Nå byttes kunstgresset på Sparebanken Sør Arena

I dag startet arbeidet med å fjerne kunstgresset på Sparebanken Sør Arena, og om snaue to uker kan trolig spillerne trene på splitter nytt underlag.

Tirsdag morgen startet anleggsmaskinene fra PST Sportsanlegg arbeidet med å bytte kunstgressmatten på arenaen. Det første som gjøres er å suge opp granulatkulene i gresset, godt over 100 store sekker skal fylles. Det skal fordeles ut over det nye gresset igjen neste uke.

I løpet av uka vil gresset kuttes opp og fjerne, det samme med padden som ligger under. Neste uke legges nytt gress.

- Det er fantastisk at vi får byttet underlaget nå. Det betyr at vi får ganske mange uker med trening her før første hjemmekamp 13. april, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm.

Dagens kunstgress var ikke godkjent for spill i Eliteserien 2020 og det har lenge vært planlagt å bytte underlaget.

Den usedvanlig milde vinteren gjør det mulig å bytte underlaget tidligere enn antatt. Langeland roser PST for å være fleksible og løsningsorienterte slik at kunstgresset kommer på plass allerede nå.

- All honnør til PST, med Pål Lydersen, Espen Hoff, Ole Martin Årst & Co. Det betyr mye for oss å få på plass dette allerede nå, sier Langeland.

nytt gress. ssa2
Christopher Langeland i samtale med prosjektleder Robert Andre Holland fra PST.

Kunstgresset som legges nå heter MX Elite og er det samme som ligger i Karmøyhallen blant annet. I tillegg til nytt og bedre gress så byttes også paden som ligger under gresset. Den nye paden vil gjøre at undervarmen på arenaen også vil fungere langt bedre ettersom den vil slippe mye mer av varmen opp. Dermed vil det være lettere og rimeligere å holde banen åpen i kalde perioder.

Flytter til Vennesla

Starts lag vil dermed trene på andre baner den nærmeste tiden.

I morgen går turen til Arendal og Myra for A-laget, mens planen er å trene på Moseidmoen i Vennesla resten av tiden.

- Vi setter stor pris på at Vennesla kommune har stilt Moseidmoen til disposisjon til oss og virkelig ønsket oss velkommen. Vi ser frem til å trene i Vennesla den neste drøya uka, sier Langeland. 

Annonse fra Eliteserien: