Klart for lokaloppgjør

Frank Thomassen med det du må vite før dagens oppgjør mot Jerv.

FORAN JERV - START
Nå begynner det virkelig å dra seg til i OBOS-ligaen. Med kun 5 kamper igjen betyr hvert eneste poeng og hver eneste scoring så utrolig mye. Opprykket kan bli avgjort på målforskjell i år, og dermed er det viktig at vi er 100 % fokuserte i hver eneste av de 5 kampene vi har igjen. Tar vi 15 poeng så tror jeg vi rykker rett opp. Det blir ikke enkelt og det første laget som står i veien er Jerv. Tar vi 3 poeng her tror jeg sjansen er god for at vi vil ligge på direkte opprykksplass når vi etter denne runden har ny landslagspause.

TABELLEN
3. Start...25 16-3-5 42-27 52 poeng
9. Jerv....25 8-9-8 33-39 33 poeng

FK JERV
Jerv var foran sesongen regnet som en av outsiderne til å rykke opp men har ikke innfridd de forventningene. Selv om de bare er 4 poeng unna kvalikplass, så er man nok skuffet over å ligge 19 poeng bak storebror fra Kristiansand.

Men med kun 4 poeng opp til kvalik har laget til Arne Sandstø alt å spille for i de resterende 5 kampene av sesongen.
Hjemme i Grimstad har de kun tapt en kamp (0-2 mot Sandefjord), men samtidig har hele 5 kamper endt med poengdeling. Jerv er gode bakover og har kun sluppet inn 8 mål på hjemmebane. Det er best i hele divisjonen (sammen med Sandefjord).

Jerv har som kjent mange med fortid i Start. Det gjelder både trener Arne Sandstø og flere av spillerne som f.eks Simon Larsen, Espen Knudsen, Thomas Zernichow, Daniel Aase og Benjamin Boujar.
Jeg vil tro at de fleste av disse er interesserte i å ta skalpen på sin tidligere arbeidsgiver.

Toppscorer for Jerv er Ole Marius Håbestad med 6 scoringer mens de neste er Chuma Anene og Mathias Wichmann med 5 nettkjenninger hver.
En annen spiller som må passes på er spissen Alexander Dang som kom til Jerv fra Nest Sotra i sommer - og som har 3 scoringer på 8 kamper.

Til kampen mot Start må forresten Jerv klare seg uten Håkon Suggelia som ble utvist mot Notodden.

JERV's 5 SISTE
1 september: Aalesund - Jerv 4-0 (serie)
15 september: Jerv - Raufoss 1-0 (serie)
18 september: Ull/Kisa - Jerv 1-0 (serie)
22 september: Jerv - Tromsdalen 1-0 (serie)
29 september: Notodden - Jerv 1-1 (serie)

IK START
Hos Start soner Afeez Aremu karantene etter at han pådro seg gult kort helt mot slutten av kampen mot Sandnes Ulf. Erlend Segberg går nok inn og tar den plassen. Ellers så er dessverre Kristoffer Tønnessen skadet - og trolig ute resten av sesongen. Dermed mister han oppgjøret mot gamle lagkamerater. Inn der går Henrik Robstad.
Ellers var det gledelig at Adnan Hadzic fikk en hel kamp for Start 2 sist mandag og dermed er han nok helt sikkert med på benken i denne kampen.

DEN OMVENDTE KAMPEN
Den omvendte kampen ble spilt i Kristiansand på selveste 16 mai og det ble en spennende og severdig kamp med mange sjanser begge veier. Jerv skapte kampens første sjanse, men det var Start som fikk uttelling først da Kasper Skaanes scoret etter fint forarbeid av Aron Sigurdarson. Start doblet ledelsen etter 25 minutter da Aron Sigurdarson scoret etter en kontring der han fikk ballen av Mathias Bringaker.
Etter drøye halvtimen reduserte Daniel Aase - og kun 6 minutter senere utlignet Peter Reinhardsen etter en stygg tabbe av Deumeland. 2-2 stod seg til pause. 2.omgangen fortsatte med sjanser begge veier, men det var Start som skulle få seiersmålet sitt etter 88 minutter da Aron Sigurdarson scoret etter fin pasning av Henrik Robstad.

Dermed endte kampen med 3-2 seier til Start i en kamp der Jerv var helt på høyde med hjemmelaget.

I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er KFUM - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Sandnes Ulf ble en litt merkelig kamp. I 1.omgang styrte vi det meste, men klarte ikke å komme til de store sjansene, mens Sandnes Ulf scoret på omtrent det eneste de skapte. Et ganske ufarlig skudd blir slått ut i feltet av Deumeland og der var Kent Håvard Eriksen og kunne heade ballen i åpent mål. Svakt keeperspill der av vår normalt gode keeper.
Etter pause var det et mye mer effektivt Start-lag, og dagens Start-spiller var definitivt Martin Ramsland som scoret ekte hattrick. Først plukker han opp en løs ball i feltet og smeller ballen i mål på halvvolley. Deretter er han påpasselig framme og smeller inn et fint innlegg av Henrik Robstad. I det 87 minutt kastet han seg rundt og brassesparket ballen knallhardt i tverrliggeren, men 3 minutter senere får han sin tredje scoring da han header et frispark fra Wichne knallhardt i mål. Man skulle da tro at kampen var avgjort, men 2 minutter senere blir Sandnes Ulf's Tapio Heikkila felt klønete i boksen av Aremu. Dermed straffespark til bortelaget - og sesongens 8 gule kort for vår gode midtbanespiller. Kampen ebbet derimot ut med en fortjent 3-2 seier til hjemmelaget.

I og med at Sandefjord også vant, så er stillingen uforandret i teten. Sandefjord er 1 poeng foran Start og dermed må Start ta minst 1 poeng mer enn Sandefjord på sine 5 siste kamper. Det betyr at det er utrolig viktig at vi gjør vår jobb og vinner de kampene vi har igjen. En av de absolutt vanskeligste kampene som gjenstår er bortekampen mot Jerv. Ikke fordi at Jerv har spilt så veldig godt eller har så mange gode spillere, men fordi vi vet at lokaloppgjør som dette aldri er enkle. Selv om Start har hatt godt tak på Jerv de senere år, så er det nok et veldig tent hjemmelag som vil gjøre alt de kan for å hindre et opprykk for Start.

Samtidig burde Start kjenne godt til lørdagens motstander. Vi har hatt Arne Sandstø som trener og vi har både Henrik Robstad og ikke minst Kristoffer Tønnessen som har god kunnskap om det som skjer i Grimstad. Jeg vil tro at spesielt Kristoffer Tønnessen har gitt Joey Hardarson noen tips foran denne kampen.

Vi har nå spilt 25 av 30 kamper denne sesongen. Det er temmelig klart at det kun vil stå mellom Start og Sandefjord om hvem som skal slå følge med Aalesund opp i eliteserien. Selv om Sandefjord ligger knepent foran oss, så kan det selvfølgelig skifte veldig raskt, og det eneste Start kan fokusere på er å vinne sine gjenstående kamper.

Til kampen mot Grimstad vil det nok bli godt med folk. Det vil komme et stort antall Start-supportere og det vil nok bli en flott ramme rundt kampen. Jeg håper at Start viser seg fra sin beste side og klarer å få med seg 3 poeng hjem til Kristiansand.
Da kan vi kose oss i TV-stolen på søndag og håpe at Sandefjord taper poeng borte mot Kongsvinger.

Det vil bli en thriller-avslutning på sesongen. La oss håpe at Start takler presset best i de 5 resterende kampene.

God tur til alle dere som tar turen for å støtte Start-gutta. La oss håpe det blir en god dag for både Starts spillere og supportere!