Perfekt oppladning

Tre poeng sist, sommer i Kristiansand og makrellen er på vei inn byfjorden. Det meste ser veldig lyst ut for Tobias og Start før søndagens kamp mot Molde.

Annonse:

Det er mange brede smil i Start for tida. Det skyldes både seieren sist og de sommerlige forholdene på Sørlandet.

- Vi koser oss ut på matta, sier trener Joey Hardarson.

- Det var mye positivt mot Glimt og det skal vi ta med oss inn mot denne kampen. Molde har mange gode spillere, så vi må være skjerpet og få kollektivet til å fungere defensivt. Samtidig må vi ta vare på de mulighetene som kommer fremover, sier Hardarson.

Proff spillergruppe

Mick Priest og Joey Hardarson leder Start-laget frem til ny hovedtrener er på plass. Det ser ut til å gå veldig bra.

- Spillergruppa har taklet det veldig profesjonelt. Seieren mot Bodø/Glimt  var utrolig viktig og vi fikk litt større selvtillit, forteller islendingen.

Derfor gleder han seg til søndagens kamp mot Molde på Aker stadion - som for øvrig har flere likhetstrekk med Sparebanken Sør Arena.

- Ja, det er nesten som å spille på hjemmebane, sier Hardarson og smiler.

Null baklengs

En annen som smiler bredt for tiden er keepertrener Frode Birkeland. Fredag hadde han fire keepere i trening. I tillegg til Benjamin Boujar og Jonas Deumeland var Håkon Opdal med på mange øvelser. I tillegg var ex-starter Michael Crowe på treningsøkten.

-  Håkon nærmer seg og har trent godt siden han ble skadet. I tillegg er det veldig hyggelig å ha Michel Crowe på besøk, sier Birkeland.

Men den som vokter målet søndag klokka 1800 heter Jonas Deumeland.

-  Jonas har vært fantastisk fra dag en, han er en supersosial fyr og en godt skolert keeper. For de unge keeperne våre – Sebastian og Banjamin – er det mye å plukke opp fra en så rutinert kar.

Keepertreneren gleder seg over at laget holdt nullen i forrige hjemmekamp.

At vi fikk "clean sheet" i serien var på tide. Forsvaret og resten av laget ofret seg storartet og det er veldig viktig for en keeper. Og så er Jonas på plass når han skal, sier Frode Birkeland.

Perfekt oppladning

Lørdag etter trening reiser Tobias Christensen og de andre starterne til Molde. Da har de hatt bak seg en herlig treningsuke på Sparebanken Sør Arena.

- Det er dette vi lever for; å spille fotball i godværet. Fotball er ikke den verste jobben å ha, sier kristiansanderen. 

Og best er det selvsagt når Start vinner fotballkamper...

- Molde er et bra lag, men vi har god stemning i gruppa og jeg har tro på at vi kan lykkes i å ta tre poeng, sier Tobias Christensen.

Annonse fra Obos-ligaen: