Kommer borteseieren i kveld?

Frank Thomassen blogger om kveldens kamp mot Godset.

Annonse:

FORAN STRØMSGODSET - START
Da var overgangsvinduet lukket og vi må stole på dem som nå er i klubben. Jeg mener vi har mer enn god nok kvalitet til å redde plassen. Joda, vi kunne nok ønsket oss en midtstopper til og en defensiv midtbanespiller, men vi fikk inn to veldig spennende spisser - der spesielt Akinyemi var meget ettertraktet - og som har potensiale til å bli en publikumsyndling i Kristiansand. Første test er Strømsgodset i Drammen. Det blir ingen enkel kamp, men Start har nok kvalitet i laget til å skape problemer for hjemmelaget. Tør vi håpe på at vi skal få en etterlengtet borteseier søndag kveld?

TABELLEN
11. Strømsgodset..17...5-6-7.....29-26...21 poeng
15. Start..............17...4-3-11...15-35...15 poeng

STRØMSGODSET IDRETTSFORENING
Etter en veldig svak åpning på sesongen byttet Strømsgodset trener rett før laget dro til Kristiansand i begynnelsen av juni, og inn kom Bjørn Petter Ingebretsen. Dette er en mann som kjenner klubben godt og som har hatt suksess, men som tidligere gav seg pga helseårsaker. Han tok først over midlertidig, men den 30 juli signerte han en kontrakt ut 2020 som hovedtrener for laget fra Drammen. Dette er en mann som kjenner Godset veldig godt og jeg tror vi kan avskrive laget fra nedrykksstriden, selv om de kun klarte 2-2 mot Odd i forrige kamp.

Det har skjedd ting i det siste også i Drammen. Bassel Jradi er solgt til Hajduk Split, mens Marius Høibråten har blitt solgt til Sandefjord. Godset har også signert et par spillere: Viljar Myhra (Odd) og Nico Michelson (Ham Kam) er klare fra 1.januar. Johan Hove (17 år) har også meldt overgang fra Sogndal.

I tillegg er Herman Stengel tilbake fra langvarig skade, så hjemmelaget kan helt klart stille med et sterkt lag mot Start.

Toppscorer er Marcus Pedersen med imponerende 14 mål, mens deres beste spiller på altomfotball's børs er Eirik Ulland Andersen med et snitt på 5.81. Han har 2 mål og 5 målgivende så langt i sesongen.

Den omvendte kampen i Kristiansand endte 1-1 etter scoringer av Espen Børufsen og Marcus Pedersen.

Strømsgodset har tatt i mot Start 17 ganger i toppdivisjonen, og har vunnet 11 av disse. 3 kamper har endt med poengdeling, mens Start har vunnet 3 ganger. Målforskjellen er 38-25.


STRØMSGODSET'S 5 SISTE KAMPER
2 juli: Lillestrøm - Strømsgodset 1-1 (serie)
9 juli: Strømsgodset - Kristiansund 2-3 (serie)
29 juli:Strømsgodset - Stabæk 4-5 (treningskamp)
5 august: Strømsgodset - Bodø/Glimt 4-0 (serie)
12 august: Odd - Strømsgodset 2-2 (serie)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Ingen tvil om at Marcus Pedersen er mannen som må passes på her. Han scoret sist mot oss, og han har scoret 14 mål så langt i sesongen er suveren toppscorer i eliteserien. Han er en skikkelig måltyv og kan ikke slippes til i feltet. Forhåpentligvis vil Damion Lowe & co klare å hamle opp med Godset-spissen i denne kampen.

IK START
Det ble flere endringer mot slutten av overgangsvinduet i Start. Inn kom to veldig spennende spisser i Adeleke Akinyemi og Ibrahim Mensah, og så lenge alt av papirabeid er i orden vil nok begge to få spilletid i Drammen. Trolig starter Akinyemi - men det er også gode sjanser for at Mensah får starte. I tillegg er Aremu tilbake fra skade og vil nok også starte kampen. Godset har raske Pellegrino på kanten og dermed vil jeg tro at Rekdal vurderer Eirik Wichne i denne kampen.
Det snakkes om et formasjonsbytte til 3-5-2, men jeg tviler på at vi bruker det i denne kampen.
Her er laget jeg tipper vi starter med i 4-3-3

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Damion Lowe
Henrik Robstad
Elliot Kack

Herolind Shala
Erlend Segberg
Afeez Aremu

Ibrahim Mesah
Adeleke Akinyemi
Kevin Kabran


I FARESONEN
Mange spillere har nå fått en del gule kort, og dermed er det interessant å se hvem av våre spillere som er i faresonen for å måtte sone i neste runde om de pådrar seg kort i denne kampen. Jeg har også tatt en titt på hvem av vår kommende motstander etter denne runden - som har spillere i faresonen.
Vår neste kamp spilles hjemme mot Odd. Følgende spillere unngå kort i denne runden for å unngå karantene:
Start: Isaac Twum, Afeez Aremu, Henrik Robstad, Elliot Kack
Odd: Jone Samuelsen


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter gode tendenser mot Brann var det store forhåpninger foran hjemmekampen mot Ranheim. Det ble dog en skuffende kamp med lite sjanser og som til slutt endte målløst. Det var helt klart en kamp vi skulle skapt mere i, men det som var hyggelig var at vi holdt nullen og at vi slapp Ranheim lite til. En døgnvill Damion Lowe var banens beste og viste at han blir utrolig viktig i resten av sesongen.

Onsdag kveld ble overgangsvinduet lukket og det var stor spenning til om hvem som skulle komme og hvem som skulle dra. Fevennen disket opp med en herlig "deadline-day" sending og da dramaet var over hadde vi fått to nye angrepsspillere, mens vi måtte si farvel til blant andre Lars-Jørgen Salvesen som forsvant til Ullensaker Kisa.
Det var nok mange som hadde håpet på en sentral midtbanespiller - og kanskje en midtstopper. Det gikk dessverre ikke i orden, men det var ingen tvil om at angrepet var det vi virkelig måtte forsterke og de to som kom inn synes jeg virker veldig spennende.

Adele Akinyemi er en ung gutt som fylte 20 år sist lørdag og som har bøttet inn mål for sitt lag i Latvia de siste ukene. Han er stor, sterk, gjennombruddshissig og rask - og ikke minst målfarlig. Det er en meget spennende kombinasjon og jeg gleder meg veldig til å se han i Start-drakta. Jeg forventer at han starter mot Godset, men tror det først er mot Odd en uke senere vi virkelig kan få se hva som bor i spilleren. Han har nettopp truffet sine lagkamerater og nesten ikke fått trent med laget, så synes ikke vi skal forvente allverdens i søndagens kamp.

I tillegg kom en annen ving/spiss i Ibrahim Mensah. Han også har fart og teknikk og virker som en publikumsspiller. Dette er dog et noe mer ubeskrevet blad, men en ung spiller med litt x-faktor er alltid spennende.

Godset har blitt litt svekket ved at Bassel Jradi har forsvunnet, men de har gode spillere i bakhånd. Kristoffer Tokstad og Ahmal Pellegrino startet begge forrige kamp og er spillere som vi må passe godt på til søndag. I tillegg er også Herman Stengel tilbake fra skade - og vil muligens få sin første kamp fra start siden han ble skadet tidlig i sesongen.

Dette er en kamp der de fleste forventer en klar hjemmeseier - selv om det kun er 6 poeng mellom lagene på tabellen. Godset har fått et sportslig løft etter at BP kom inn som trener, og viste spesielt mot Glimt i forrige hjemmekamp (4-0) at de virkelig begynner å få fart på sakene sine.

Start derimot viste tendenser i Bergen, men slet offensivt mot Ranheim forrige helg.
Det er mulig at det kampbildet som kommer på søndag passer Start bedre. Her møter vi et hjemmelag som vil sende mange folk framover - med stor fart og entusiasme, og det kan fort gi store rom bakover på banen. Med våre to nye spisser har vi fart og gjennombruddshissighet og hvis vi klarer å få til gode pasninger til dem, tror jeg fort at vi kan score mål i Drammen. Godset er mye bedre framover enn bakover, og jeg er helt sikker på at vi vil få muligheter til å score. Dermed er det utrolig viktig at vi er effektive og scorer på sjansene våre, og ikke minst at vi ikke slipper inn tullete mål som vi gjorde i Bergen.

Det er 12 kamper igjen av årets eliteserie og dette er nok den vanskeligste kampen vi har igjen, MEN vi har sett flere og flere tendenser på at Rekdal begynner å få fasong over laget. Vi ser tryggere ut defensivt (bortsett fra tåpelige feil mot Brann) og vi begynner å se positive tendenser framover på banen. Hvis vi nå klarer å få foret Akinyemi med noen gode pasninger og at han fortsetter den gode målformen han har hatt i det siste, så er det ikke umulig at vi kan reise til Kristiansand med et godt resultat.

Begge lag starter med 0-0 og 11 mann på banen, og selv om hjemmelaget er favoritter - har vi definitivt nok kvalitet til å ryste hjemmelaget.

Det er bare å glede seg til kamp. HEIA START!!

FRA OVER THERE,
= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: