Hils på Niels

Niels Vorthoren er en av sesongens nykommere i Start-stallen. 28-åringen er trolig den første hollender i klubben.

- Er det sant? Gøy å være først i noe, gliser Niels som snakker utmerket engelsk og er en blid kar som ruver 1,88 meter over kunstgresset på Sparebanken Sør Arena.

- Hva er førsteinntrykket av klubben?

- Fasilitetene er fine, spillerne har tatt godt i mot meg, det samme gjelder trenerne og resten av staben. Jeg har sett litt av byen, her er mye sjø og høyder og fjell som vi ikke har i Nederland. Der er det mest sand...

- Treningene så langt?

- Mer fysisk enn jeg er vant til hjemmefra, der går det mer i posisjonsspill. Jeg var i Sverige i fjor og der var det mye av samme trening som her. Jeg trengte noen måneders tilvenning til det fysiske kjøret, og den erfaringen tar jeg med meg til Start.  Det trenes hardt med tøffe dueller, men det er nesten ingen som klager over det, mens det i Nederland sytes og klages mye mer. Her har vi noe å lære fra Start-treningene! Forskjellen for meg er ellers at vi ikke følger den såkalte  hollandske modellen som er to vinger og en spiss. I Start driller vi inn to spisser. Det holder jeg på å lære meg.

- Hvor vil du helst spille?

- Jeg er offensiv midtbanemann og spiller gjerne der, men er fleksibel og kan ha andre midtbaneroller også.

- Hva synes du om spillergruppen?

- Den har bra nivå, med noen talentfulle unge og heldigvis også noen erfarne spillere som vet hva som kreves for å nå det målet vi har satt oss om opprykk, sier Niels som har kone bosatt i hjemlandet.

- Hun kommer til Kristiansand for første gang til helgen. Gleder meg til å vise henne denne flotte byen. Hun har en så god jobb som møbeldesigner at hun ikke vil gi slipp på den og det passet fint at jeg spilte i Sverige i fjor. Da fikk hun se svensk design, i Norge får hun mer av den skandinaviske som hun liker så godt. Det er rett og slett en vinn-vinn situasjon, mener Niels som avslutter samtalen med et lite løfte:

- Kanskje kan vi ta neste intervju på norsk...

Annonse fra Obos-ligaen: