BRUK blogg, thomassen supporteren

Sammen kan vi vinne kampen - på tribunen

"Forhåpentligvis vil Start-spillet inspirere folk på tribunen slik at vi sammen kan ta knekken på Klanen" skriver Frank Thomassen.

FORAN START - VÅLERENGA

Lørdag kveld tar vi mot et annet lag som har slitt de siste par kampene. Vålerenga kommer fra to stygge tap og er nok revansjesugne foran denne kampen. Sammen med dem kommer det trolig minst 500 supportere på bortefeltet så det er ingen tvil om at det blir en tøff kamp både på banen og på tribunen. Ta turen til Sparebanken Sør Arena og bidra til 3 viktige poeng. Vi trenger en ny opptur nå.


TABELLEN 
7. Vålerenga. 4...2-0-2...4-8...6 poeng
14. Start.......3...1-0-2...5-6...3 poeng


VÅLERENGA FOTBALL
Vålerenga er en tradisjonsrik klubb som blant annet har vunnet fem seriemesterskap og fire cupmesterskap - selv om det er noen år siden sist. Siste seriegull kom som alle vi kjenner godt til i 2005, da de knivet med Start helt til siste runde. Etter dette har de et cupgull i 2010. Vålerenga har spilt i toppdivisjonen siden 2002 men har stort sett havnet rundt midten de siste 6-7 sesongene. Laget flyttet i fjor høst fra Ullevaal stadion til ny stadion - Intility Arena.

Laget har variert en del i vinterens treningskamper fra å blant annet å spille uavgjort borte mot Molde til å tape 0-3 mot TIL i Spania. I serien har de også variert veldig, fra å vinne de to første kampene mot Kristiansund og Odd til å tape 0-3 mot Sarpsborg og 1-4 hjemme mot Godset. Det er ingen tvil om at ting ikke helt sitter for Ronny Deilas mannskap.

Laget har scoret fire mål så langt og den nye spissen Sam Johnson har scoret to av disse. Han bli farlig i lørdagens kamp. 

Vålerenga har ikke noen spesielle skadeproblemer og kan dermed stille med et sterkt lag i Kristiansand. Ellers blir det gjensyn med Amin Nouri - som har flere sesonger bak seg i Start. Han spiller høyreback for Vålerenga.

Start har tatt i mot Vålerenga 31 ganger i Kristiansand og disse har endte med 11 Start-seire, 4 uavgjorte og 16 ganger har Vålerenga dratt hjem med 3 poeng.


VÅLERENGAS 5 SISTE KAMPER
12 mars: Kristiansund - Vålerenga 0-1 (serie)
18 mars: Vålerenga - Odd 2-1 (serie)
23 mars: Vålerenga -Kalju 3-1 (treningskamp)
2 april: Sarpsborg 08 - Vålerenga 3-0 (serie)
7 april: Vålerenga - Strømsgodset 1-4 (serie)


PASS PÅ DENNE SPILLEREN
Spilleren jeg vil trekke fram fra lørdagens motstander er Chidera Ejuke. Han har åpnet sesongen veldig bra. Han har notert seg for en scoring og han skaper enormt mye med sin fart og teknikk.
Han kom til Vålerenga foran 2017-sesongen fra Gombe United FC, hvor han scoret hele 45 mål på 50 kamper.  
20-åringen fra Nigeria er absolutt en Start må passe godt på. Trolig spiller Ejuke venstre ving i denne kampen. 


IK START
Start holder fremdeles på å sette et lag og det er beinhard konkurranse på midten spesielt. Adnan Hadzic var en av våre beste sist kamp og får nok fornyet tillit her. Trolig vil vi få se Kasper Skaanes i den andre indreløper-rollen og det blir spennende å se hvordan han klarer seg. Forsvaret blir nok som sist mens det kan se ut som om Tobias Christensen tar plassen på høyrekanten. 

Jeg tror disse starter mot Vålerenga:

(4-3-3)

Håkon Opdal

Eirik Wichne
Simon Larsen
Damion Lowe
Elliot Kack

Kasper Skaanes
Afeez Aremu
Adnan Hadzic

Tobias Christensen
Kristjan Floki Finnbogason
Kevin Kabran

NOEN TANKER TIL SLUTT
Som ventet fikk vi problemer på Åråsen sist mandag. 1.omgangen var årsverste, men heldigvis hevet vi oss noe i 2.omgang og hadde ganske god kontroll på hjemmelaget da. Uansett stod vi igjen med tap og 0 poeng og dermed raste vi nedover på tabellen.

Lørdag ettermiddag skal vi derimot ta i mot en motstander som passer oss bedre. Vålerenga er et mer spillende lag enn "gampelaget" Lillestrøm, så det blir nok et helt annet kampforløp i den kampen. Dessuten er vi tilbake på et underlag som vi trives mye bedre på enn på ei tung og ujevn gressmatte som vi hadde sist kamp.

Begge lag kommer inn til kampen med to strake tap. Dermed er dette en viktig kamp for begge lag. Skulle Start vinne denne kampen går vi forbi Vålerenga på tabellen, og det viser hvor jevnt det er i denne divisjonen. 

Vålerenga har kanskje Norges beste supporterklubb i Klanen. De har dette som "årets bortetur" og sender nedover minst seks busser, i tillegg til dem som kjører selv. Det er ventet minst 500 på bortefeltet og dermed blir det en krevende oppgave for Starts "singing section" å vinne kampen på tribunen. 

Det betyr ikke at man har tapt på forhånd. Men da må hele stadion bli med. Ikke bare dem som står på "singing section". Forhåpentligvis vil Start-spillet inspirere folk på tribunen slik at vi sammen kan ta knekken på Klanen. Det er ikke umulig men det kreves innsats fra hele stadion!

Etter kampen mot Vålerenga skal vi til Lerkendal og det blir ingen lett kamp, så det er viktig at vi nå får med oss en god opplevelse. Jeg håper virkelig at Mark Dempsey og hans trenerteam finner en kombinasjon som fungerer - spesielt på midten. 
Klarer vi å holde nullen så er jeg helt sikker på at vi vil skape sjanser framover. Det ser ut som det blir Christensen, Floki og Kabran som skal spille på topp og der er det nok av kreativitet til å lage trøbbel for forsvaret til Vålerenga - som har hanglet så langt. Faktisk er det kun Sandefjord som har sluppet inn flere mål enn lørdagens motstander. Det må vi utnytte.

Det er meldt gode temperaturer og det kan fort bli en morsom kamp mellom to lag som er bedre framover enn bakover. Jeg spår scoringer til begge lag og så får vi bare håpe at vi scorer minst ett mål mer enn laget til Ronny Deila.

Ta turen på kamp og bidra så hjemmelaget kan vinne både kampen på tribunen og på banen.

God kamp alle Start-venner!

Frank Thomassen
Frank Thomassen

FROM OVER THERE

= Frank Thomassen=

Annonse fra Obos-ligaen: