- Ingenting er bedre enn å se kamp live

Supporterblogger Frank Thomassen med sine tanker om det som venter mot KFUM og i resten av sesonginnspurten.

Annonse:

FORAN START - KFU
Da var vi ferdige med landslaget - og vi kan igjen rette alt fokus mot det som virkelig betyr noe - nemlig at Start rykker opp. Jeg vil mye heller at Start rykker opp enn at Norge kommer til EM, og dermed begynner nervene å komme krypende nå som vi er klare for innspurten på årets sesong. Det er 4 kamper igjen - og det kommer til å bli ulidelig spennende. Jeg tror ikke Sandefjord tar 12 poeng på sine 4 siste kamper, og dermed tror jeg Start har alt i egne hender. Vinner vi våre 4 siste kamper tror jeg vi rykker direkte opp. 

Og etter maktdemonstrasjonen i Grimstad for 2 uker siden, håper jeg i tillegg at det blir mange som tar turen til Sparebanken Sør Arena til denne viktige kampen mot KFUM.

 

TABELLEN
3. Start....26 17-4-5 49-28 55 poeng
4. KFUM...26 11-8-7 54-41 41 poeng

KFUM-KAMERATENE OSLO
Først og fremst: KFUM har hatt en fantastisk sesong. Laget rykket opp foran denne sesongen etter å ha blitt nummer 2 i PostNord-ligaen - hele 9 poeng bak Skeid og kun målforskjell bedre enn Hødd.
At de så kommer opp i OBOS-ligaen og slåss om en kvalik-plass med 4 runder igjen er imponerende. 
I tillegg kom laget til kvartfinalen i NM der det ble 2-5 tap hjemme mot Odd.

Det må derimot nevnes at laget har hatt en kraftig nedadgående kurve de siste ukene og tar vi med cupkampen mot Odd har laget ikke vunnet noen av deres 5 siste kamper. De siste to kampene har endt med 0-1 tap borte mot Raufoss og 1-1 hjemme mot fortapte Tromsdalen.

Toppscorer for Kåffa er Lars Olden Larsen med 8 scoringer, mens Stian Sortevik er den med flest målgivende (12).

KFUM har flere spillere tilgjengelige igjen til denne kampen. Robin Rasch er tilbake fra karantene mens Tore Sørås og Kristian Brix er tilbake fra skader.  

Daniel Fredheim Holm er usikker pga vridning i kneet i forrige kamp, men bortsett fra han har trener Jørgen Isnes flere valgmuligheter inn mot denne kampen.



KFUM's 5 SISTE
18 september: Aalesund - KFUM 2-1 (serie)
22 september: KFUM - Sandefjord 3-3 (serie)
26 september: KFUM - Odd 2-5 (cup)
29 september: Raufoss - KFUM 1-0 (serie)
6 oktober: KFUM - Tromsdalen 1-1 (serie)


IK START
Hos Start er Aremu tilbake fra karantene, mens Erlend Segberg igjen må sone, og dermed går Aremu inn der - mens det meste tyder på at vi fortsetter som sist. Henrik Robstad fikk seg en smell på trening, men det meste tyder på at han er spilleklar. Jeg tipper vi starter med disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Isaac Twum
Afeez Aremu

Kasper Skaanes
Kevin Kabran
Aron Sigurdarson

Martin Ramsland



DEN OMVENDTE KAMPEN
Den omvendte kampen ble spilt i Oslo så tidlig som 7 april, som var den 2.serierunden. Start kom inn til kampen etter en veldig turbulent serieåpning mot Aalesund med alt dramaet med Kjetil Rekdal. Start leverte en god 1.omgang og gikk til pause etter scoringer ved Aron Sigurdarson og Kasper Skaanes. I 2.omg var KFUM bedre med og fikk en redusering av Mawa etter 68 minutter. Start rodde derimot inn sesongens første 3-poenger. Bortsett fra Start er det kun suverene Aalesund som har vunnet på Kåffa stadion.

I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Aalesund - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Mathias Bringaker
Kevin Kabran
Kristoffer Tønnessen
Isaac Twum

Aalesund
Aron Elís Thrándarson
Sondre Fet


NOEN TANKER TIL SLUTT
For en kamp vi var vitne til på Levermyr for 2 uker siden. Flere av Jervs spillere hadde brukt dagene i forveien til å fyre opp stemningen i avisen, men ble så latterliggjort av lekne Start-spillere. Det kunne og burde blitt tosifret - men det er det ingen som bryr seg om i dag - for dette var festfotball fra et Start-lag som dermed virkelige fikk pyntet på målforskjellen.
 


Sandefjord svarte dagen etter med en sterk seier borte mot Kongsvinger, men nå har Start best målforskjell og dermed må Start bare ta 1 poeng mer enn Sandefjord på de siste 4 kampene.

Med så få kamper igjen er hver eneste kamp utrolig viktig og en svak kamp kan nå ødelegge et eventuelt opprykk. Dermed er det så utrolig viktig at vi er 100 % fokuserte i samtlige 90 minutter i hver eneste av de kampene som gjenstår. 

Første hinder er en av sesongens store overraskelser. KFUM har slitt litt i det siste, men har levert en kanonsesong - og har absolutt muligheten til å klare en kvalik-plass. Vi tar i mot et lag som har alt å spile for i søndagens kamp.

For Start så må man bare bygge videre på det man gjorde i Grimstad. Der var vi gode bakover - mens vi skapte mange sjanser framover på banen - og ikke minst - scoret noen flotte mål. 
I den kampen var Martin Ramsland helt fantastisk. Han scoret et flott mål og hadde en flott målgivende og jobbet knallhardt også defensivt. Hvis han kan fortsette slik i de fire siste kampene - så vil det ikke bli enkelt å stoppe dette Start-laget.

Dette er nest-siste hjemmekampen (dersom det ikke blir kvalik) og jeg synes absolutt at dette Start-laget nå virkelig fortjener et godt oppmøte på tribunene. Start har vunnet 6 strake kamper med en målforskjell på 15-4 og tar man med fest-kampen i Grimstad så har dette laget nå virkelig bevist at de kan underholde. KFUM er derimot et godt lag og det blir ingen enkel kamp. Derfor håper jeg mange tar turen - og viser at man bryr seg om klubben. Det er enkelt å sitte i sofaen, men det er ingenting som er bedre enn å se kampene fra tribuneplass der man kan juble sammen med spillere og andre Start-supportere.

Så ta turen til Sparebanken Sør Arena - og hjelp gutta til 3 nye poeng og et nytt steg mot eliteseriefotball i 2020.

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: