Her er Starts nye spiss

Isac Lidberg (19) kommer fra en sterk idrettsfamilie. Det vil forsvarerne i Eliteserien snart få kjenne.

Start har signert en avtale med den svenske 19-åringen Isac Lidberg. Angrepsspilleren kommer i fra Åtvidabergs FF, som i 2017 spilte i Superettan i Sverige. Han har skrevet under på en kontrakt ut 2020-sesongen.

- Det føles som et bra steg for meg og min karriere å komme til Start. Det er en fin by og en fin klubb, med gode muligheter, sier Lidberg.

Hva ønsker du å oppnå i Start?

- Jeg ønsker å gjøre det bra, og å ta nye steg. Men det viktigste er at vi får laget til å fungere, da vil vi som enkeltspillere også lykkes.

Han beskriver seg selv som en spiss som liker å løpe i bakrom.

Spennende spiller

- Isac er en spennende angrepsspiller, som i en alder av 19 år allerede har de fleste fysiske forutsetningene til å slå fra seg i norsk seriefotball, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

- Så sent som i sommer presterte Isac godt for U19-landslaget til Sverige i EM-sluttspillet og vi synes det er stas at denne unge mannen har valgt Start som stedet for videre utvikling og finsliping av talentet.

Karlsen beskriver Lidberg som "råsterk og hurtig".

- Han kan brukes som både møtende og bakromstruende midtspiss. Vi gleder oss til å følge Isac i gult og svart de neste årene.

Yngste noensinne

19-åringen fra Stockholm spilte i Hammarby i ungdomsårene, og debuterte i Allsvenskan i juli 2015. Den da 16 år gamle Lidberg ble da den yngste spilleren som har spilt for Hammarby i Allsvenskan noen gang.

Lidberg har vært fast inventar på aldersbestemte landslag i Sverige, og står med 10 mål på 17 kamper for U19-landslaget. Han fikk likevel få sjanser på A-laget i Hammarby. Derfor valgte han å gå til Åtvidabergs FF før 2017-sesongen.

Åtvidabergs FF endte helt sist i Superettan i fjor, men Lidberg noterte seg likevel for fem seriemål.

Sterke gener

Isac er sønn av den kjente svenske bryteren Martin Lidberg. Han har både VM- og EM-gull i bryting, og markerte seg senest ved å vinne den svenske versjonen av Mesternes Mester.

Isac har også drevet med bryting da han var yngre.

- Men jeg sluttet ganske tidlig. Fotball var mye gøyere, sier han og smiler.

Bryter-genene kan være fine å ha når han etterhvert skal bryte mot midtstoppere som Frode Kippe og Tore Reginiussen i Eliteserien.

Lag for fremtiden

Start har siden i sommer hentet flere unge spillere. Adnan Hadzic, Isaac Twum, Gudmundor Andri Tryggvason og Lidberg er alle tenåringer. Sammen med lokale talenter som Tobias Christensen og Eirik Wichne, som fikk sine store gjennombrudd i Start i fjor, utgjør de nå en stor stamme med unge spillere i Starts A-stall.

- Vi ønsker å inspirere barn og voksne på Sørlandet til å tro på og realisere sine drømmer og visjoner. Vi håper og tror at det inspirerer Sørlandet at så mange unge talentfulle spillere fra hele verden ser på Start som den beste arenaen til å utvikle seg videre for å oppnå sine drømmer, sier styreleder i Start, Christopher Langeland.

Annonse fra Obos-ligaen: