Se den nye versjonen av Start-hymnen

Det startet med Martin Ramslands hattrick på Åråsen. Søndag fikk vi se resultatet av et fantastisk samarbeid, der gode krefter har jobbet sammen.

Annonse:

- Da alt så som mørkest ut så begynte Ramsland å putte og du ser at det gjør noe moralen i laget. Da hattricket er komplett og opprykket sikret så er gleden enorm. Ingen glede er større enn en lagglede, og da tenkte jeg at orkesteret er jo også et lag. Vi må finne en måte å samarbeide på, og lære av hverandre, sier Geir Rebbestad, direktør i Kristiansad Symfoniorkester.

Han tok kontakt med oss i Start og det ble raskt satt ned en arbeidsgruppe for å få dette realisert. Låtskriverne bak Start-hymnen, Andre Vaaler og Ivar Kirkhus, tente på ideen med en gang, det samme gjorde komponist Bjørn Ole Rasch. 

Til å synge ble det tidlig klart at Torstein Sødal og Helene Bøksle var den ultimate duoen, to fantastiske sørlandske artister med store hjerter for Start.  

Da Sparebanken Sør, som er en viktig samarbeidspartner for både Start og Kilden, ble med på laget kom også ideen om å lage en skikkelig musikkvideo på banen. Inn kom Trond Tveit og Håvard Kator fra Ivio, som de siste månedene har filmet og redigert filmen.

Et av høydepunktene var naturligvis da Martin Ramsland selv fikk dirigere hele symfoniorkesteret i Kilden. Vi overdriver vel ikke når vi sier at Martin var et godt stykke utenfor komfortsonen da!

Se bildeserie fra Martins debut som dirigent nederst i saken.

Håpet var å kunne lansere den nye versjonen av hymnen på en kamp med mange tilskuere, vi håpet i det lengste at det skulle være mulig i høst. Men det gikk ikke. Derfor ble det premiere på stadion for de 200 heldige tilskuerne, samtidig som musikkvideoen ble publisert i våre sosiale medier.

En skikkelig korona-premiere der altså.

Vi er utrolig takknemlige for alle som har engasjert seg i dette og gjort dette mulig, selv i en tid der mye annet stoppet opp. 

Nå skal hymnen leve videre, i ny drakt, i mange år fremover. Vi gleder oss til å høre den fylle arenaen før hver hjemmekamp.

Og du kan bruke den til å få den rette stemningen både før og etter kamp hjemme i stua.

Her er den.

Heltane fra Sørlandet


Her er noen bilder fra innspillingen av musikkvideoen, der Martin Ramsland dirigerte symfoniorkesteret.

Annonse fra Obos-ligaen: