- Kritikken har stilnet

Frank Thomassen mener det er på tide å gi ros til noen av dem som har måtte tåle mest kritikk det siste året.

FORAN SANDEFJORD - START
Forrige helg ble det ny seier etter to kunstscoringer av Aron Sigurdarson. Nå er det derimot klart for en skikkelig 6-poengskamp mot kanskje vår største konkurrent om å få 2.plassen i årets OBOS-liga. Jeg tror Sandefjord skal få store problemer med et veldig formsterkt Start-lag fredag kveld, men da må vi levere oppimot årsbeste. Sandefjord har kun 1 tap på hjemmebane og har vunnet 5 av sine 6 siste kamper, så enkelt blir det ikke.
 
 
TABELLEN
2. Sandefjord... 16 11-3-2 28-17 36 poeng
3. Start............16 11-1-4 31-19 34 poeng


SANDEFJORD FOTBALL
Den omvendte kampen ble spilt den 27. april i en kamp der Start spilte ganske bra, men hvor vi fikk dårlig betalt. Sandefjord tok ledelsen etter 49 minutter etter et selvmål av Damion Lowe. 4 minutter senere utlignet Mathias Bringaker, før Aron Sigurdarson gav oss ledelsen etter 60 minutters spill.
Vi hadde flere gode muligheter til å avgjøre, men etter 95 minutters spill utlignet Marius Høybråten for Sandefjord og dermed ble det poengdeling.

Sandefjord er som forventet med for fullt i opprykkskampen og slik det ser ut nå vil det stå mellom Aalesund, Sandefjord og Start i kampen om de 2 plassene som gir direkte opprykk. Sandefjord er i god form med 5 seire på sine 6 siste seriekamper, men de var veldig svake i bortekampen mot Ham Kam, og imponerte heller ikke da vant knepent med 1-0 mot Tromsdalen. 

I kampen mot Tromsdalen måtte Marius Høybråten sone karantene, men han er tilbake nå. I forrige kamp manglet de også Lars Grorud og Brice Wembangomo med småskader. Det er usikkert om disse to er klare til kampen mot Start.

Den suverene toppscoreren for Sandefjord (og i hele OBOS-ligaen) er Pontus Engblom med 14 scoringer på 13 kamper. Dette er definitivt mannen Start-forsvaret må stoppe fredag kveld.
Brice Wembangomo er spilleren med flest målgivende for Sandefjord. Han har 5 målgivende så langt.

Laget har ingen spillere ute med karantene og har heller ingen store skadeproblemer bortsett fra de to nevnte spillerne som stod over forrige kamp.


SANDEFJORD's 5 SISTE KAMPER
22 juni: Sandefjord - Ull/Kisa 3-2 (serie)
30 juni: Jerv - Sandefjord 0-2 (serie)
21 juli: Sandefjord - Kongsvinger 1-0 (serie)
28 juli: Ham Kam - Sandefjord 1-0 (serie)
4 august: Sandefjord - Tromsdalen 1-0 (serie)


IK START
Hos Start så er viktige Damion Lowe tilbake etter å ha sonet karantene mot Kongsvinger. Mathias Bringaker er småskadet og har ikke trent den siste uka og dermed starter Martin Ramsland på topp. I tillegg er vår nyeste signering - Eman Markovic spilleklar og tar trolig plass på benken. Det store spørsmålet er om vi fortsetter med Isaac Twum på midten eller om Erlend Segberg kommer inn igjen. Jeg tipper Segberg kommer inn igjen og at vi starter med dette laget (4-2-3-1):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Kevin Kabran
Aron Sigurdarson

Martin RamslandI FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Tromsdalen - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Tobias Christensen
Henrik Robstad
Afeez Aremu
Mathias Bringaker

Tromsdalen
Robin Edvardsen Lorenzen
Sander RingbergNOEN TANKER TIL SLUTT
Etter en til tider veldig tung vårsesong, har ting virkelig løsnet i det siste. Vi har nå 5 strake seire i serien - i tillegg til treningskampen mot Jerv. Og det som er ekstra gledelig er at vi har vunnet alle disse kampene fortjent etter godt forsvarspill og mye bra angrepsspill. 
I tillegg har klubben sikret seg tre unge og lokale spillere i det siste. Eirik Schulze kommer til Start fra Sogndal etter sesongen, Martin Ramsland er allerde på plass, mens vi denne uken gav kontrakt til Eman Markovic - som har 46 U-landskamper for Norge. Dette er helt klart en spiller vi vil få stor glede av de neste årene.
 


Med 15 av 15 mulige poeng på våre 5 siste kamper og en meget pen målforskjell på 13-3 er det all grunn til å se positivt på andre halvdel av sesongen. Det er nå 6 poeng ned til Raufoss på 4 plass og det kan fort bli en nervepirrende høst når disse tre lagene skal slåss om to opprykksplasser. Akkurat nå synes jeg Start virker veldig solide - og selv om vi har bortekamper både mot Sandefjord og Aalesund de neste ukene så virker det som om Start er i best form av alle disse lagene. I tillegg er vi forsterket med både Ramsland, Kabran og Markovic, og selv om Tobias Christensen ryktes å være på vei bort, så ser jeg meget lyst på våre sjanser til å rykke opp.

Jeg har lyst til å gi litt ros til både eierne og til Tor-Kristian Karlsen. I det meste av fjoråret og i store deler av vårsesongen haglet kritikken mot spesielt TK - og mange mente at Start ikke hadde annet valg enn å kvitte seg med vår sportslige leder. 
Nå har derimot kritikken stilnet, og når vi både opplever suksess på banen - og i tillegg ser at det kommer ettertraktede spillere til klubben - ja da fortjener disse mennene en solid dose med ros. 
Nå er plutselig Start en klubb som gode lokale spillere vil komme til. Selv om Tobias Christensen ikke ville skrive ny kontrakt og dermed kanskje tvinger fram et salg, så viser signeringene av Ramsland, Schulze og Markovic at Start er en attraktiv klubb. Når vi på toppen av det hele ser en Kevin Kabran kommer tilbake og er kjempemotivert for å hjelpe klubben til et opprykk, ja da ser ting veldig bra ut. Ingenting er bedre enn spillere som VIL spille for Start. 

Selv om vi har hatt noen gode uker, så vet vi samtidig at ting snur fort i fotball. Skulle det bli tap i Sandefjord vil nok kritikken komme tilbake, så det er viktig at vi klarer å nullstille foran fredagens toppkamp. I utgangspunktet er dette en kamp jeg er fornøyd om vi får med oss 1 poeng, men samtidig mener jeg at Start er et bedre lag enn Sandefjord for øyeblikket. Vi er i bedre form. Vi scorer mer og vi kommer til Sandefjord med masse selvtillit. 

Joey og trenerteamet har analysert Sandefjord og har konkludert med at laget mangler tempo både på midten og bakover på banen. Da er det utrolig gledelig at Start kommer med et lag med masse tempo i troppen. Vi vet at Kabran, Ramsland og Skaanes har masse fart - og i tillegg har vi Markovic som kan settes inn utover i 2.omgang. Også han med mye fart. Og så har vi en Aron Sigurdarson i storform - som har så mye selvtillit at han kan score fra de fleste vinkler. 

Selv om Sandefjord borte er en vanskelig kamp, så er det lenge siden jeg har hatt en bedre følelse foran en toppkamp enn det jeg har foran denne kampen. 
Joey og resten av trener-teamet har gjort veldig mye riktig i det siste - og det er utrolig gledelig. Skulle det bli seier i Sandefjord rykker vi opp på direkte opprykksplass - og skjer det, så tror jeg ikke vi kommer til å gi den fra oss igjen.

Jeg tror det kan bli en utrolig morro høst-sesong! Men alle først skal vi til Sandefjord og vinne vår 6 strake seier i serien. 

God tur til alle Start-supportere som tar turen. La oss dra til hvalfangerbyen og vinne både på banen og på tribunen!
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Eliteserien: