Midt i en drøm

Frokosten på Hotel Dimitra er snart over. Slekt og venner er allerede på vei til en av Egeerhavets overfylte tribuner.

Stillheten og drømmene ligger dandert på et eget fat i skyggen og lokker meg til å bli. Jeg blir sittende, og nyter hvert eneste minutt.

For jeg våkner ofte med ville ”Startdrømmer”, og denne morgenen forestiller jeg meg at alle som haster avgårde, med håndkle over skuldra, er på vei til Sparebanken Sør Arena. De vil rett og slett sikre seg en god plass.

Start har alltid vært klubben for livsnytere med sand mellom tærne. Start er klubben som ligger tett inntil mange hjerter og klubben du aldri kan vende ryggen helt til.

Start er klubben vi er stolte av, men som vi altfor ofte må forsvare og ta vare på. Start er samtaleemnet i lunsjen på jobb, i festlige lag, i Markens eller hovedingrediensen i Fædrelandsvennens sportssider.

Mens jeg har vært på ferie har drømmene blitt servert på Sparebanken Sør Arena som en velsmakende Rosé i skyggen. Fem menn i sin beste alder vil skape noe for klubben vår og for oss. Tenk på det! Tre av dem er Startsupportere som oss. De har garantert kjent på betingelsesløs gul og svart scoringsglede allerede før jeg kom til byen i 1996, og de har sikkert som alle oss andre smakt på tomheten etter nok et tap og blitt skremt av nedrykksspøkelser og annen elendighet. Det blir stas å møte dem og lytte til hva de vil og hva de brenner for.

Visjonen som ligger på bordet er høy og herlig, og den favner oss alle, store og små, på en inkluderende og fremtidsrettet måte.

”Start skal inspirere barn og voksne på Sørlandet til å tro på og å realisere sine drømmer og visjoner.”

Det kunne vært visjonen til den nye storkommunen.

Drømmen har tatt bolig i direktørkontoret også, og overbevist vår kjære sjef om at han må fortsette. Heldigvis gjør han det!

Nå har styremedlemmer, administrasjon og investorer lagt alt til side i ferien og skapt et godt utgangspunkt for oss. Under voteringa på Startvippen var jeg med direkte på Fædrelandvennens direktesending, og nippet til noe godt da et enstemmig årsmøte bestemte seg for å bli med på en ny reise.

Tenk, nå får vi plutselig lov til å være optimistiske uten å bli stemplet som blåøyde. Jeg er midt i en feriedrøm med familie og venner og på vei hjem til Sørlandet for å være med på å virkeliggjøre en ny drøm for min egen klubb. Kan det bli bedre?

Noen drømmer kan du bare smake på, andre blir du vekket opp fra, men det ser ut til at denne drømmen kan bli virkelig.

Første steg er å komme tilbake dit vi hører hjemme, og vi skal rykke opp med kraft og styrke i håndbagasjen.

Hymnen skal runge på tribunene, og tenk om hele investorkvintetten stiller opp som forsangere!  Tigerberget, og andre tilhengerskarer skal bugne og skape liv på tribunene. Folk skal strømme til helt fra Flekkefjord i vest til Risør i øst. Sparebanken Sør Arena blir en festning som alle motstandere, fra inn- og utland, får høy puls av når de skimter borgen fra Varoddbrua.

Alle negative og destruktive krefter kan holde seg hjemme. Sparebanken Sør Arena blir arenaen for de som ønsker at Start skal vise drammensere, moldensere og trøndere hvordan fotball skal spilles og hvordan det lages fest en søndag ettermiddag. Vi skal gå løftet hjem fra kamp og ta med oss godfølelsen inn i ei ny uke.

Har du lyst til å være med på dette? Ligger Start og gnager i sjelslivet ditt, så må du gi laget og klubben en ny sjanse. Videre suksess trenger mer enn 40 millioner kroner, men disse kronene vil garantert skape engasjement og optimisme og gjøre sørlendinger nysgjerrige og kampklare.

Vi har allerede en stor fin gjeng med unge spillere som vil fortsette å blomstre, og det kommer garantert nye storheter fra Strai, Mandal, Grimstad,  Vigeland, Flekkerøy, Hellemyr, Randesund, Vågsbygd, Evje og Vennesla.

Vi kan drømme om en hel sving med ungdom som skaper liv og røre og som støtter sine kamerater og helter. En ny generasjon Startsupportere er kanskje det viktigste av alle målsettinger!

Frokosten på Dimitra er over, men jeg tar en ekstra kopp espresso i skyggen og drømmer om neste sesong. Jeg kan se Brann-keeperen slå fortvilt i gresset, Salvesen som brasser inn et mål på overtid mot Molde, Wichne og Aase som lurer alt og alle, Larsen som hilser på Kongen på Ullevål, Ajer og Rasmussen som vil tilbake og ryktene som svirrer om svartebørssalg bak Kiwi før en utsolgt seriefinale mot Rosenborg.

La oss dele de ville drømmene og jobbe hardt!

Sees allerede mot Kongsvinger 23. juli i Sørlandets vugge – Sparebanken Sør Arena!

 

Heia Start!!

André

Annonse: