Kan ikke undervurdere Strømmen

Frank Thomassen advarer Start-laget mot å ta lett på oppgaven mot Strømmen, og minner om at både Bodø/Glimt og Lillestrøm tapte på Strømmen Stadion før i år.

FORAN STRØMMEN - START
Da var landslagspausen endelig over og det er klart for noen nye runder med OBOS-fotball. Vi går inn i en uke der vi skal spille bortekamp mot Strømmen, hjemmekamp mot Nest Sotra og bortekamp mot Ham Kam. Tar vi 9 poeng i disse kampene - som absolutt er mulig - setter vi virkelig press på Sandefjord som blant annet har vanskelige bortekamper mot Sogndal og KFUM. Dette kan fort bli uka der vi befester 2.plassen, men da må vi ta 3 poeng på Strømmen stadion.

TABELLEN
2. Start...........21 14-3-4 37-21 45 poeng
15. Strømmen..21 3-8-10 22-36 16 poeng

STRØMMEN IDRETTSFORENING
Strømmen har fått en tung sesong og står med begge beina i nedrykksstriden. Det hjalp heller ikke at de måtte starte sesongen med -1 poeng etter økonomiske problemer. Slik det ser ut nå er det Strømmen, Skeid og Notodden som må kjempe om å unngå nedrykk sammen med Tromsdalen.

Men til tross for bunnstrid i seriespillet, imponerte de stort i årets NM. Der slo de ut Bodø/Glimt i 2.runde og Lillestrøm i 3.runde, før det ble tap mot Haugesund i 4.runde. Men to eliteserieskalper er absolutt imponerende.

Laget er derimot i veldig svak form og har tatt kun 2 av 15 mulige poeng på sine 5 siste kamper. I forrige hjemmekamp tapte de meget overraskende 0-4 for fortapte Tromsdalen, og det begynner virkelig å brenne et blått lys for laget til Ole Martin Nesselquist.

Til kampen mot Start må hjemmelaget klare seg uten både Kristian Jahr og John Olav Norheim. Begge disse har spilt fast i midtforsvaret til Strømmen - og det er ingen tvil om at hjemmelaget er svekket defensivt.

Den suverene toppscoreren for Strømmen er Sivert Gussiås med 8 scoringer på 20 kamper. Nestemann på toppscorerlista har scoret 2 mål, så det er ingen tvil hvem som utgjør den største offensive trusselen på dette laget.

STRØMMEN's 5 SISTE
11 august: Aalesund - Strømmen 3-1 (serie)
18 august: Strømmen- Notodden 1-1 (serie)
21 august: Kongsvinger - Strømmen 3-2 (serie)
25 august: Strømmen - Tromsdalen 0-4 (serie)
1 september: Ull/Kisa - Strømmen 2-2 (serie)

IK START
Hos Start soner Eirik Wichne karantene for 4 gule kort. Inn på hans plass går trolig Isaac Twum, og dermed kommer Erlend Segberg inn på midten sammen med Aremu. Martin Ramsland har slitt med en skade i ribbena og må trolig stå over denne kampen. Da kommer Mathias Bringaker inn på topp. Her er laget som trolig starter kampen:

DEN OMVENDTE KAMPEN
Den omvendte kampen ble spilt i Kristiansand den 5 mai. Kampen endte med en komfortabel 4-0 seier til hjemmelaget og dagens hovedperson var Tobias Christensen med 3 scoringer. Den første kom etter 11 minutter da Skaanes kommer ned til dødlinja og legger inn foran mål der Tobias kunne bredside inn 1-0. Det resultatet stod seg til pause. Etter 50 minutter scorer Kristian Jahr selvmål for Strømmen etter et godt innlegg av Aron Sigurdarson, mens Tobias legger på til 3-0 bare tre minutter senere på en perle fra 22 meter. Etter 66 minutter scorer Tobias sitt tredje på et direkte frispark fra ca 20 meter. En fullt fortjent hjemmeseier til Start.

I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Nest/Sotra - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

NOEN TANKER TIL SLUTT
Kampen mot Sogndal var en ny solid kamp av Start. Vi sprudlet ikke på noen som helst måte, men vi var kompakte og gode bakover - og så fikk vi den ene scoringen som trengtes for å innkassere 3 nye poeng. Vi var solide og bortelaget skapte veldig lite - mens vi stort sett hadde ballen på Sogndals banehalvdel i 2.omgang. Det er slike kamper gode lag vinner - og det var akkurat det vi gjorde i denne kampen. Ellers så lot jeg meg imponere av Sogndal i denne kampen. De manglet flere spillere og hadde også tre forsvarsspillere på 18-19 år som gjorde det veldig godt. Det er noe spennende på gang i Sogndal...

Nå er det Strømmen som står for tur. Strømmen er i desperat poengnød og kommer til å selge seg veldig dyrt i kampen mot Start. Samtidig er de vesentlig redusert når begge de faste midtstopperne må sone karantene. Dette er noe Start må utnytte.
Dette er en kamp Start skal vinne, men samtidig er slike kamper også skumle. Vi møter et hjemmelag som har alt å vinne i denne kampen. Selv om de har slitt i serien og blant annet tapte 0-4 mot Tromsdalen i sin forrige hjemmekamp, så har de vist i cupen at de kan spille bra hvis de har dagen. Både Bodø/Glimt og Lillestrøm har måtte reise hjem fra Strømmen stadion med tap.

Start er derimot i god form og det er en tropp med stor selvtillit som reiser til Strømmen. Start har ikke tapt siden 22. juni da Notodden vant i Kristiansand. Etter dette har det blitt 8 seire og 2 uavgjorte og dermed må Start nå kalles en favoritt til å ta den viktige 2.plassen som gir opprykk til eliteserien.

Da må vi fortsette å spille som vi har gjort i det siste. Solid forsvarspill og sjanseskapende angrepsspill er fasiten, og så må vi bare ikke la oss lure av tabellen. Ser vi på tabellen, så er det lett for at vi slipper oss ned til 90 prosent i denne kampen - og da kan det fort ende med tap.
Her må gi gå inn til kampen som om det var semifinale i cupen, vel vitende om at 3 nye poeng kan gi oss luke ned til Sandefjord som har en veldig vanskelig kamp borte mot Sogndal denne runden.

La oss håpe på ny Start-seier og at vi samtidig får hjelp fra Eirik Schulze & Co i Sogndal.
Det er bare å glede seg til en spennende fotball-høst.