Samarbeider med flere skoler

Start og utviklingsleder Atle Roar Håland legger til rette for at unge Start-spillere skal få en en best mulig kombinasjon av fotball og skole.

Start har allerede på plass en avtale med Akademiet Videregående skole i Kristiansand. Denne sikrer et meget godt sportslig tilbud for dem som satser på toppfotball.

Nå har også Kristiansand Katedralskole Gimle og Start blitt enige om en samarbeidsavtale fra neste skoleår. Det arbeides også med å få på plass tilsvarende avtale med andre skoler.

Tilpasset den enkelte

- For oss i Start er det viktig at spillerne i klubben skal stå fritt ved valg av videregående skole. Vi ønsker at de skal velge det tilbudet som passer best for den enkelte, sier utviklingsleder i Start, Atle Roar Håland.

Samarbeidet sikrer blant annet at Starts spillere – uavhengig av hvor de er elever - får anledning til å delta på morgenøktene som holdes på Sparebanken Sør Arena.

- Skolene i Kristiansand gjør en flott innsats for å tilrettelegge for at vi kan få frem toppspillere på Sørlandet. Sammen med skolene skal vi i Start sørge for at enda flere unge spillere lykkes med å realisere sine drømmer, sier Håland.

Sportslig og faglig utvikling

Denne uka signerte Start og KKG avtalen som innebærer at deres elever kan kombinere skolegang og spill på toppnivå.

- Vi er glade for å få på plass en formalisert samarbeidsavtale med Start. KKG har en lang historikk hvor vi gjennom de siste 20 årene har hatt et tett samarbeid med Start. Gjennom denne avtalen vil vi i fortsettelsen også kunne sikre at elever kan kombinere spill i toppklubb med skolegang. På denne måten legges det til rette for at elevene skal kunne utvikle seg både sportslig og faglig, sier avdelingsleder for idrettsfag ved KKG, Vegard Witzøe.

KKG22
Alf Erik Svela (KKG), Atle Roar Håland (Start) og Vegard Witzøe (KKG)

Utøveren i fokus

Akademiet Kristiansand/Kristiansand toppidrettsgymnas, som holder til på Sparebanken Sør Arena, ser frem til å fortsette samarbeidet med Start.

- Akademiet er positive til at IK Start tenker nytt rundt tilbudet sitt for unge talenter som vil kombinere skole og idrett. Dette er en god måte å sette utøveren i fokus på. For våre elever vil endringen være positiv med flere på trening og de vil fortsatt ha samme trener på morgentrening og på kveldstid. Vi ser frem til å utvikle vår skole sitt fotballtilbud videre i samarbeid med Start, sier sportssjef ved Akademiet, Johan Holte.

Johan Holte
Atle Roar Håland sammen med sportssjef ved Akademiet, Johan Holte.

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: