- Kom på kamp og vis at du bryr deg

Supporterblogger Frank Thomassen håper publikum blir med å bidra til at årets 16.mai-kamp blir en minneverdig kveld.

Annonse:
FORAN START - JERV
Da var det klart for årets fotball-fest for oss nordmenn. 16 mai er en kveld der vi feirer klubben i vårt hjerte. Festen starter kl.1600, kampen starter kl. 18, og alle som er glade i Start er velkommen. Ta på deg finstasen (gult og svart) og bli med på sang og heia-rop fra tribunene. Sammen med 11 spillere i gult og svart skal det lages en fest som sent vil glemmes. Kom til stadion i god tid da det blir masse aktiviteter og stor stemning før kampen blåses i gang kl.18.00. Velkommen!
 
 
TABELLEN
3. Start..... 7 4-1-2 11-7 13 poeng
9.Jerv....... 6 2-3-1 7-8 9 poeng
 



FOTBALLKLUBBEN JERV
Jerv ble stiftet i 1921 under navnet Vestergatens FK, men navnet ble etterhvert endret til Djerv og så til Jerv.
Klubben har stort sett spilt i 2 og 3 divisjon, men startet en god sportslig periode i 2013. Da vant laget 3 divisjon. I 2014 vant laget 2.divisjon og i 2015 kom laget på 5 plass i 1.divisjon. De tapte det året kvalikfinalen mot Start.
 
I 2016 kom laget på 3.plass i 1.divisjon og tapte da kvalikfinalen mot Stabæk etter at Ohi avgjorde for Stabæk veldig sent. Etter dette har laget slitt mer og har endt på 13. plass både i 2017 og 2018.

Denne sesongen har laget til Arne Sandstø variert veldig i prestasjonene. De har vunnet to kamper og spilt 3 uavgjorte, men ble knust 0-5 borte mot KFUM. Dermed ligger laget midt på tabellen - selv om de har en kamp færre spilt enn de fleste andre lagene.

Jerv har jo blitt en samarbeidsklubb til Start og det er tydelig når vi ser på spillerstallen hvor det florerer av tidligere Start-spillere. Her er noen av dem: Benjamin Boujar, Espen Knudsen, Simon Larsen, Thomas Zernichow, Aram Khalili, Daniel Aase, Michael Ogungbaro og Ole Marius Håbestad. Seks av disse startet forrige kamp mot Ullensaker/Kisa.

Toppscorere for Jerv er Mathias Wichmann og Chuma Anene som begge har 3 nettkjenninger så langt.

Jerv har noen skadeproblemer. Daniel Aase måtte gå ut med skade etter halvtimen i forrige kamp og er veldig tvilsom. Keeper Øystein Øvretveit har fått kyssesyken og er ikke tilgjengelig. Kyssesyken har også den innleide spissen Markus Brændsrød fått og han er derfor også utilgjengelig i denne kampen.

Jeg tipper Jerv vil havne rundt 5-7 plass denne sesongen og at det fort kan bli mer kvalik-morro i Grimstad.


JERV's 5 SISTE KAMPER
22 april: Jerv - Notodden 3-1 (serie)
28 april: Kongsvinger - Jerv 1-1 (serie)
1.mai: Fløy - Jerv 1-2 (cup)
5 mai: KFUM - Jerv 5-0 (serie)
12 mai: Jerv - Ullensaker/Kisa 2-0 (serie)


IK START
Hos Start så måtte Joackim Jørgensen gå ut tidlig mot Nest Sotra, men det var heldigvis ikke alvorlig og trolig er han med igjen mot Jerv. Det er ingen nye skader og heller ingen som må sone karantene (selv om vi nå har 3 som er i faresonen) og dermed starter vi nok med samme mannskap som sist.

Da starter i såfall disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Tobias Christensen
Aron Sigurdarson

Mathias Bringaker



I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Skeid - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Tobias Christensen
Afeez Aremu
Erlend Segberg

Skeid:
Skeid skal spille to kamper før de spiller mot Start (siden Starts kamp mot Sogndal ble utsatt) De spiller mot Sandefjord borte på 16. mai og mot Sandnes Ulf hjemme 23 mai. De har kun en spiller med 2 gule kort (David Tavakoli) som må få gult i begge disse kampene for å miste Start-kampen. Så det er lite trolig at Skeid vil ha spillere med karantene, men mindre de får rødt kort i en av de neste par kampene..



NOEN TANKER TIL SLUTT
Mot Nest Sotra lå mye til rette for at Start igjen skulle tape poeng. En ujevn gressbane. Vind fra alle kanter. Et bortelag som så dette som årets høydepunkt. Et lag vi slet mot i vinterens treningskamp og som da også hadde tatt skalpen til Viking. Og tar vi med at Nest Sotra hadde vunnet sine to foregående hjemmekamper med 2-0 så var dette definitivt et bananskall på Starts vei mot opprykk..

Kampen ble kjedelig og det ble skapt veldig lite sjanser, men Start hadde god kontroll bakover og hjemmelaget skapte veldig lite. Framover var det ikke mye vi heller skapte, men mot slutten av omgangen fikk vi servert et par minutter med magi fra Aron Sigurdarson da han først tryllet seg forbi en forsvarer - men fikk se keeperen redde skuddet i lengste. 
Men bare et par minutter senere dro han seg fint framover i banen og tredde gjennom Mathias Bringaker som satte inn 1-0 like før pause. 
Dermed kunne vi gå til pause for 8. gang på rad denne sesongen uten å slippe inn mål. Det er en god egenskap.

I 2.omgang fikk hjemmelaget ballen litt mer, men de skapte veldig lite, og kampen ebbet ut med 1-0 seier og 3 veldig viktige poeng for Start-gutta.

Dermed har vi tatt 6 poeng på våre to siste kamper og skulle det bli seier mot Jerv har vi 16 poeng på 8 kamper - som gir et snitt på 2 poeng pr kamp. Det er normalt godt nok til direkte opprykk.

Nå er det klart for ny hjemmekamp - mot vår nabo fra Grimstad. Etter at vi i flere sesonger kranglet med Jerv, har forholdet bedret seg betydelig de siste par årene og dermed er det en bedre tone foran denne kampen enn det var for noen få år siden. 
Men selv om klubbene samarbeider, så er dette en kamp ingen av lagene vil tape. Dette er trolig årets høydepunkt for Jerv - og de kommer til å gjøre alt de kan for å ødelegge 16.mai-festen i Kristiansand.

Start har hatt en sesongstart med en del uro med bytte av trener, med tap i cupen og med poengtap mot våre argeste opprykksrivaler, men det kan virke som om ting er i ferd med å snu. Nå har vi 6 poeng og 5-0 på våre to siste kamper. Vi har lite skadeproblemer (bortsett fra Akinyemi og Børufsen) og vi ser bedre ut både offensivt og defensivt enn vi har gjort på en stund. 

Dette er faktisk den siste kampen vår i mai. Etter kampen mot Jerv skal vi ikke spille kamp før Skeid og Tom Nordlie kommer på besøk 2.juni. Når man i tillegg vet at dette er fotballens festkveld og at Jerv trolig kommer med flere hundre supportere så håper jeg virkelig at alle som er glade i Start kjenner sin besøkelsestid her. 

Jeg vet det er mange som er misfornøyde med det som har skjedd både på og utenfor banen de siste par månedene, men til syvende og sist ønsker vi jo klubben det beste? Vi vil jo at Start skal rykke opp og spille mot Molde, Brann og Viking i stedet for Nest Sotra, Jerv og Strømmen.

La oss nå stå sammen med klubben og bli med og dra klubben opp til toppen av tabellen. Kom på kamp og vis at du bryr deg. Ikke sitt bak et tastatur og vis din misnøye, men kom på kamp og bidra på den måten du kan. Det er gøyere for både spillere og supportere når det er folksomt på stadion og det er god stemning. 

Det er mye å se fram til for oss Start-supportere. Vi er 2 poeng fra direkte opprykk. Adeleke Akinyemi og Espen Børufsen jobber hardt med å bli skadefrie så de kan bli med på høst-sesongen. Vi får Martin Ramsland til klubben fra 1.august og det er gode muligheter for at vi kan forsterke ytterligere i sommer. 

Og når vi rykker opp (ikke hvis) så er jeg 100 prosent sikker på at vi er bedre forberedt på det som venter enn det vi var sist. Men før det kan skje, må vi alle bidra så godt vi kan så vi kan rykke opp igjen.

I dag får vi vår 3 strake seier og sender lillebror Jerv tilbake til Grimstad med halen mellom bena...

Håper så mange som mulig tar turen og blir med å skaper liv på tribunene, og så får vi håpe at Start-gutta leverer som de gjorde sist de spilte hjemmekamp. Da kan det bli en morsom 16 mai i Kristiansand og hyggelig for Start-gutta å gå i borgertoget dagen etter.

HEIA START!
 
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Obos-ligaen: