- Kan vi håpe på hjelp?

Frank Thomssen blogger før årets siste hjemmekamp i OBOS-ligaen.

Annonse:

FORAN START - ULLENSAKER/KISA

Det ble dessverre tap mot Aalesund forrige helg, men jeg synes vi leverte en ganske god kamp mot et Aalesund-lag som har imponert veldig denne sesongen. Med det tapet forsvant nok den siste direkte opprykksplassen, men det betyr ikke at Start ikke skal ta de siste to kampene alvorlig. Mot Ullensaker/Kisa har vi muligheten til å vise publikum at dette laget er bedre enn det som ble vist i forrige hjemmekamp. Forhåpentligvis får vi hjelp av Jerv i Sandefjord - og da er det en bitteliten mulighet for at dette blir årets siste hjemmekamp for Start.


TABELLEN
3. Start.......28 17-5-6 50-30 56 poeng
9. Ull/Kisa...28 10-6-12 44-45 36 poeng


ULLENSAKER/KISA FOTBALL
Ull/Kisa har kun ett tap på sine 6 siste kamper - og det var forrige runde hjemme mot Sandefjord - dessverre. Dermed mistet laget muligheten til å kapre en kvalik-plass og har derfor kun æren å spille for i Kr.sand. De vil garantert havne mellom 8 plass og 12 plass denne sesongen så det blir spennende å se hva slags motivasjon de kommer med til Kr.sand. Vil de bruke sitt beste mannskap eller vil de satse på noen av de som ikke har spilt så mye? 

Toppscorer for Ull/Kisa er Kristoffer Normann Hansen med 6 scoringer, mens Nikolas Walstad og Eric Kitolano begge har 5 målgivende pasninger.

Mot Start må de klare seg uten midtstopper Lars Ranger som ble utvist etter å ha fått 2 gule kort mot Sandefjord. Er ikke kjent med om laget har spesielle skadeproblemer, men det blir som sagt spennende å se om det blir gjort noen endringer på laget da det i realiteten ikke er mye å spille for i deres to siste kamper.


ULLENSAKER/KISA's 5 SISTE
21 september: Kongsvinger - Ull/Kisa 1-2 (serie)
29 september: Ull/Kisa - Aalesund 2-2 (serie)
6 oktober: Notodden - Ull/Kisa 0-0 (serie)
20 oktober: Skeid - Ull/Kisa 1-2 (serie)
27 oktober: Ull/Kisa - Sandefjord 0-2


IK START
Hos Start er Twum tilbake fra karantene, og det blir spennende å se hvem Joey velger på midten. Han har normalt brukt Twum/Aremu, men jeg synes Erlend Segberg har levert ganske bra i sine siste kamper så det blir spennende å se hvem som blir foretrukket. Jeg tipper det blir Aremu og Twum.
Mathias Bringaker soner karantene i denne kampen, men hadde nok ikke startet uansett. Jeg tipper vi starter med disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Isaac Twum
Afeez Aremu

Kasper Skaanes
Kevin Kabran
Aron Sigurdarson

Martin Ramsland



DEN OMVENDTE KAMPEN
Den omvendte kampen ble spilt den 28 juli - på Joey's bursdag og Start hadde akkurat kommet fra en meget solid kamp i Sogndal. Start tok ledelsen etter 14 minutter etter et selvmål av Lars Ranger. Det kom etter at Wichne slo et hardt innlegg fra høyresiden. Start doblet etter 38 minutter på en fin scoring der Tobias og Robstad kombinerte fint på venstresiden. Tobias kommer seg ned til dødlinjen og spiller ballen inn til Bringaker som kan bredside ballen inn. Start leverte en enda bedre 2.omgang og selv om det ikke ble flere scoringer, var det mange fine angrep og Start hadde fullstendig kontroll på hjemmelaget.


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår siste motstander er Notodden - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Kevin Kabran
Kristoffer Tønnessen
Eirik Wichne
Afeez Aremu
Damion Lowe


Notodden
Even Parkstad Johansen
Steffen Jenssen
Michael Ledger
Alfred Sankoh
André Bakke
Marco Tagbajumi



NOEN TANKER TIL SLUTT
Start dro til Aalesund i visshet om at man måtte få med seg 3 poeng for å ha et reellt håp om å kapre 2.plassen. Det var en jevn kamp der Aalesund startet best, men hvor Start etterhvert tok over. Det stod 0-0 til pause etter at Start avsluttet omgangen best. Start var også best i begynnelsen av 2.omgang og skapte flere gode muligheter. Men da det lå en Start-scoring i lufta kastet Damion Lowe seg inn i en altfor vill takling - og gav Aalesund muligheten fra 11.metersmerket. Der gjorde Gueye ingen feil og det stod 1-0 etter 73 minutter. Kun 3 minutter senere doblet samme mann da han vant en hodeduell og kunne sende hjemmelaget opp i 2-0. Det så da veldig vanskelig ut, men så scoret Eirik Wichne på et fint skudd fra ca 16 meter - og dermed var det i det minste håp om poeng. Vi hadde ballen og skapte et lite trykk uten å skape store sjanser, og dermed ebbet kampen ut med 2-1 til hjemmelaget som tok sin 14 strake hjemmeseier for sesongen!

Dermed måtte vi håpe på hjelp fra Ullensaker/Kisa som tok i mot Sandefjord, men en utvisning i 2.omg ødela mye og Sandefjord kunne dra hjem med en 2-0 seier og et meget solid tak på 2.plassen. 

Selv om det ikke er helt avgjort så skal det veldig mye til for at dette nå går galt for Sandefjord. Da må de tape hjemme mot Jerv og borte mot Aalesund - samt at Start må vinne sine 2 kamper mot Ull/Kisa og Notodden. Det ER mulig, men jeg tror vi bare må regne med en forlenget sesong med kvalik-kamper i slutten av november - og begynnelsen av desember.

Siste hjemmekamp i seriespillet er mot Ullensaker/Kisa. Start må nå bare glemme direkte opprykk og ikke fokusere på det som skjer i Sandefjord, men i stedet sørge for at man spiller en god kamp selv og får fornyet selvtillit inn i gruppa. Start har forresten et godt tak på Ull/Kisa. Lagene har spilt mot hverandre 5 ganger og Start har 5 strake seire og 12-2 i målforskjell. La oss håpe den statistikken fortsetter lørdag ettermiddag.
Til kampen mot Ull/Kisa er det dessuten gratis inngang, og sponsorer har gått inn med et kronebeløp som skal deles mellomStart og de lokale samarbeidsklubbene i Kr.sand.Det er jo et fint tiltak og derfor er det så utrolig kjedelig at dette ikke ble en viktig kamp der mer stod på spill. 

Jeg håper at Start virkelig leverer en god kamp. Jeg håper man får vist dem som tar turen på kamp at dette er et lag som virkelig vil rykke opp - selv om det er via kvalik. På vårt beste er vi gode nok, og så må vi bare sørge for at vi får dette ut i denne kampen.

Benytt deg av den muligheten og så får vi håpe at Start-gutta lar seg inspirere og at man kan gjøre det slik at de som tar turen på denne kampen - også tar turen når det trolig blir kvalik-kamper om noen uker.

Sesongen er langt i fra over. Første oppgave for Start er å slå Ull/Kisa - og så får vi håpe at Jerv kan gi oss hjelp i Sandefjord. Da kan det fort bli spenning i siste runde. Hvis ikke det skjer - er det uansett mye spennende fotball i de neste ukene.

God kamp til alle som har Start i hjertet.

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: