- Må ikke ta lett på det

Supporterblogger Frank Thomassen advarer Start-spillerne mot å ta lett på kampen mot Notodden.

FORAN START - NOTODDEN
Kampen mot Kongvinger var en nedtur - men nå gjelder det å komme seg opp igjen på hesten. Vi har kun spilt 1/3 av sesongen og vi har absolutt alt å spille for (bortsett fra cupgull). Det er to kamper igjen før sommerferien og vi må ha 6 poeng i disse kampene. Jeg håper det starter med en overbevisende og klar seier mot Notodden. Både spillere og supportere trenger en skikkelig god Start-opplevelse nå.
 
 
TABELLEN
5. Start............. 10 6-1-3 18-13 19 poeng
15. Notodden......11 1-1-9 8-22 4 poeng


NOTODDEN FOTBALLKLUBB
Notodden FK ble stiftet så sent som i 1999 etter sammenslåing av klubbene SK Snøgg og Heddal IL. Klubben har variert mellom spill i 1 divisjon og 2 divisjon. Etter 5 strake sesonger i 2.divisjon rykket laget opp foran 2018-sesongen etter at de slo ut Fredrikstad i playoff om spill i 1.divisjon. I fjor havnet laget på 12 plass og reddet dermed plassen med knappest mulig margin.

Denne sesongen har laget til trener Kenneth Dokken slitt veldig og står kun med 4 poeng på 11 kamper. Det har kun blitt seier mot tabelljumbo Tromsdalen - og laget står nå med 6 strake tap - inkludert cup-tap mot 2.divisjonslaget Bærum.

Laget leverte dog en OK prestasjon i forrige runde da de lenge spilte jevnt med Sandefjord, men det ble til slutt et 0-2 tap.

Ser vi på spillerstallen finner vi en kjenning for oss Start-supportere. Abubakar "Abu" Ibrahim spiller for Notodden og det blir moro å se han igjen på Sparebanken Sør Arena. Dette er en spiller som var god i perioder, men som også var veldig ustabil. En annen spiller man må passe på er Eirik Midtgarden - som blant annet har erfaring fra Mjøndalen og Odd. Karrieren til Midtgarden er dog på hell og han har kun startet 6 kamper denne sesongen.

Toppscorere for Notodden er Gaston Salasiwa og Martin Brekke med 2 scoringer hver.

Laget har ingen karantener til denne kampen og jeg har ikke funnet informasjon om de har noen skadeproblemer.

NOTODDEN's 5 SISTE KAMPER
16 mai: Ullensaker/Kisa - Notodden 3-1 (serie)
22 mai:Bærum - Notodden 2-1 (cup)
26 mai: Notodden - Raufoss 0-1 (serie)
2 juni: KFUM - Notodden 4-1 (serie)
16 juni: Notodden - Sandefjord 0-2 (serie)IK START
Hos Start så er Damion Lowe fremdeles med Jamaica i Gold Cup og er trolig ikke tilbake før etter sommerferien. Afeez Aremu er dog tilbake etter å ha sonet karantene mot KIL. Henrik Robstad er også frisk igjen og tar nok plassen på venstrebacken.
Av skader mangler vi Akinyemi og Børufsen som vi håper er tilbake etter sommerferien, mens Jesper Daland nå må opereres og dessverre er ute i veldig lang tid.

Jeg tipper vi starter med disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Espen Hammer-Berger
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Tobias Christensen
Aron Sigurdarson

Mathias BringakerI FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Tromsdalen - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Damion Lowe
Erlend Segberg

Tromsdalen:
Andreas LøvlandNOEN TANKER TIL SLUTT
Som fryktet ble det en vanskelig kamp mot Kongsvinger, og spesielt slet vi med Adem Guven - som endte opp med å score 3 mål.
Isaac Twum ble flyttet ned på venstreback og det var tidlig klart at dette var en plass han ikke trivdes. Han ble etter pause flyttet opp på sentral midtbane og klarte seg bedre der. 
Det var en jevn 1.omgang og begge lag hadde sjanser og spesielt mot slutten av 1.omgangen var vi ganske gode. Hva Joey sa i pausen vet vi ikke, men det var helt klart at spillerne ikke var klare til avspark i 2.omgang for etter kun 5 minutters spill stod det 3-0 til hjemmelaget. 

Etter kalddusjen kom dog Start seg tilbake i kampen ved en scoring av Mathias Bringaker og en aldeles nydelig scoring av Tobias Christensen - og dermed stod det 2-3 og det var plutselig håp om poeng igjen. Men etter dette produserte vi veldig lite og det var ikke mye å si på at Kongsvinger scoret en gang til og beholdt alle 3 poengene. Det var en skuffende kamp av Start - i et oppgjør der Adem Guven ble den store forskjellen.

I og med at både Sandefjord og Aalesund vant sine kamper, begynner det å bli en luke opp, og den må ikke bli større, og helst må vi prøve å ta innpå noe i de to kampene som gjenstår før sommerpausen. Våre to siste kamper før ferien er mot bunnlagene Notodden og Tromsdalen. Dette er kamper der vi må ta 6 poeng om vi skal ha ambisjoner om direkte opprykk. 
 
Notodden er i veldig svak form og har 6 strake tap, og det er lett å gå inn til kampen i tro om at dette blir enkelt. Dersom Joey og gutta har den innstillingen så kan det fort bli poengtap her. For Notodden spilte jevnt med Sandefjord i lange perioder av kampen sist og dersom Start slipper seg ned noen få prosent, så kan Notodden absolutt skape problemer for oss. 

Jeg håper vi kan få se et tent Start-lag som går på banen som om det gjelder cupfinale og at vi kan få et par tidlige scoringer. Selv om vi har tatt godt med poeng i det siste, så er det langt mellom periodene der vi virkelig har imponert. Til syvende og sist er det poengene som teller, men skal man få publikum tilbake til stadion, må man også underholde. 

Da er det godt at vi har spillere som Tobias Christensen og Aron Sigurdarson - som begge er i god form og som har det som trengs for å kunne skape ting på egenhånd. 

La oss håpe at begge disse har dagen og at de får resten av gutta med seg. Etter tapet mot Kongsvinger trenger Start-supporterne en god opplevelse som kan gi fornyet håp om at dette laget kan klare et opprykk til eliteserien. 

Dette er som nevnt siste hjemmekamp på en hel måned, så jeg håper mange tar turen og at Start leverer oppimot årsbeste på hjemmebane. Mot et Notodden lag fullstendig blottet for selvtillit burde sjansen for det være til stede.

Kom på kamp - og hjelp gutta til 3 nye poeng. Opprykk til eliteserien er fremdeles godt innenfor rekkevidde.

HEIA START!
 
Annonse fra Obos-ligaen: