- IK Start vil bestå

Frank Thomassen blogger før kampen mot KFUM.

FORAN KFUM - START
Det var vel ingen som hadde klart å se for seg det scenarioet som utspilte seg på Sparebanken Sør Arena i slutten av forrige uke, men nå har vi avsluttet kapittelet med Kjetil Rekdal og kan starte opp kapittelet med Joey Hardarson som hovedtrener. 
 
En ting er sikkert og det er at ledere, trenere og spillere vil komme og gå - men klubben vi alle er så glade i - IK START - den vil bestå. La oss fokusere på det i tiden som kommer og sammen SKAL vi klare det som er sesongens store mål - nemlig opprykk til eliteserien. 
Da passer det perfekt å starte med 3 poeng mot KFUM.
 
 
TABELLEN
13. Start..... 1 0-0-1 0-1 0 poeng
13. KFUM.... 1 0-0-1 0-1 0 poeng


KFUM KAMERATENE
KFUM ble stiftet 1 januar 1939 og blir av mange kalt Kåffa. Klubben holdt lenge til i Oslo sentrum men på slutten av 1960-tallet ble aktivitetene flyttet til Ekeberg.
Klubben spilte på det nest-høyeste nivået også i 2016, men endte da på 15.plass og rykket rett ned igjen i 2.divisjon. Fjorårets opprykk fra 2.divisjo ble sikret etter at man slo Fredrikstad over 2 kamper. Det endte med 3-0 hjemme i Oslo, mens det ble 1-1 i Fredrikstad - og dermed rykket KFUM fortjent opp i OBOS-ligaen. Verdt å merke seg er det at KFUM i fjor hadde et budsjett på 2.6 millioner kroner - mens Fredrikstad hadde et budsjett på nesten 22 millioner. 
Som vi vet godt, så betyr ikke penger alt i fotball! 

KFUM rykket opp med stor innsats og lynraske kontringer, og dette er også et av varemerkene til klubben i år. De har imponert i treningskampene - og de var veldig nærme å ta poeng borte mot opprykksfavoritten Sandefjord i 1.serierunde.

Hovedtrener er Jørgen Isnes mens velkjente Daniel Fredheim Holm er spillende assistent-trener. Av kjente spillere finner vi blant andre Kristian Brix og tidligere Start-spiller Jørgen Hammer.

Når det gjelder spilleroverganger, så har KFUM sikret seg disse spillerne foran denne sesongen:

Daniel Fredheim Holm (Vålerenga)
Kristian Brix (Sandnes Ulf)
Abdul-Basit Agouda (Stabæk)
Rahul Sharma (Egen juniorstall)
Emmmanuel Troudart (Ull/Kisa)
Simon Thomas (Strømmen)
Olav Øby (Kongsvinger)

Mens følgende spillere har forsvunnet fra klubben:

Erik Stafford Germundsson (Skjetten)
Anders Mattingsdal
Alessandro Caroprese
Mohammed Jatta
Yassin Rfifi
Aron Christensen (Bærum)

Jeg tror KFUM blir et av lagene som vil overraske i 2019 og at de vil klare seg greit i divisjonen.


KFUM'S 5 SISTE KAMPER
2 mars: KFUM - Ull/Kisa 4-3 (treningskamp)
9 mars: KFUM - Elverum 1-1 (treningskamp)
17 mars: Kongsvinger - KFUM 0-1 (treningskamp)
24 mars: KFUM - Bærum 3-0 (treningskamp)
31 mars: Sandefjord - KFUM 1-0 (serie)
IK START
Hos Start så er Damion Lowe tilbake fra karantene, og er selvskreven på laget. Joackim Jørgensen og Jesper Daland er begge ute med skade og blir trolig ute et par uker til. Adeleke Akinyemi brakk et ben mot Aalesund og er også ute i noen måneder. 

Trolig starter disse mot KFUM: (3-4-3)

Jonas Deumeland

Espen Hammer Berger
Damion Lowe
Isaac Twum

Eirik Wichne
Afeez Aremu
Erlend Segberg
Henrik Robstad

Kasper Skaanes
Mathias Bringaker
Aron SigurdarsonNOEN TANKER TIL SLUTT
På mange måter så starter sesongen nå - for det som skjedde forrige helg var så merkelig og kontroversielt som det kan bli. Jeg trenger ikke å gjenta det som skjedde i perioden mellom torsdag og tirsdag, men det er ingen tvil om at det ikke ble en god oppladning til kampen mot Aalesund for Start-gutta.

Kampen var jevn og ser vi på spill og sjanser så hadde vi fortjent minst 1 poeng, men fotballen er ofte slik at når man ikke scorer på sjansene sine, så kommer det ofte en i mot andre veien. Og det var det som skjedde, men heldigvis er det 29 runder igjen å rette opp i dette på.

Siden tirsdag har Joey Hardarsson fått et midlertidig hovedansvar som Start-trener. Inn i trenerteamet har også Atle Roar Håland kommet og det blir spennende å se effekten av dette.. Det er ingen tvil om at Joey er en person som er godt likt i spillergruppa og det virker som en god mann i denne perioden hvor man skal stake ut kursen videre.

Når Hardarson blir bedt om å beskrive egen fotballfilosofi så ønsker han et aggressivt press, vinne ballen hurtig etter at man har mistet den og hurtig pasningspill framover i banen. Dette må da kalles musikk i ørene for dem som er glade i fotball. Så får vi se om han klarer å få det unge mannskapet til å prestere dette på banen.

Jeg tror ellers at det er viktig at klubben ikke forhaster seg med å få inn ny trener nå. Joda, det er mange spennende navn som nok er aktuelle, men akkurat nå tror jeg det trenerteamet vi har kan få noen uker på seg. Det var nok litt det Manchester United (uten sammenligning forøvrig) også tenkte da de ansatte Ole Gunnar Solskjær som midlertidig manager. Det var ikke snakk om nye spillere, men man fikk en mann som kunne få litt humør og spillerglede i troppen, mens man gav seg selv litt tid til å finne riktig trener for fremtiden. Solskjær gav spillerne frihet til å prøve - uten å være redde for å feile - men at man selvsagt skulle jobbe knallhardt for laget. 

Mitt inntrykk av Kjetil Rekdal var at det var en trener som spillerne kanskje var litt redde for. At man var redde for å prøve - og for at man da ville få høre det i ettertid hvis man ikke fikk det helt til. Kanskje spillerne slipper seg litt mer løs nå? 

Joda, vi tapte i 1.runde og vi fikk Akinyemi skadet, MEN jeg mener det absolutt ikke er noen grunn til å miste håpet om opprykk.. Vi var minst på høyde med Aalesund spillemessig og vi har en god og bred tropp med stor konkurranse om plassene. 

Kampene så langt har også vist at det vil bli mange jevne kamper og jeg tror de fleste av de antatte topplagene vil tape mange poeng. For Starts del handler det nå om å slå tilbake. Mot KFUM møter vi et godt lag som har gjort det bra i vinter. De har en gjeng som jobber knallhardt for hverandre og de har stor fart framover på banen. 

Skal vi klare 3 poeng i denne kampen må vi matche dem på innsats og vi må løpe minst like langt som dem. Klarer vi det så har vi gode nok spillere til å score mål - men vi har ikke råd til å undervurdere dette KFUM-laget. Da blir det garantert tap og forverret tabellposisjon. 

Jeg håper og tror at vi slår tilbake. Spillemessig har vi hatt fremgang i vinterens treningskamper og spillemessig var det heller ikke så galt mot Aalesund. Mot KFUM satser vi på at vi får mer til offensivt og at vi kan dra sørover med sesongens første 3-poenger.

Lykke til med kampen alle Start-venner!
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Obos-ligaen: