Det var han veldig glad for.

- Første mål for meg var å komme tilbake i trening, så var det å komme tilbake i troppen og så på banen. Så klarte jeg det siste steget nå med å komme inn i elleveren, og det er det jeg har jobbet knallhardt for. Så synes jeg formen begynner å bli bedre, selv om jeg fortsatt har en del å gå på. Men det er utrolig deilig å komme inn og se at jeg har noe å bidra med, sier Espen.

98YMDm793GU
Espen Børufsen diskuterer med Isaac Twum under et stopp i spillet i kampen mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

En annen som har kommet sterkt tilbake etter skade er Jesper Daland. Han er klar på at onsdagen var tung, men nå er fokuset rettet mot søndag. Da er det kun tre poeng som gjelder.

- Når det jukses i fotball så er det ikke så lett å svelge, men vi har ikke noe annet valg. Vi må bare snu hodet og fokusere på søndag, da skal vi ha tre poeng. Mjøndalen er et lag som er utrolig gode på dødballer, de er sterke og har mye erfaring, så det blir en annerledes kamp og en ny utfordring. Men det skal vi takle fint, så vi går for årets første trepoenger nå, sier Jesper Daland.

Joey Hardarson jobber nå for å få fokuset over på Mjøndalen, selv om det var vanskelig å akseptere måten kampen mot Aalesund ble tapt på. Dommeren innrømmet etter kampen at han hadde latt seg lure av AaFKs Castro, og at han skulle gitt AaFK-spilleren sitt andre gule kort for filming i stedet for straffesparket som førte til 2-2.

- Det er utrolig synd slike avgjørelser skal ødelegge kampen for oss. Det er en horribel avgjørelse, og at juks skal være med å prege kampen så kraftig er helt forferdelig. Men vi må bare stå i det og fokusere på oss selv, sier Joey Hardarson.

Han er tydelig på at det ikke var planen å bli liggende så lavt i banen i starten av andreomgangen mot Aalesund, og det er noe noe av det som blir fokuset inn mot søndagens kamp.

- Selvfølgelig var planen å fortsette i samme spor i andre omgang. Men de kommer veldig aggressivt ut i andre omgang, og vi blir passive de første 10-15 mninuttene, før vi blir litt bedre igjen etter straffesituasjonen, sier Hardarson.

- Vi må finne ut hva vi kan gjøre for å tåle det bedre når vi blir presset. Vi bruker for lang tid på å komme oss ut av slike perioder. Det må vi jobbe med, for det er ikke første gangen det skjer.

Hva kan vi vente i kampen på søndag?

- Jeg forventer et Start-lag som er på hele kampen. Vi har vært det mot Rosenborg, Molde og Brann, og de andre store lagene. Mot en del andre lag har vi variert for mye. Vi må være påskrudd hele kampen.

Se hele sendingen her, der Joey blant annet gir en oppdatering på skadesituasjonen for Deumeland, Aremu, Bringaker og Ramsland. 

Vil du være med på en spørreundersøkelse om Start og få muligheten til å vinne en signert drakt? Ta spørreundersøkelsen her

Annonse fra Eliteserien: