- Ingen unnskyldning

Joey Hardarson mener 4-0 ikke helt gjenspeiler kampen, men ville ikke kommer med noen unnskyldninger etter kampen. Arkivfoto: NTB scanpix

Annonse:

- De er bedre enn oss i begge boksene og avgjør kampen der. 4-0 gjenspeiler kanskje ikke helt kampen, men de vinner fortjent. Så for oss handler det bare om å sørge for at vi er bedre neste gang, sier Joey Hardarson etter 4-0-tapet mot HamKam.

Etter 12 kamper uten tap, og kun fire baklengsmål på de siste 10 kampene, ble det en stor nedtur på Hamar. Tre skader, fire baklengs og null poeng ble fasit, og dermed blir det en lang og tung busstur hjem.

Etter kampen ville ikke Hardarson skylde på verken skader eller dommeravgjørelser, til tross for at TV-bildene viste at HamKam satte inn 1-0-scoringen ble satt inn ved hånda.

- Det kan godt være det var hands, men vi skal ikke bruke det som noe unnskyldning etter et slikt tap. Når det gjelder skadene så har vi full tiltro til spillerne som kommer inn. Vi taper som et lag og vinner som et lag, og det er ingen syndebukker her, sier Hardarson.

Hva må til for å reise seg etter et slikt tøft tap?

- Vi har mye bra å vise til de siste månedene, så vi vet hvor lista ligger. Nå handler det om å komme seg tilbake til det nivået vi har vist tidligere i høst. 12 kamper uten tap var vannvittig sterkt, så vi kan ikke la denne ene kampen ødelegge for oss. Vi vet hva vi kan, nå må vi bare reise oss, sier Hardarson.

At KFUM hentet inn 1-3 og sørget for at Sandefjord kun fikk med seg ett poeng idag er heller ikke noe Hardarson fokuserer på. 

- Det er positivt at KFUM fikk uavjort, men vi prøver å bruke så lite tid og energi på andre kamper som mulig. Vi må fokusere på oss selv, og knallhardt videre.

Sløser med sjansene

Noe islendingen og de andre trenerne vil ha fokus på i tiden fremover er å jobbe med effektiviteten foran mål. De siste ukene har vi slitt med å omsette sjanser i mål, og også på Briskeby måtte Hardarson se store muligheter bli brent.

- Vi har vært ineffektive de siste ukene. Vi skaper fortsatt store sjanser, og vi skaper egentlig nok sjanser til å vinne. Det er positivt, det hadde vært verre om vi ikke skapte sjanser, Men vi må være mer kliniske foran mål, og så må vi forsvare oss bedre i egen boks også.

Jonas Deumeland måtte gi seg før kampen med en ryggskade, mens både Kristoffer Tønnessen og Joackim Jørgensen forlot banen med skader.

Per nå er det ikke klart hvor alvorlige skadene er, men Joey håper at det ikke er verre enn at de kan være klare igjen til kamp neste helg.

Se sammendrag av kampen her.


Annonse fra Obos-ligaen: