- Her må vi gå i krigen

Frank Thomassen mener Start-spillerne må være forberedt på en skikkelig "krigekamp" på gressbanen i Sandnes.

Annonse:
FORAN SANDNES ULF - START
Etter at vi tapte i seriepremieren mot Aalesund har vi slått tilbake med to strake seire. Vi har dog ikke imponert spesielt spillemessig, men vi har klart å få med oss 3 poeng i begge kampene - og det er en viktig egenskap. Nå skal vi til Sandnes i en ny vanskelig kamp - på gressbane. Jeg forventer en ny slitekamp og at det blir tett og jevnt, og så får vi håpe at vi igjen klarer å karre til oss 3 poeng. Da har vi fått en godkjent start på sesongen - og kan se fram til toppkamp mot Sandefjord lørdag ettermiddag. 


TABELLEN
4. Start........ 3 2-0-1 4-3 6 poeng
8. Raufoss.... 3 0-3-0 1-1 3 poeng


SANDNES ULF
Sandnes Ulf ble stiftet 1 juni 1911 men da under navnet Sportsklubben Ulf. Laget kjempet stort sett i 3 divisjon på 80- og 90-tallet men kom seg etterhvert opp i 2 divisjon og i 2008 kvalifiserte laget seg for Adecoligaen - og i 2011 kvalifiserte man seg for Tippeligaen etter å ha havnet på 2.plass i Adeccoligaen. De fikk 3 sesonger i toppdivisjonen før det ble nedrykk i 2014. Der har de nå etablert seg, og har stort sett havnet rundt midten de siste sesongene.

Denne sesongen er nok en ny sesong der laget til Bengt Sæternes vil havne litt bak de aller beste.

Ser man på lagets første kamper så har alle endt med uavgjort, et tegn på at laget vil spille jevnt med de beste, men også har problemer med å slå svakere lag.
Den som har scoret det målet laget har scoret er Kent Håvard Eriksen - som er en målfarlig spiller som har scoret 32 mål på lagets siste 65 kamper i OBOS-ligaen.

Av andre kjente spillere på mandagens motstander er Tapio Heikkila (som vi kjenner godt) og Christian Landu-Landu som har spilt 3 sesonger i Viking. Ellers er det jo litt morsomt at Sandnes Ulf har to spillere med etternavn Akinyemi. Men er lite som tyder på at verken forsvarspiller Akinshola Akinyemi eller midtbanespiller Akinbola Akinyemi er i familie med vår egen Adeleke Akinyemi 


Når det gjelder spilleroverganger, så har Sandnes Ulf sikret seg disse spillerne foran denne sesongen:
Adrian Berntsen (Brodd)
Ingvald Halgunset (Vidar)
Johannes Laaksonen (SJK Seinäjoki, Finland)
Pål Vestly Heigre (Strømsgodset)
Christian Landu Landu (Tromsø)
Simon Colina (Radomiak Radom, Polen)

Jeg tipper Sandnes Ulf ikke er gode nok til å kjempe om direkte opprykk, men kan nok kjempe om en av kvalik-plassene.


SANDNES ULF's 5 SISTE KAMPER
13 mars: Sandnes Ulf - Egersund 3-0 (treningskamp)
23 mars: Sandnes Ulf - Jerv 0-1 (treningskamp)
31 mars: Sogndal - Sandnes Ulf 1-1 (serie)
7 april: Sandnes Ulf - Nest Sotra 0-0 (serie)
14 april: Strømmen - Sandnes Ulf 0-0 (serie)



IK START
Hos Start så har man nå fått en god uke til å riste av seg all sykdom som var i klubben. I tillegg er Joackim Jørgensen tilbake fra skade og vil trolig starte her. Espen Børufsen og Adeleke Akinyemi er fremdeles ute med skade. 
Jeg vil ellers tippe at Mathias Bringaker får sjansen på bekostning av Floki Finnbogason helt på topp.

Jeg tipper disse 11 starter (4-2-3-1):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Tobias Christensen
Aron Sigurdarson

Mathias Bringaker



NOEN TANKER TIL SLUTT
Mot Raufoss var det igjen veldig varierende kvalitet over det Start viste. Vi får til gode kombinasjoner i perioder, men ofte er det altfor stillestående og upresist i pasningsspillet. 

Nå er det Sandnes Ulf som står for tur, og dette er absolutt et lag som kan skape problemer for de fleste. De tok 1 poeng borte mot Sogndal og virker solide bakover. Framover har dog laget skapt lite og må tørre å sende flere folk framover om det skal bli flere scoringer. Det blir spennende å se om de tør det mot et Start-lag med stor kontringsstyrke og mye fart framover i banen.

Etter å ha spilt alle våre tre kamper så langt på kunstgress, skal vi nå spille på en gressbane som i følge Bengt Sæternes er nokså humpete. Dermed kan det fort bli mer krigekamp enn fint spill. Og slik er det i denne divisjonen. Vi får ikke alltid gode baneforhold - som er tilfelle i eliteserien. Her må vi gå i krigen - og takle vanskelige forhold. Og da gjenstår det å se om Joey Hardarson klarer å forberede gutta godt nok til dette. Ser vi på spillerne Start har i forhold til spillerne til Sandnes Ulf så er vi klart bedre, men det betyr ingenting i en slik kamp.

Her må Start-gutta vise at de er villige til å blø for drakta. For å ta det ekstra løpet bakover - selv om man ikke har krefter igjen. At man er villig til å bli med framover for å skape overtallsituasjoner. At man unngår dumme feil og gule kort - som vi så mot Raufoss.

Vi har to seire på rad og er med helt i toppen, men hver eneste kamp framover blir viktige. Hvert eneste poeng kan bli helt avgjørende for om vi rykker opp eller ikke. La oss håpe gutta kan fortsette poeng-sankingen og at vi tar vår tredje seier på rad. Da kan det bli mye folk lørdag når Sandefjord kommer på besøk.

God påske og lykke til med kampen alle Start-venner!

 

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: