- Kunne ikke fått bedre bursdagsgave

Joey Hardarson fikk akkurat det han ønsket seg til bursdagen sin i dag! Tre poeng på Jessheim Stadion, i tillegg til en liten ekstra pakke fra Hamar... FOTO: NTB scanpix

- Jeg kan ikke tenke meg noen bedre bursdagsgave enn dette. Det var utrolig viktig å ta tre poeng idag, nå får vi mer kontakt med lagene som er foran oss. Det ser bedre ut nå, men vi må fortsette å jobbe og ha fokus på de rette tingene, sier Joey Hardarson, som fyller 43 år i dag.

Han fikk se sitt lag levere en ny solid bortekamp, og ta den tredje seieren på en uke, på Jessheim Stadion i kveld. Like før kampstart kom også den noe overraskende nyheten om at Sandefjord hadde tapt 1-0 mot HamKam, så dermed kunne vi kutte avstanden opp til andreplassen ned til to poeng.

- Det meste var bra. Det høye presset vårt sitter ganske bra og vinner ballen i gunstige posisjoner. Vi scorer to fine mål i første omgang, men roter det også til innimellom ved å spille på for små marginer. Det gjør at de får et par farlige brudd, forteller Joey.

I pausen ble de enige om å spille litt mindre risiko, og at de skulle utnytte kontringsrommene som ville åpne seg om hjemmelaget satset offensivt. Det fungerte meget bra, det eneste som manglet var flere mål

- Det er synd vi ikke klarte å utnytte alle de gode kontringsmulighetene vi fikk, men alt i alt var det en solid bortekamp. Det å holde nullen borte mot både Sogndal og Ull/Kisa denne uka er veldig sterkt, sier 43-åringen.

Fire strake seiere

Nå står vi igjen med fire strake seiere, og kun to poeng opp til andreplassen som gir direkte opprykk til Eliteserien.

Hva gjør vi nå for å sørge for at den seiersrekken blir lenger?

- Vi må være bevisste på hva vi holder på med, hva vi har gjort og hva som skal til. De siste kampene har vi unngått det å droppe ned i nivå slik at vi har blitt straffet. Nå er det ekstremt viktig at alle er bevisste på hva som har gjort at vi har fått til dette, slik at vi kan gjenskape det, sier Joey.

Ekstremt viktig at alle er bevisste på hva som har gjort at vi har fått til dette, slik at vi kan gjenskape det

— Joey Hardarson

Han måtte sette Joackim Jørgensen på benken idag, da han ikke var 100 prosent kampklar. Men han håper at midtstopperen er tilbake neste helg, noe som vil være viktig ettersom Damion Lowe da må sone karantene.

-  Vi testet Joackim før kampen, men han var ikke helt klar. Da fant vi ut at det var fornuftig at han ikke startet. Vi håper han er klar til neste helg, sier Hardarson.

Nå skal han og spillerne tilbringen natten på hotell, før de flyr hjemover i morgen formiddag.

Har du fått kake eller noe annet godt i dag da?

- Jeg har ikke fått noe annet enn tre poeng, men det holder det! Så får vi se om det blir en sjokoladebit eller noe når vi kommer tilbake på hotellet.

 

Annonse fra Eliteserien: